Nežný darebák

Nežný darebák https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466490/bmid_nezny-darebak-A7p-466490.jpg 4 251 32

Malory Family série

< 3. díl >

Dlhých šesť rokov čakala pekná a odvážna Georgina z bohatej americkej rodiny lodiarov Andersonovcov na svojho snúbenca. Napokon sa s rodinným priateľom Macom rozhodne vyhľadať ho v nenávidenom Anglicku. Zistí, že snúbenec sa dávno oženil s inou, a tak ju čaká neveselý návrat domov. V preoblečení za chlapca nastúpi na palubu lode, ktorej kapitánom je Angličan James Malory, čierna ovca pyšnej aristokratickej rodiny, bývalý pirát, ktorý sa zaprisahal, že sa nikdy neožení. Počas dlhej cesty na otvorenom mori nič nezabráni vzájomnej príťažlivosti a vášni. Ich zväzku však stojí v ceste veľa prekážok, ktoré prekoná len skutočná láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Gentle Rogue , 1990


více info...

Přidat komentář

Ewe291
21.12.2023 3 z 5

Oblubila som si tuto rodinu
Lenze tato cast je podla mna najslabsia. Ale na odreagovanie dobra

Terezzie
13.12.2023 5 z 5

Tuto knihu řadím do mého TOP seznamu v sekci historických romancí. Nádherný příběh , velmi čtivé, hlavní postavy jsem milovala . Zkrátka kniha ke které se určitě ráda vrátím . Děkuji a doporučuji .


havrmoni
04.09.2023 5 z 5

Tady mě to bavilo mnohem více. Hrdinka mi oproti té z předchozího dílu byla sympatická.

Senza Jenka
26.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Ze začátku jde o velmi předvídatelnou záležitost. Georgie čeká už 6 let na svého snoubence a už prostě déle nebude. Přemluví rodinného přítele MacDonella, aby ji doprovázel na cestě do Anglie. Při vyptávání po putykách narazí na Jamese a Antonyho. Ačkoliv je Georgie převlečená za kluka, oba ji odhalí a to dost hloupě před celou hospodou, James ji doslova vynese ven, ale tam se Macovi i Georgii povede bratrům zmizet.
Poté, co naleznou zmíněného snoubence - samozřejmě již 5 let ženatého a dětného, Georgie spíše znechucená, než zklamaná, se snaží opustit nenáviděnou Anglii co nejdříve. A protože je o všechno okradli už při příjezdu, nastoupí s Macem na první neanglickou loď, která pluje vhodným směrem, jako bocman a plavčík. Samozřejmě, že se jedná o loď Jamese Maloryho, samozřejmě to zjistí až po vyplutí, samozřejmě, že Malory ji hned pozná a samozřejmě si to nechá pro sebe, aby ji mohl trochu potrápit a svést. Což se mu samozřejmě povede a netrvá to ani moc dlouho.
Pak už to tak předvídatelné nebylo, ale pouze za cenu jisté zmatenosti. Docela jsem se těšila na konfrontaci s pěti bratry Andersonovými, ale bylo to trochu odfláknuté. Celá ta konstrukce, jak se nechat schválně donutit ke svatbě byla velmi vratká a s příliš mnoha neznámými v rovnici. Mrzí mě, že autorka víc nevyužila Georgiinu znalost provozu lodí. Malé bezvýznamné plus dávám za místy velmi vtipné momenty.

Přiznávám, trochu mě unavuje, jak jsou všichni Maloryovi, Andersonovi i Eden urostlí, svalnatí a neodolatelní. Obzvláště James je takový barbar Conan říznutý jmenovcem Bondem. Arogantně sebevědomý, blahosklonně se vyjadřující vzteklá mlátička. A samozřejmě zcela neodolatelný.

lucie.dc
31.07.2023 3 z 5

Jako na houpačce, občas jsem se zasmála, občas nudila. První polovina knihy byla lepší, druhá stála za starou belu. Hvězda navíc, za ty vtipné momenty z části na lodi.

Když se provdala, byla to nuda, pořád se jen opakovalo nevěřícné "oooch, tvoje žena? To není pravda..." až to bylo spíš na škodu. Pokusy o vtipy z posledních cca 100 stran, mi nepřišly vtipné, závěr ničím nenadchne.

Dost jsem přeskakovala odstavce i celé strany, bohužel.

Musím se vrátit ke Kleypas, jestli je to autorem nebo mi už žánr nevyhovuje jako takový, což by byla škoda, vždy jsem si nejlépe u něj odpočinula...

nina3905
30.07.2023 5 z 5

Milujem túto autorku a hlavne sériu kníh o dvoch rodinách, teda Maloryovcoch a Andersonovcoch. Maloryovci si zaslúžia opätovné vydanie.

karamelka57
23.06.2023 5 z 5

Trosku som si potrebovala odskocit na more za nejakym dobrodruzstvom od Bridgertonov, lebo som sa s nimi uz trosku nudila a podarilo sa! Skvele som sa bavila. Aj ked to bolo cele take v "talianskom" style a aj ked sa James spraval skor ako neotesany grobian nie ako lord.. ale zas Georgie mu neostala nic dlzna svojim temperamentom. Tak im drzim palce, nech sa v zivote nepozabijaju navzajom :))))))

Ála1968
15.04.2023 5 z 5

Ach to jsem se bavila.Celou knihou jsem se prosmála.Bylo to krásně vtipné, romantické, prostě super.

Ivusak7
12.12.2021 5 z 5

Skvělé, skvělé, skvělé....Za mě jeden z nejlepších dílů ze série:)

renulkam
26.04.2021 5 z 5

Tohle je z celé serie moje nejoblíbenější knížka. Už jsem jí četla 2x a ráda se k ní někdy vrátím. Georginina nevolnost a svádění Jamese mě vždycky zaručeně pobaví. A jak se James promyšleně nechá "násilím" donutit ke svatbě :-) Milá a vtipná romantická knížka.

Saraken
08.10.2020 5 z 5

Opat plny pocet hviezdiciek ;)

Maruš.D
07.04.2020 2 z 5

Prvních 30% knihy by si zasloužilo klidně i solidních 5*. Příběh byl napínavý, zajímavý a prostě super. Hrozně jsem se bavila i přes to, že styl psaní nebyl úplně můj top. Nicméně čím víc se přidávalo stránek v knize, tím to začalo být nudnější. V ději se objevilo tolik postav, že ani na konci knihy jsem si nebyla jista kdo je vlastně kdo. To že do sebe byly hl. postavy zamilované se taky moc nedalo z děje vyčíst. Kdyby si to neřekli, tak to opravdu nevím. Autorčin styl psaní mi připadá chaotický, chyběly mi zde myšlenky a pocity postav. Jediné co, tak na sebe řvali a uráželi se, unášeli a zamotávali se do svých lží. Nápad a zápletka mne bavila, dokážu si představit že z pera například S. Jeffries by byla kniha naprosto boží. I tak se pustím do dalších dílu, jen tak ze zvědavosti.

luci2
22.03.2020 5 z 5

Příběh je jedním slovem originální. Pet bratru, jeden pirát a nebojacna Georgina nemeli chybu. Užívala jsem si kazdou stránku. Především konec byl k popukání. Neskutecne jsem se bavila...jen mi trochu vadilo, jak neustále Georginu označovali za milenku a ne za manželku. Já být v její kůži asi bych se více bránila. Ale i tak už se tesim na další knihu ze série. Zatím mi tato přijde nejlepší, ale ještě mi jich hodně zbývá.

petraj30
22.07.2019 5 z 5

Série Malory je nejlepší - James a Anthony nemají chybu

MonaLisa42
16.07.2019 5 z 5

Naprosto skvělá romantická kniha, která velice rychle utekla. Moc bych si přála, aby tak rychle neskončila.
Kniha je plná humorných rozhovorů a situací. James je prostě úžasný a Georginu s její jedinečnou povahou jsem si moc oblíbila. Ze začátku se opakovaly scény z minulého dílu, a tak jsem se obávala, aby mě kniha nepřestala bavit. Ale děj se potom rozeběhl a začal být prostě skvělý. Větší část knihy se odehrávala na moři, což se mi moc líbí. Setkání v Americe a rychlá svatba a odjezd - skutečně jsem se řehtala. Jamesovi tento osud velice přeji.
Vypadá to, že s Andersony bude ještě pořádná legrace... Moc děkuji!!!

cukrovka
29.06.2018 5 z 5

Klasická příjemná a čtivá romantika plná vtipu.

katitek
23.03.2018 5 z 5

Jedna z mych nejoblibenejsich knih. Na konci mi bylo lito, ze pribeh uz konci. Pribeh je naplnen vasni, ohnem, vzdorem, laskou a vtipem :) pro mne je to prvni kniha, kterou jsem zacala serii Malory a... je dokonala. Cihlova zed je proste super a casto si na to oznaceni vzpomenu ve spojeni s mym muzem :)))

nani_nka
05.12.2017 5 z 5

Myslela som, že časť, kedy sa Georgie snažila dostať z Anglicka do Ameriky ako chlapec, pričom James vedel, že za tým mladým plavčíkom sa skrýva žena, bola úžasná, no potom prišli na rad Georgini piati bratia (snáď Johanna napísala o každom z nich jednu knihu!) a ich konflikt s Jamesom a ja musím uznať, že táto historická romanca bola vynikajúca od začiatku až po koniec.

keiko33
25.05.2017 5 z 5

Tak zatial najlepsi diel. Uz davno som sa tak nenasmiala ako ked si James doberal Georginu, ked bola prezlecena za chlapca a ani netusila, ze on o tom vie. A ako si Jamesa doberali jeho bratia. No proste skvely pribeh.

avalonek
16.06.2016 5 z 5

Paráda,jsem zase nadšená.A i když je v těchto knihách prostě jasný konec,příbeh je pokaždé jiný a to mě moc těší.Jsem nadmíru spokojená.