Mrtvola v lázni

Mrtvola v lázni https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23476/bmid_mrtvola-v-lazni-exw-23476.jpg 4 63 8

Marcus Didius Falco série

< 13. díl >

Falco s Helenou si upravují svůj nový domov, v němž však stavaři nedokončili lázeň a zmizeli. S nimi ovšem nezmizel příšerný zápach. Co asi ukryli pod kachlíčkovou podlahou? Má se za to, že oba výtečníci odjeli do Británie, a tak Falconovi s rodinou (včetně dvou malých holčiček a jejich chůvou) nezbývá než se vydat za nimi. Současně dostane za úkol zjistit, jak pokročila výstavba nového paláce, který chce císař Vespasián věnovat tamějšímu králi, věrnému spojenci Říma. Stavba samozřejmě vázne, kdekdo se na ní přiživuje a je velmi nebezpečné zaplétat se do čachrů místních gangsterů. Británie není pro Falcona tak docela cizinou, strávil tam delší dobu jako mladý legionář a tam se vlastně také seznámil s Helenou, když pobývala v domě svého strýce, finančního prokurátora provincie. Falco uvítá příjezd svého nejlepšího přítele Lucia Petronia, zkušeného vigila a svou oporu, takže budou řešit zlodějny, a dokonce i vraždy, spolu. Jenže vraždy hrozí nejednou i jim… Davisová s bezmeznou fantazií rozvíjí napínavý děj, přibližuje čtenáři běžný život v této vzdálené provincii a sleduje další osudy jednajících postav.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

A Body in the Bath House , 2001


více info...

Přidat komentář

macrelka
09.07.2023 3 z 5

Nějak jsem se nedokázala začíst, za mě jedna ze slabších Falconovských knih.. Možná to bylo i prostředím mimo Řím, ale rozhodně přemírou postav, až do 2/3 jsem si pletla, kdo je kdo a nebavilo mě se vracet k seznamu. Zato sarkasmus mi dojem vynahrazoval a ironické vtipy mě bavily.

hanzmb
14.07.2022 4 z 5

Většinou jsou díly mimo Řím na podstatně nižší úrovni. Tento díl z Británie se pravidlu naštěstí vymyká. Krimi složka jak bývá zvykem spíše nezajímavá. Nejde tak o odhalení vraha, jako spíš o to, aby byl Falco co nejvíc trýzněn a zesměšňován. Proti tomu stojí fantastické informace o římském stavitelství. Pro tohle autorku čtu a budu se k ní ještě 7x vracet.


ElfkaEleanor
29.01.2017 2 z 5

Byla to první kniha, co jsem ze série četla a moc mě nepřesvědčila, abych si přečetla další. Zápletku i náhled do antického světa považuji za zdařilé, ale ty roztahané popisy a množství detailů ze života hrdiny bych klidně oželela.

renefer
08.03.2015 4 z 5

Mrtvola v lázni je jen okrajová záležitost, autorka zareagovala na nové archeologické objevy v Anglii a opět vyslala Falcona do Británie, tentokrát jako kontrolora výstavby paláce krále spojeneckého kmene.

MarkétaLore
22.10.2014 3 z 5

Dost nuda. Mně to přišlo nejslabší ze všech knih Falkonovi...

braunerova
17.08.2014 5 z 5

Čtivé jako ostatní příběhy detektiva Falca. Vedle mizerné práce řemeslníků Glocca a Cotty (za těch 2000 let se fakt nic nezměnilo) se dovíme něco o tom, jak to fungovalo na velké římské stavbě, tentokrát pro změnu v Británii.

Marika Vanova
11.07.2012 5 z 5

Nejdřív jsem si musela zvyknout, že tento román je napsán v současném jazyce, hlavně co se týče dialogů, předpokládala jsem, že jdu číst cosi z doby římské a to se vším všudy, ale pak jsem si to oblíbila a jsem ráda, že to tak autorka napsala. Četlo se to jedním dechem a konec je zajímavý.

cori
11.06.2012 4 z 5

Falco tentokrát míří do Británie vyšetřovat rozkrádačku. Společnost mu dělají manželka, její dva škorpící se bratři, Falconova sestra a dvě miloučké holčičky se psíkem. Autorka se nechala inspirovat archeologickými vykopávkami v Fishboune. Děj svižně odsýpá, podezřelých stejně jako mrtvol přibývá. I když Falca bolí zub,pravdu odhalí.