Jupiterův mýtus

Jupiterův mýtus https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26528/bmid_jupiteruv-mytus-9Wf-26528.jpg 4 60 9

Marcus Didius Falco série

< 14. díl >

Falco s rodinkou se za pobytu v Británii vypraví do Londinia na návštěvu Heleniných příbuzných. Ještě se ani neohřál, a hned ho čeká nepříjemný úkol: je povolán k vyřešení hnusné vraždy. Oběť, bohatý hodnostář, je nalezen ve špinavé krčmě utopený, strčený hlavou dolů do studny, jejíž stěny tvoří vysoká vinná bečka. Odtud se rozvíjí spletitý děj a Falco i jeho rodina a přítel Petronius se dostávají do zapeklitých situací. Jde po nich nebezpečná tlupa. Přívětivý vyspělý Řím je v nedohlednu a v drsné zaostalé provincii na březích mohutné řeky Thamesis jde o život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Jupiter Myth , 2002


více info...

hanzmb
hanzmb
26.08.2022 3 z 5

Jako na houpačce. Po solidním minulém dílu, který kupodivu ani nebyl z Říma, kde je vždy autorka silnější, pokračuje tahle historická gangsterka v Londýně. Nápad a zápletka prakticky nula. Tohle se mohlo odehrát kdekoli a kdykoliv. Historické reálie, které tyto knihy většinou zachraňují, jsou tentokrát nulové. Už aby byl Marcus zase doma.

petr_
petr_
02.01.2020 3 z 5

Líbí se mi popisy každodenního života římanů, fungování úřadů. Je vidět že si autorka dobře prostudovala tématiku.


niki-chan
niki-chan
01.06.2018 3 z 5

Příjemné čtení, ale nijak zvlášť nezaujalo. Nejlepší a nejzajímavějších bylo posledních cca 50 stránek, kdy se začalo něco opravdu dít. Zbytek tvořily, bohužel, zbytečně rozvleklé scény a popisy.

Raszkulce
Raszkulce
13.08.2017 3 z 5

Zajímavé, pohodové letní čtení :) nic víc

renefer
renefer
08.03.2015 4 z 5

Falco ještě pořád v Británii dostane na starost vyšetřování vraždy jeho posledního odhaleného pachatele. Kniha je místy dost popisná, ale zase na druhou stranu se dozvíme, jakže to dopadlo s Marcií a Petroniem :)

soukroma
soukroma
04.01.2015 4 z 5

Místy hodně akční, ale hodně smutné (kvůli několika osobním tragédiím), s celkově pochmurným vyzněním. Tentokrát na mě Falconův příběh nijak příjemně nezapůsobil.

Pet007
Pet007
03.10.2013 4 z 5

Knihu jsem četla celkem dlouho, příběh se vyvíjel pomalu, až od poslední čtvrtiny knihy jsem se nemohla odtrhnout.

Marika Vanova
Marika Vanova
10.07.2013 4 z 5

Líbilo se mi, na dovolené u moře pod fíkovníkem se krásně četla.

cori
cori
16.02.2013 4 z 5

Příběh navazuje na předchozí Mrtvolu v lázni. Marcus se tentokrát snaží proniknout do sitě organizovaného zločinu v Londiniu, kam se přemístili zločinci z Říma, aby si založili prosperující podnik s vybíráním výpalného.Velkou roli hraje Petronius, kterému jde o život. Na scéně se také objevuje Albia, budoucí Falconova adoptovaná dcera. Čtenáře mj. čeká velkolepá akční scéna v amfiteátru s gladiátorkami a mafiány vyřizujícími si účty. Lindsey Davisová se opět nechala inspirovat novými archeologickými nálezy a napsala další skvělý příběh, který rozhodně nebude nikoho nudit.