Návrat mistra

Návrat mistra https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422807/bmid_navrat-mistra-Ju1-422807.jpg 5 461 101

Platnéř série

< 3. díl

Pán Milána Gian Galeazo Visconti se nevzdává snahy získat vévodskou korunku, kterou mu však může udělit jenom Václav IV., král český a římský. A tak se musí Lukáš znovu vrátit do Čech, už jako vážený milánský mistr. Cesta je dramatická a Lukáš i za pomoci svého tajného strážce Sergia, který je též odchovancem Castella Nuova, hradu vrahů, několikrát sotva vyvázne životem...... celý text

Přidat komentář

adam5955
22.04.2024 5 z 5

Nadherne zavrseni trilogie. Uz davno ne Pavoucek. Uz mistr platner, evropsky ninja :-) a clovek, co si dokaze podmanit i lidi z Castello Nuovo. Precetli jste predchozi dva dily? Hned berte tento treti. Necetli jste? Porozumite knize, ale prijdete o radost tech dvou predchozich. Cela trilogie je uzasna. Dekuji za krasne vecery

S.sidi
06.04.2024 5 z 5

Příjemné zakončení skoro historické pohádky. Moc hezky se to poslouchalo.V audiu mi vadily jen některé hudební předěly. Jinak doporučuji a třeba bude další pokračování....


alabra
21.03.2024 4 z 5

Velmi zdařilá odpočinková série, i když byl Lukáš v poslední části víc než superman, kterého se zájmem poslouchají nepřátelé, přátelé i vládcové. A chutí si vyposlechnu další sérii.

DericCaster
18.03.2024 5 z 5

Návrat mistra je třetím a posledním dílem série o platnéři Lukášovi a jeho životních osudech. Příběh počíná opět na jihu evropy, ale zavede Lukáše po letech i zpět do Čech. Nyní již dospělý muž a mistr svého řemesla je opět vtažen do intrik mocných, aby nakonec dobro zvítězilo....

Ano ve své podstatě je celá série vlastně taková pohádka s prvky dobrodružství a romance. A přesto, nebo možná právě proto, se mi moc libila jak tato knížka, tak i celá série. Je to odpočinkové čtení, kde dobro nakonec zvítězí a zlo se odehrává jen trochu na pozadí. Občas to prostě chce něco lehčího a touto knížkou to autor určitě naplnil.

sgjoli
03.03.2024 4 z 5

Jelikož první dva díly téhle série mne moc bavily, do závěrečného třetího dílu jsem se pustila okamžitě. A byť tenhle díl byl z celé série asi nejslabší, tak pořád vůbec nejsem zklamaná, protože i tohle mne vlastně ve výsledku bavilo.
Co se mi líbilo, tak to, že se tady skvěle spojují všechny dějové linie, které autor v téhle trilogii otevřel, a všechno se to tu vysvětlí, dořeší a celkově je to prostě uzavřené. Aspoň mně tam žádné zásadní informace nechyběly.
Opět to svým způsobem získává trochu detektivní nádech, byť čistokrevná detektivka to určitě není. Je to napínavé, svižné, pořád se tam něco děje. Co se vztahů mez postavami týče, je to občas pěkně zašmodrchané. Ono obecně těch postav tam je docela hodně, takže jsem se občas zamotávala. Ale ve výsledku asi nevadilo.
Poslouchala jsem jako audioknihu v podání Matouše Rumla, který byl skvělý.

TomHr
20.12.2023 5 z 5

Název knihy vypovídá hodně o tématu. Lukáš se vrací do Prahy, ale jen máloco připomíná kluka, který před lety útěkem z Čech zachraňoval holý život. Některá přátelství přetrvala navzdory všem těm rokům, ale také mnohé zášti a staré nenávisti. Když se k tomu přičtou nové úklady v Čechách i v Itálii, je jasné, že se má Lukáš co otáčet a o dramatické okamžiky není nouze.
Trilogie by klidně mohla pokračovat. Další díly by určitě byly zase trochu pohádkové, hodně zábavné a chytlavé, jako celá tato série.

Rony70
13.12.2023 3 z 5

Kniha určitě zajímavá a plná děje, na nudu u ní není čas. Na druhou stranu je to takový naivní příběh, kterému asi nikdo neuvěří. Jednak musím souhlasit s komentáři níže, že Lukas Praghese je něco mezi Supermanem a agentem 007 a další věc jsou ty přímé, jednoduché dialogy, kdy Lukas vždy mluví pravdu a druhá strana mu tu pravdu vždy bez připomínek uvěří a odsouhlasí. Takhle to přece v reálném životě vůbec nechodí a musím říct, že částečně mi to připadalo úsměvné a částečně mě rozčilovalo, že chování postav je tak strašně nerealistické... V této knize je prostě vše buď černé nebo bílé a nic mezi tím neexistuje. A to je bohužel škoda, proto nemůžu dát plný počet hvězdiček.

Johny_H.
16.11.2023 5 z 5

Přesto že jsem zastáncem otevřených konců tak zde bych ocenil mírný epilog ohledně toho jak se našemu pavoučkovy žije dál po skončení hlavního příběhu. Jinak není co hodnotit. Napsané je to perfektně a příběh je také perfektní což je u pana Niedlla už standart a těším se na jeho detektivní trilogii kterou mám v plánu.

tlllk
23.08.2023 4 z 5

Slušné zakončenie série, chvíľku som mal posit že prešlapujeme na mieste a to čo sa ponúkalo od začiatku sa obiavilo vlastne až na záver keď to nehralo rolu, ale i tak to bolo fajn a je mi celkom ľúto že to končí.

mira399
31.07.2023 5 z 5

Opět parádní série. Moc jsem si čtení užila. Perfektně vykreslené postavy a ani chvilku se člověk nenudí. Pokud neznáte a chcete bezva historické čtení, můžu jedině doporučit. Toto je moje druhá série s historickou tématikou, obě jsou bezvadné. Proto se těším moc na další kousky od pana Niedla.

ivoiro
23.05.2023 5 z 5

Tohle bylo hezké uzavření příběhu.

Permoník368
06.05.2023 4 z 5

Volné pokračování "Platnéře" a "Pavoučí sítě" je opět napínavě napsaná knížka, která však příliš nového nepřináší. Opakují se staré scénáře. Kdybych četl jednotlivé části trilogie s velkým časovým odstupem, tak bych je všechny hodnotil velmi pozitivně. Já je však přečetl v rychlém sledu za sebou, a to mi trošku pokazilo výsledný dojem. Přes veškerou akčnost se příběh platnéře Lukáše postupně stává trochu fádní, psaný na jedno kopyto. Méně by v tomto případě znamenalo více!

kruppe
06.04.2023 4 z 5

Pan Niedl zabrousil do vod young adult history. Platnéř Lukáš se ve třech dílech stává nedostižným superhrdinou, který zdolává 4patrové budovy, vykovává mithrilová brnění, klátí ženy všech vrstev, vyhrává rétorická klání... Do toho se občas vměstná infantilní dialog v duchu rytířské cti... Pokud chcete oddychovku k práci, je to ideální poslech načtený Matoušem Rumlem, který tomu ten půlbod přidává.

eltondo
22.03.2023 3 z 5

Po Spidermanovi a Supermanovi se z Lukáše v tomto díle stává James Bond pracující pro vyšší vrstvy. Snad to není žádný spoiler, když prozradím, že už na straně 29 přežije druhý pokus o vraždu. Četlo se to sice pořád dobře, ale oproti předchozím dvěma dílům už to bylo tak nějak bez šťávy. Divně působilo, že vše o své misi prozradil zbytečně nejméně dvěma ne moc spolehlivým osobám. A škoda že ani italský ani český papaláš nebyl žádný správný chlapík, který by si získal moje sympatie a kvůli kterému Lukášovi stálo za to nasazovat krk.

Standa24
10.03.2023 4 z 5

Závěrečný díl série příběhů platnéře Lukáše "Pavoučka", který se tentokrát odehrává jak v Miláně tak v Praze. Jedná se o fiktivní příběh zasazený do skutečných historických reálií konce 14. století, i když hlavně závěr příběhu už mi spíše připomínal pohádku :)

Etule
23.02.2023 4 z 5

Moc hezké rozloučení se s Pavoučkem a jeho příběhem. Jsem ráda, že se kruh uzavřel a vrátili jsme se do Prahy a setkali se s postavami, se kterými jsme se v prvním díle museli rozloučit. Jako audiokniha brilantně načtené. Autor mě moc baví.

katallinka
08.01.2023 4 z 5

To už je konec? Chtěla bych další díly! Lukáše jsem se velmi oblíbila a celkově tato série se moc povedla. Příběh byl napínavý, svižný a zároveň vtipný.

Kackac77
04.01.2023 5 z 5

Konec série o platnéřovi Lukášovi. Opět moc hezké poslouchání (poslouchala jsem jako audioknihu). Bavilo mě to, bylo to napínavé, i vtipné. Pan Niedl píše dobře.

Mabie
01.01.2023 5 z 5

I závěrečný díl trilogie z doby Václava IV. nezklamal. Příběh byl opět jednoduchý, nenáročný, ale děj plný zvratů, politických intrik a napětí. Oproti předchozím dílům bylo tentokrát výrazně méně popisů platnéřského řemesla i léčitelství, což mě mrzelo, ale Lukáš je v tomto dílu spíš než cokoliv jiného obratný vyjednávač.
Byla to velice povedená série a její hrdinové mi budou chybět.

Opatov
26.12.2022 5 z 5

Konečně poslední díl. Naprostá spokojenost.
Škoda, že nebylo víc setkání s Tasem...