Bouří prokletá

Bouří prokletá https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414997/bmid_bouri-prokleta-C27-414997.jpg 5 332 57

Mercedes Thompsonová série

< 11. díl >

V nejnovějším pokračování série, která se dostala na první místo žebříčku bestsellerů New York Times, se Mercy Thompsonová musí postavit smrtícímu nepříteli, aby ochránila své blízké… Jmenuji se Mercedes Athena Thompsonová Hauptmanová a jsem automechanička. A kojotí měňavkyně… A družka alfy vlkodlačí Smečky columbijského poříčí. Přesto by mě nic z toho nedostalo do maléru, kdybych před několika měsíci na mostě nepřevzala odpovědnost za bezpečí všech osob žijících na našem území. V tu chvíli mi to tak připadalo správné. Mělo to zahrnovat jenom hon na vražedné gobliny, zombie kozy a občas nějakého trolla. Místo toho začal být náš domov brán jako neutrální území, místo, kde mohou lidé bezpečně jednat s fae. Skutečnost je ale taková, že nic a nikdo není v bezpečí. A zatímco se generálové a politici pouštějí do křížku s faeskými Šedými pány, blíží se bouře a její jméno je Smrt. Jsme ale smečka a dali jsme slovo. Raději zemřeme, než abychom ho porušili.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Storm Cursed , 2019


více info...

Přidat komentář

Monisek.B
01.04.2024 4 z 5

Další skvělý díl. Nebýt tam tolik politikaření, bylo by to ještě lepší :-D

Senza Jenka
07.11.2023 5 z 5

V tuto chvíli mám pocit, že série se stále mírně zlepšuje. Pravda - opět velmi komplikovaná zápletka s až příliš velkým počtem zainteresovaných stran a rozličných zájmů. Tentokrát mi ale přijde, že to autorka spletla dohromady zručně. Ze scény mizí pár známých i neznámých postav - mrtvolami se opět nijak nešetří. Jen ty týdny v hlavě Piráta... Posloupnost událostí v tomhle motivu dost kulhá, ale budiž.
Sherwood válí a Wulfe vážně překvapil - navíc to jeho magoření je prostě luxusní, miluju jak to krásně udržuje všechny ve střehu. Rozloučení s čarodějnicí - čekala jsem, že jí prokousne hrdlo, ale tohle bylo čisté a elegantní - krásná scéna.
Doufám, že budeme víc potkávat Rennyho. A Larryho.


deedulka
19.05.2023 5 z 5

Kniha byla od začátku nadupaná jednou akcí za druhou a Mercy se musela pěkně otáčet, aby všechno stíhala. Tento díl se mi líbil od první strany až do konce a čtení jsem si celou dobu užívala. A to jsem si říkala, že už autorce musí docházet nápady. :-) Ani náhodou. ;-)

kalamity14jane
02.04.2023 5 z 5

Kniha se dobře četla. Zamilovala jsem se do ní.

Hatshepsut
21.12.2022 5 z 5

Jsem spokojená. Opět akční poutavý díl. Tentokrát coven zlých čarodějů, který chce ovládnout co se dá. Jsem ráda za nové postavy a myslím, že si autorka stále dokáže skvěle udržet pozornost svých čtenářů. Jen tak dál.

Lacie
29.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Dostali jsme se už do úplně jiné dimenze potíží než v první Měsíční písni. Všechny zápletky a náznaky směřují k tomuto dílu, mračna se stahují a hodnota na zombiemetru stoupá. Město si chce přivlastnit cizí skupina černých čarodějů, a ne nebere jako odpověď. Přes všechny různé a hrůzné věci, co se tu stanou, mám tenhle díl ráda.
+ konečně se do velké míry urovnala situace ve smečce a Mercy není neustálým předmětem nenávisti
++ Mercy konečně zase mluví se Stefanem
+++ Zee a Tad jsou zpět a v pořádku
++++ do popředí se dostávají další postavy – Larry a Sherwood a Wulfe
+++++ další ukázka Mercyiných schopností

hana4834
06.10.2022 5 z 5

Super příběh jsem zvědavá na pokračování

Elea
04.10.2022 5 z 5

Určitě jeden z nejlepších dílů série.

Miliamka
16.04.2022 5 z 5

Tohle je jeden z nejlepších dílů! Líbilo se mi, jak se tady všechno budované v předchozích dílech protnulo. Zee (a Tad), Wulfe, Elizaveta, Stefan a nově Sherwood a Larry jsou mnohovrstevnaté zajimavé postavy, které se postaraly o udržení humoru, napětí, dramatu i překvapení. Teším se na další díl.

Luigi1
02.05.2021 5 z 5

Mercedes opět nezklamala a byla super.Co dodat za 5.

jennefer
28.12.2020 4 z 5

Oukej, tohle mě zase bavilo. Skvělý odpočinek po vánočním šílenství. Nic složitého nehledejte, tady je jen klasická Mercy tak, jak ji máme rádi. Škoda jen, že Wulfe nedostal víc prostoru, je to zajímavá postava.

Alena_S
17.12.2020 4 z 5

Obvykle téhle sérii vytýkám překombinovanost. Každá potvora, co si představíte, ve světě Mercy je nebo bude. Tenhle díl ale musím pochválit. Vůbec ne za to, že záporákem jsou asi největší hnusáci vůbec, co se neštítí týrat lidi a dokonce zvířátka ve velkém. Fuj. Ale konečně se jednotlivé skupiny lidí i těch potvor spojí proti společnému nepříteli.
Víte, co myslím – to, že si neházejí klacky pod nohy, ať už kvůli politice, nevraživosti nebo jen z principu, jako jindy, dokud Mercy nedojde trpělivost a během chvilky nepřítele nezlikviduje. Tohle mělo naopak i velmi uspokojivý konec.

venacava
12.12.2020 4 z 5

Mnohem lepší než předchozí díl, který mě moc nebavil.

lucakuca
07.12.2020 4 z 5

Díky za ty dary, že tam byly vedlejší postavy, které tomu daly ten správný říz. Wulfe, Sherwood a hned zkraje knížky pidi setkání se zástupcem RENTONEM. Tomu říkám dobrá práce :-)

Ameeiz
25.11.2020 5 z 5

Super jako vše!

kolacky
21.11.2020 5 z 5

Nedat se je skvělé heslo!

Erlif
05.08.2020 5 z 5

Hodně zajímavá knížka, plná zvratů i překvapení. Jak se člověk u knížek s kojotkou baví a směje a úplně se v ní sem tam vidí... Je tam nová velmi zajímavá postava Sherwood Post a doufám, že jednou dostane víc prostoru.

Andynka
05.08.2020 5 z 5

Bylo hrozně fajn se po dlouhé době vrátit k této sérii.
Bála jsem se, že už si úplně nevzpomenu o čem byla, ale nebylo tomu tak.
Děj mě vtáhnul již od začátku. A postupně se mi k tomu vybavovali i předešlé díly.
Je to pořád tak stejně dobré a akční. Skvěle napsané, že to dokážete přečíst hned.
Tuhle smečku si snad musí oblíbit každý.

x-lee-x
03.08.2020 5 z 5

Mít tolik volného času, tak to přečtu jedním dechem. Jsem unešená každým dalším příběhem, který mám možnost o Mercy a Adamovi přečíst. Pokaždé mě něčím překvapí a pokaždé mě vtáhnou do děje tak, že nic jiného pro mě v tu chvíli neexistuje. Těším se na další díl.

učtenávčelka
19.07.2020 5 z 5

Po 10. díle jsem už nečekala další poutavé pokračování. Ale tahle knížka mě dostala do kolen. Hodně poutavé a napínavé situace, a pro mě nečekaný vývoj. A nové možnosti zádrhelů k řešení, aniž by děj vypadal jako slátanina vykradených motivů.