Krevní pouto

Krevní pouto https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30739/bmid_krevni-pouto-7ej-30739.jpg 5 971 87

Mercedes Thompsonová série

< 2. díl >

Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli. V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan…Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů.Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Blood Bound , 2007


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
23.02.2024 5 z 5

Páni, tak tohle mě opět neskutečně bavilo a vtáhlo. A možná dokonce i o chlup víc, než první díl.
Tentokrát se příběh zaměřil spíš na upíry a tak jsme dostali náhled na fungování jejich světa a postupně se nám doplňují informace o nadpřirozených bytostech. Musím říct, že tohle dávkování mi vlastně vyhovuje, člověk si nepřipadá přehlcený a příběhu to dodává šmrnc, protože se stále dovídáme něco nového a příběh pomalu roste.
Upřímně jsem byla překvapená scénou s kouzelníkem a Mercyiným karavanem, protože do teď jsem žila s tím, že to bude takové příjemné fantasy s drsnějšími prvky ohledně mezidruhových válek (ale nic, co by člověk u fantasy nečekal), ale tady jsem měla fakt bobky jak z pořádně nadupaného thrilleru. A vlastně od tohoto momentu si kniha nesla temný a děsivý nádech.
Romantická linka kolem hlavní hrdinky se řádně zamotává a i když je v příběhu postavena na okraj okrajů, je to vždy příjemná vsuvka, jak se snaží mezi nápadníky proplouvat a zároveň vyřešit všechny možné problémy, které by mohl její případný výběr způsobit. Doufám ale, že si vybere mého favorita.
Kniha je opravdu akční a rychlá a jsem ráda, že jsem se k sérii dostala, protože se čte sama a řekla bych, že je to taková moje krevní skupina a uspokojí už i mé dospělejší já.

Carolxc
26.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Jaká kniha Vás dokáže vrátit do vašeho mládí? Mě tato série a já to miluji! Ano, je to oddechové, nenáročné čtení, které byste ve filmovém světě označili za béčko, ale takové to béčko, které si sakra užíváte a milujete to, i přesto, že jsou mnohem hlubší a kvalitnější filmy. A mě Mercedes Thompsonová vrací do doby, kdy jsem sledovala Buffy přemožitelku upírů, byla zamilovaná do Angela, hltala každý díl Hvězdné brány a hltala cokoliv, co mělo společného s upíry a vlkodlaky.

Automechanička mě bavila i v druhém díle a i když kniha jela na vlně ,, ona jediná nás může zachránit ", tak jsem si to užívala. Něco málo jsem se o ní dozvěděla a jsem zvědavá, zda se v dalších dílech projeví její schopnosti a odhalí se důvod, proč se jí upíři tolik obávají.

V tomto díle se dozvídáme více o upírech, o tom jak funguje jejich společnost, a i když mám blíže k vlkodlakům, bylo to zajímavé. A baví mě se dozvídat nové a nové informace z tohoto světa. Občas se informace opakovali z minulého dílu, ale jako připomenutí to bylo fajn.

A jak se blížil konec, nemohla jsem se odtrhnout. Nutně jsem potřebovala vědět, jak to dopadne. Odhadla jsem, kdo to má všechno na svědomí ještě dříve než naše hlavní hrdinka, i tak tam byl otazník ohledně osudu pár postav.

Jediný, čeho se stále bojím je milostný trojúhelník, které já bytostně nemám ráda a dokážou mi zkazit celou knihu, a to je i důvod, proč nedávám přednost ženským hrdinkám a tak pevně doufám, že Mercedes mě nezklame.

Každopádně vím, komu fandím. Adama jsem si přála v knize mnohem více a chtěla jsem být na místě Mercedes. Já tohohle alfasamce žeru Oblíbila jsem si i Bena, ale hádám, že je to jen vedlejší postava, takže moc prostoru nebude mít.


Kate3003
23.11.2023 4 z 5

Čtení dalšího dílu ze série Mercedes Thompson jsem si opět užila. Už od začátku byl děj nabitý akcí a první zvrat událostí na sebe nenechal dlouho čekat. Tentokrát se příběh trošku více dotýká světa upírů než vlkodlaků i když i oni v příběhu sehrajou svou roli.
Mercy se postupně dozvídá něco více o svých schopnostech a jak je může využít. Dostáváme i lepší pohled do společenství upírů. Baví mě jak autorka vykreslila jednotlivé bytosti a jaké mají vlastnosti. Přestože mají nějaké typické znaky můžou se mezi nimi najít i tací kteří do této role až tak nezapadají.
Celý nadpřirozený svět, který autorka zasadila do toho lidského mě neuvěřitelně baví a líbí se mi jak se vlkodlaci, fae nebo upíři snaží vypořádat s běžnou společností a nějak se do ní zařadit. Stejně tak pohled ze strany lidí, kteří se snaží pochopit, že bytosti o kterých slýchali v pohádkách opravdu existují.
Tento díl má poměrně temnější atmosféru než první díl, více se tu ukazuje "temná strana síly" a to jak neblahý vliv můžou mít některé nadpřirozené bytosti na svoje okolí. Velká část se tu týká mocenských bojů, které ve světě nadpřirozena jsou asi ještě horší než v tom běžném, protože se zde dají vytáhnout mnohem větší a zákeřnější trumfy.
Rozhodně jsem velmi zvědavá jak se budou vyvíjet vztahy jednotlivých postav. Baví mě chemie mezi Mercedes a Adamem a doufám, že v dalších dílech dostanou více společných scén.

11191
13.10.2023 4 z 5

Příjemná oddychovka a určitě lepší než první díl. Příběh se rozvíjí a myslím, že nás ještě překvapí, autorka rozhodně nevybalila všechny esa z rukávu. Tím se i tahle série odlišuje od jiných jí podobných, není úplně přímočará a to je fajn.

Senza Jenka
10.10.2023 5 z 5

Moc jsem nepochopila ty řeči o alfa chování a její podřízenosti, jeho snahách to nedělat... To bylo trochu moc zamotané.
Také má holka trochu hokej v citech. Ale příběh je dobrý, i když konec byl v mnoha ohledech předvídatelný. Ten trik s Benem jsem čekala :D A Stefan... no, jak jinak, že?!!
Z celé té sebranky mám osobně nejradši Warrena. A Kyla.

SpeeDeeX
04.01.2023 5 z 5

Rozhodně lepší než první díl. Když jsem četla ten, musela jsem se do čtení celkem nutit a ani jsem potom neměla nutkání číst další díl. Jsem ale ráda, že jsem se do dvojky nakonec pustila. Jelikož jsem jedničku četla už před nějakou dobou, moc jsem si ji nepamatovala, takže chvíli trvalo, než jsem se do děje dostala. Ale asi od půlky jsem se od čtení prakticky nemohla odtrhnout. Jsem ráda, že jsem této sérii dala ještě šanci a těším se na další díl :)

Lacie
29.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl přitvrdil a navedl nás cestu, kterou se bude série ubírat – žádná selanka. Do města zavítal démon v upírském těle a my se dozvíme pár podrobností o fungování krvesajné společnosti, něco více o fae i o Mercyiných schopnostech.
Démon je na kojota silné kafe a Mercy proto zpočátku stojí stranou a nechává vlkodlaky a upíry, aby se s problémem vypořádali. Až ve chvíli, kdy se to ukáže jako ta nejhorší možná volba a ostatní silní hráči prásknou do bot, aby se nádobou pro démona nestal někdo z mocných, zapojí se Mercy se svými nově objevenými schopnostmi do akce. Poražením démona ale děj nekončí, Mercy šlápne do plánů mocnému nepříteli, a i když všechno dopadne, jak má, zadělá si na pořádný průšvih.

Hatshepsut
26.11.2022 4 z 5

Tento díl byl pro mě plynulejší a o něco čtivější než první. Je to především tím, že už jsem znala prostředí a převážnou část postav, tak jsem se mohla více soustředit na samotný příběh. Opět musím zmínit, že i když je na trhu spoustu knih s touto tématikou, má tato série své originální prvky a je zajímavá. Zatím jsem spokojená a s touto fantazy jsem rozhodně neskončila.

Elea
14.09.2022 5 z 5

Tato kniha se mi líbila víc než první díl, série mi hodně připomíná Kate Daniels, jsem zvědavá na pokračování.

hana4834
04.08.2022 4 z 5

Moc se mi to líbilo. Hlavně jsem zvědavá koho si nakonec vybere

VonDracek
08.07.2022 4 z 5

S druhým dílem jsem také spokojená! Nevím, jestli je vyloženě lepší, myslím, že to čerpá hlavně z toho, že úvod do světa už máme za sebou. Spád děje byl ale opravdu kvalitní a celkem napínavý.
Styl příběhu a vyprávění z pohledu Mercedes mi hodně kápl do noty, je to v podstatě tak trošku krimi příběh, to jak odhaluje souvislosti a pátrá po nich, to já mám ráda! Dozvídáme se něco víc o upírech, ale i fae. Mercedes má neuvěřitelnou schopnost si udělat dobré kamarády mužského pohlaví ve všech možných skupinách bytostí a díky tomu přežívá i to, co by asi jinak nepřežila. Baví mě její povaha, i když není dokonalá a neztotožním se s ní, tak je podle mě opravdu uvěřitelně zachycen tok myšlenek. Jsem trošku zvědavá, jak to s těmi svými nápadníky vyřeší, protože máme pohled na ně jen z jejího pohledu, žádný z nich vlastně není vyloženě špatný a zavržení hodný...bude to mít těžké holka.
Jen málo věcí tu nedává smysl, hodně se toho vždy vysvětlí, je to velice dobře promyšlené, což je pro mě dost uspokojující. Těším se na další dobrodružství!

Heri76
26.08.2021 4 z 5

Druhý díl je o poznání lepší než první. Stefan dostává více prostoru a ukazuje se, že možná půjde o třetího muže v životě Mercedes. Sympatizuji s Adamem i Samuelem, ale více stojím na straně Adama a jsem moc zvědavá, kam se Mercyin vztah k mužům vyvine. Příběh je čtivý, zápletka zajímavá a pátrání Mercedes postupně odhaluje nové a nové informace o životě "magických" bytostí v jejím světě. Líbí se mi, že Mercedes není superhrdinka, ale je "z masa a kostí" a je zranitelná. Dělá chyby. I když se někdy chová dost nezodpovědně. Její touhu po samostatnosti a nezávislosti chápu. Je empatická a má smysl pro spravedlnost a to ji dostává do potíží. Velkých potíží.

Luigi1
29.04.2021 5 z 5

Jsem velice spokojený s vývojem děje a poutavým četbou.

Pain
25.03.2021 4 z 5

Druhý díl byl mnohem lepší než jednička. Měla jsem jej přečtený hned.
Neustálé opakování jak to chodí s vlkodlaky, upíry a fae má asi sloužit k tomu, abychom si pamatovali, jak tento svět funguje.

vladka16
27.02.2021 5 z 5

Autorka má pěkně bujnou fantazii , tak, že jedem dál.

Blaufik
20.01.2021 5 z 5

Svět, který autorka vybudovala je opravdu fantastický. Líbí se mi, že všechno má nějaké vysvětlení a autorka nás jemně a nenásilně seznamuje s chodem tohoto světa a hlavně pravidel bytostí v něm žijících.

saez
15.06.2020 4 z 5

Přečetla jsem jedničku, přečetla jsem dvojku, přečtu si i trojku... Je to čtivý, děj hltáte, čekáte co bude dál, ale obávám se, že to bude jen odpočinkový "průtokový ohřívač". Budiž sérii ke cti, že opravdu baví.

Catyna
25.03.2020 5 z 5

Super série

cirilla.s
06.01.2020 5 z 5

Druhý díl se četl lépe, určitě i díky tomu, že jsem se víc vyznala v postavách. Na jednu stranu se vždycky děsím, že někdo umře a na druhou stranu mě rozčiluje, jaká je superhrdinka. Rozhodně jsem zvědavá, pro kterého samce se Mercy rozhodne!:D

Cometka
12.12.2019 5 z 5

Má druhá kniha autorky a můžu říct, že mě bavila víc jak první díl. Spousta zvratů, politiky smečky, romantiky atd. Paráda, rozhodně můžu doporučit a těším se na další díl.

Štítky knihy

magie vlkodlaci městská (urban) fantasy kožoměnci

Autorovy další knížky

Patricia Briggs
americká, 1965
2009  89%Měsíční píseň
2012  90%Štvanice
2010  91%Krevní pouto
2010  92%Železný polibek
2014  92%Nocí zlomená

Kniha Krevní pouto je v

Právě čtených5x
Přečtených1 514x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených137x
Knihotéce456x
Chystám se číst96x
Chci si koupit42x
dalších seznamech10x