Mlčící žena

Mlčící žena https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459130/bmid_mlcici-zena-jOh-459130.jpeg 5 132 40

Will Trent série

< 10. díl >

Sleduje. Číhá. Útočí. Kdo je další na řadě? Při vyšetřování vraždy, k níž došlo během nepokojů ve státní věznici, se detektiv Will Trent setkává s vězněm Darylem Nesbittem. Ten tvrdí, že si odpykává trest za čin, který nespáchal. Je přesvědčený, že ho odsoudili na základě falešného obvinění, které vykonstruoval zkorumpovaný policejní sbor pod vedením Jeffreyho Tollivera. Skutečný pachatel zůstal na svobodě a celou tu dobu systematicky zabíjí další ženy. Pokud Will znovu otevře starý případ a dokáže, že šéf policie okresu Grant před lety pochybil, dozví se informace, které potřebuje k objasnění vraždy ve věznici. V severní Georgii je v národním parku brutálně zavražděna mladá žena. Shoda náhod? Anebo se tu opravdu pohybuje sériový vrah? Will velmi záhy zjistí, že odpověď na tuto otázku nenajde, dokud neobjasní starý případ. Jenomže uběhlo deset let, vzpomínky vybledly, svědkové i důkazy zmizeli, mnohokrát opakované lži se staly pravdou. Pomoci mu může jen jediný člověk – jeho současná přítelkyně a vdova po Jeffreym Tolliverovi, soudní lékařka Sára Lintonová. Jenomže právě ji by z vyšetřování nejraději vynechal, protože minulost najednou ohrožuje vše, na čem mu v životě záleží.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , HarperCollins Polska
Originální název:

The Silent Wife , 2020


více info...

Přidat komentář

Shanib
13.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Uff, to bylo něco. Napínavý od začátku do konce. Willa zbožňuju a přeju mu se Sárou všechno štěstí na světě. Asi i proto nemám moc ráda Jeffereyho (nečetla jsem Grant County), a tak jsem kapitoly ála zpátky do minulosti četla rychlostí blesku, abych byla zase v přítomnosti. Nic to ale nemění na tom, že to bylo dobře a přehledně napsané a skvěle promyšlené. Vraha jsem tušila od jisté zprávy, ale furt to nebylo na 100%, takže za mě spokojenost. Těším se na další díl a zároveň doufám, že se jednou dočkáme v této sérii happy endu.

kahuda01
05.12.2023 5 z 5

Willa mohlo být více, stránek méně a střídání časových linek mi taky trochu dělalo problémy. Jinak super kniha


kap66
15.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Z autorčina doslovu:
"Vsadím se, že jste si nevšimli, že potají píšu milostné příběhy. Hodně drsné, násilné milostné příběhy, ale stejně."
Tak to se vsaď, Karin, že jsem si všimla. Upřímně, já si nevšímala skoro ničeho jiného. Snad jen ještě toho, že jsi přitvrdila v počtu stran. Taky jsem tě četla těsně po poslední Rowlingové-Galbraithovi - a přijdete mi jako sestry, v obou hlediscích. A já jsem u čtení detektivek tak trochu chlap; žádám logiku a stručnost na úkor citů a vztahů.
A ještě jednou varuji: pozor, SPOILER! Taky mě u vás obou - a to mě fakt namíchlo! - napadlo jméno vraha moc brzy. Nejsem žádná chytrolínka, tady se to nabízelo. Poté jsem se zaměřila na vrahovy činy a uvažování, a to ubralo v mém hodnocení jednu hvězdu. Vrah z toho vyšel jako NEčlověk; ne brutalitou (to taky, ale to se čeká), ale nepravděpodobným, nepřirozeným chováním.
Celá série ale není vůbec špatná a hodnotím ji nadprůměrně.

judith141
25.02.2023 5 z 5

Mé oblíbené střídání časových linek, tenhle " zatím" poslední díl, jsem si čtenářky užila!

monte
21.12.2022 4 z 5

Velmi napínavé a čtivé

hanzmb
18.08.2022 5 z 5

Jak je obvyklé v této sérii dostanete do ruky parádní čtení. Bohužel zatím poslední díl. I když autorka v doslovu slibuje pokračování, zatím nic nového nenapsala. Český čtenář má alespoň naději, že nakladatelství dostane rozum a vydá i 2 dosud nevydané starší díly.
Jen nevím, proč je tento díl v sérii WT, když tam je Will až nějaká 4. postava co do rozsahu. Spíš bych to viděl jako definitivní ukončení série GC, ve které se tematicky odvíjí většina příběhu. Možná se jedná i o závěrečné přemostění a ukončení obou. To bych byl nerad.

TaLu
03.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Výborně vystavěný případ brutálně napadených žen. Vyšetřování zavede čtenáře do minulosti. Z první série jsem přečetla jen jeden díl a musím se přiznat, že Jeffrey mi nepřišel tak úžasný, jak jsem si ho představovala. Bojovat se stínem z minulosti musí být pro Willa těžké. Se vzpomínkami a stíny se musí vyrovnat každý po svém. V samotném případu je ukázáno, s jakými démony bojují napadené ženy i jejich nejbližší. Už nic není jako dřív. Napadená žena si musí procházet i nechutnými otázkami vyšetřování a soudem. Oběti by měli být mnohem lépe společností chráněny a měla by jim být poskytnuta veškerá možná pomoc.
Ty skoky do minulosti jsem si z pochopitelných důvodů neužila, mnohem více si je vychutná ten, kdo četl první sérii.
Rozuzlení pro mě překvapením nebylo. Tentokráte jsem si asi ze všeho nejvíce užila čtení o Willově parťačce Faith.

Pavlina50
14.03.2022 3 z 5

Thriller, který mi ve srovnání s knihami, které jsem četla před a po něm, připadal přece jenom míň výrazný a zajímavý.
Špatná kniha to určitě nebyla, ale na druhé straně zase ale nebudu házet ani žádnými superlativy. Dobrý nápad a zajímavé určitě bylo střídavě sledovat vyšetřování stejného případu, jak probíhá v aktuálním čase a jak probíhalo zhruba před deseti lety, ale jinak mi tento thriller nepřipadal nějak ničím výjimečný či originální. Některé pasáže byly občas zdlouhavé a nudnější, tady mi těch 543 stránek přišlo opravdu hodně.
Ale jsem ráda, že jsem si udělala obrázek o způsobu psaní K. Slaughter, protože to bylo moje první setkání s touto autorkou, její nějaké další knížky určitě ještě vyzkouším. I když tato mi asi v hlavě nijak neutkví. Průměr.

Janaves
22.02.2022 4 z 5

Pěkné, ale zbytečně natahované. Vraha jsem si tušila. Za přečtení rozhodně stojí.

Patapuf
02.01.2022 5 z 5

Naprostý luxus.... Strhující od začátku až do konce.... líbí se mi, že to měl člověk celou dobu před očima... zároveň oceňuji blahosklonnost autorky, aby mi to mohlo dojít a konec už jenom doplout na klidnější vodě potom sjezdu rozbouřené řeky... akorát mě překvapila mírnost odchodu pachatele.... vymyslel bych tisíc horších věcí....

Kerberos
05.12.2021 5 z 5

Karin Slaughter je má oblíbená autorka ,četla jsem skoro všechny knihy, které byly u nás vydány. Musím říct, že postupem času nabývají na objemu. To je asi jediné co bych vytkla, tato kniha mohla mít o sto stran méně.v Teď vychází nová kniha - tak se mám zase na co těšit.

knihomolkadorfa
24.10.2021 4 z 5

Tak nebylo to úplně špatné, ale zbytečně natahované. Mám ráda tlusté knihy, ale tady by stačilo o 100 stránek méně a nic by se nestalo. Vraha jsem jsem tipovala. A trefila se.

moudivlacek
02.09.2021 5 z 5

Karin prostě umí! Tento díl jasně dokazuje, že je nejlepší číst nejprve sérii Grant County se šerifem Jeffreyem, prvním mužem Sáry, a pak teprve sérii s Willem.
Každopádně tento díl je dost drsný. Sexuální zneužití žen totiž opravdu neskončí samotným odporným činem, ale ovlivní to všechny kolem oběti, a to na hodně dlouho. V díle je plno postav z Jeffreyho party na policii i lidí z Grantu, rozvíjí se starý příběh a nový se na něj nabaluje.
Je to drsné, je to kruté, ale pro mne i dost reálné. Nikdy neříkejme, že známe stoprocentně někoho druhého. Hlavní hrdinové budou překvapeni, kdo se postavil na stranu proti nim.
Každopádně knihu doporučuji a beru spisovatelku Karin za slovo a budu netrpělivě čekat na další díly s Willem a Sárou.

čef
26.08.2021 4 z 5

Autorka píše hodně drsné a násilné milostné příběhy maskované za detektivky. Jsou tedy plné láskyplných hádek, nedorozumění a dohadování a samozřejmě mrtvol, vrahů, zločinců, hloupých i chytrých polišů. Je to tedy hodně barevné, a když se přidají ještě nějaké ty nákupy v hypermarketech, tak to obvykle vyjde na hafo stránek. Svoje nadšené čtenářky tedy Karin Slaughter jistě má v nebývalém počtu, najde se však sem tam někdo, kdo by na barevnosti a stránkách trochu ubral.

Kami33
03.08.2021 5 z 5

Za mě ano

zdendula31
29.06.2021 4 z 5

Nebylo to pravé na co jsem u autorky zvyklá.Místy zdlouhavé..

clarkens
27.06.2021 4 z 5

Začátek naprosto skvělé, nemohla jsem se odpoutat. Střední část o ničem a byla jsem rozhodnuta, že další knihu už číst nebudu, ale závěr, ten mě teda dostal!

isobel2000
29.05.2021 5 z 5

Moc se mi to líbilo, já tu dvojici Sára a Will prostě miluji a fandím jim...

alice528
28.05.2021

Přestože mne první knihy s Willem a Sárou velmi bavily, posledních několik včetně Mlčící ženy bylo naprosto nudných a zdlouhavých.

LilianaFalcon
16.05.2021 5 z 5

I jako u některých předchozích autorčiných titulů by se nad některými věcmi dalo polemizovat, ale i tak to pro mě byl zatím její nejlepší počin.

Autorovy další knížky

Karin Slaughter
americká, 1971
2007  91%Triptych
2009  90%Genesis
2019  61%Čisté zlato
2003  89%Smrtící polibek
2003  88%Mrazivý strach

Kniha Mlčící žena je v

Právě čtených6x
Přečtených180x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce170x
Chystám se číst85x
Chci si koupit30x
dalších seznamech5x