Magie spojuje

Magie spojuje https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369978/bmid_magie-spojuje-X5V-369978.jpg 5 317 53

Kate Daniels série

< 9. díl >

Kate Danielsová, bývalá žoldačka a Choť Pána smečky a nyní Strážkyně Atlanty, si po bojích s džinem a nárokování města užívá zasloužený odpočinek. Nebo by si ho užívala, kdyby se překotně neblížila její svatba s Curranem, na kterou je potřeba zařídit a pozvat všechno a všechny. Včetně Katina otce Rolanda. Toho otce, který odmítá uznat nároky své dcery na Atlantu a který sice dodržuje podmínky křehkého příměří, ale i tak se mu daří Kate víc než dobře provokovat. Únosem obra Saimana ale překročí přijatelnou mez a Kate nezbývá než se za milénia starým mágem vydat, aby upevnila svou autoritu. Příliš pozdě ale zjistí, že tím činí první krok k naplnění čím dál jistější budoucnosti – takové, v níž Atlanta hoří, Smečka je s Rolandem ve válce a Kate ztratí jak Currana, tak i ještě nenarozeného syna. Schyluje se k bitvě a Kate musí hledat spojence, kde se dá – mezi dlaky, bohy, a dokonce i živými a mrtvými nepřáteli. Času je však málo a snaha změnit budoucnost a ochránit rodinu a přátele nechává Kate zranitelnou vůči nejhoršímu nepříteli – vlastní magii, která se hlásí o právo rozhodovat. Zaváhání jsou ale nepřípustná, zvlášť když budoucnost zahrnuje souboje, bažiny, létání na pegasech, všetečné předky, výchovu pubertálních adoptivních dcer nebo nutnost jít s barvou ven. Doslova. Kdyby aspoň bylo jisté, že to bude stačit; o tom ale rozhodne až finální bitva.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Magic Binds , 2016


více info...

Damonka12
Damonka12
23.12.2023 5 z 5

Miluju tuhle série, je skvělá a s každým dílem lepší a lepší. Hlavní hrdinové jsou hrozně sympatičtí a miluju jejich rozhovory.

kolacky
kolacky
26.09.2022 5 z 5

Jasně. Starého psa-boha novým kouskům nenaučíš, takže se mu musí dát důkladně najevo, že nebude pokaždé po jeho. Kdo mně v tomhle díle hodně oslovil, byl Roman! Ale úplně nejvíc opět, zcela úchvatně, Christopher...


Gabux
Gabux
25.08.2022 5 z 5

#rereading

Ach pane bože. Miluju ty přípravy na svatbu. Jednoznačně miluju. Kate je dokonale strašná nevěsta. A chudák Roman to s ní opravdu nemá lehké. Každopádně zde Roman dostal mnohem víc prostoru a já ho fakt žeru. Vyklubala se z něj dokonalá postava. Fakt mě baví. Stejně tak mě baví Luther, Christopher, Ghastek a Rowena. Přidávám je všechny mezi své oblíbené postavy a nezapomínám ani na Erru. Ano, čtete správně.
Kniha je lepší než ta předešlá. Opravdu mě bavila. Kate dokazuje, že je stále lidská a má nějaké zásady. A aby je neporušila, je ochotná dojít k šíleným nápadům. Přišla mi škoda, že závěrečná bitva byla taková odfláklá. Ale nevadí. Trochu mě mrzí, že Smečka dost zmizela ze scény a s tím i nejlepší kamarádka Kate. Proměna Jima je sice pochopitelná, ale mrzí mě to. Nebudu lhát.
Roland je rozporuplná postava. Baví mě jejich kočkování, ale není to něco, bez čeho bych se neobešla.

Pain
Pain
27.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Opět krásný díl. Kate se mezi přípravami na svatbu chystá vyhnout válce / připravit na válku. Jen závěrečná bitva trochu (víc) odfláknutá a epilog ještě více. Jsem ráda za Christophera, Saimana, Julii - konečně se dozvídáme něco o původu Julie a na scénu se tak trochu vrací tetička Erra. Líbil se mi Ghastek i Rowena. Vývoj Jima nic moc.
Uvidíme, jak to všechno dopadne.

Lacie
Lacie
09.02.2022 5 z 5

Jojo, příliš moci škodí i takové drsňačce, jako je Kate. Ať se snaží sebevíc, šar ji postupně dostává. Je jen dobře, že věštírna čarodějek prorokuje smrtící boj s Rolandem a aby to s Curranem přežili, Kate musí najít nějaký ten Rubikon k překročení – nebo jak říká, co překročit – zapálit a vyhodit do povětří. Vymyslí a provede věc, kterou bych vůbec nečekala, že by mohla nastat. Kromě nové posily ve formě poradního nože se konečně a se vší parádou probere také Christopher. A i když k boji s Rolandem dojde, přesto jako hrdý otec dorazí i na Katinu svatbu – kdo by si nechal ujít oddávajícího černého volha Romana!

Misa25
Misa25
14.08.2021 4 z 5

No ja tu Kate mam proste rada, je to takova holka do nepohody, cas od casu je na pres tlamu, to taky dostane, ale jinak je bozi

Luigi1
Luigi1
28.03.2021 5 z 5

Moc pěkné není co víc dodat.

denniys
denniys
21.02.2021 4 z 5

Po nějaké době jsem se vrátila ke Kate a musím uznat, že ta pauza prospěla, protože mě to zase bavilo.. Do knihy se vrátil humor, což je velký přínos pro příběh.. Tak a teď poslední díl..

marie2577
marie2577
11.01.2021 5 z 5

Stále napinave a stále je tu co číst. Užívám si ;-)

Jass
Jass
07.12.2020 5 z 5

(Obsahuje spoilery? Každopádně ne takové, které se týkají zápletky tohoto dílu, spíš osobního života a vývoje postav...)
Přijde mi vážně neuvěřitelné, kolik jsem toho od minulého čtení zvládla zapomenout. Pamatovala jsem si, že je oddává Roman, ale nějak jsem zapomněla všechno, co k tomu vedlo.

"Když vám nějaké nadpřirozené svinstvo unáší děti, zavoláte Romana, aby se mohl brodit krví a kanály a zachránil je, ale když jde o něco hezkého jako svatba nebo křtiny, to ne, přece do toho nemůžeme zapojit Černobogova volha. To přináší smůlu. Radši Nikolaje. Až zjistí, koho budu oddávat, raní ho mrtvice. Vybuchne mu hlava. Dobře, že je doktor, aspoň se může sám ošetřit."

Představa pohanských křtin - obzvlášť v Černobogově stylu - mě prostě pokaždé rozseká...
Ale tenhle díl má i jiné klady než návrat Romana, popravdě bych řekla, že tohle je dost možná díl nejlepší. Sice nemá žádnou z mých nejoblíbenějších scén (první setkání Julie a Ascania asi už nic nepřebije...), ale humor je tu od začátku do konce a zápletka mě zvedala ze židle, přestože už jsem knihu jednou četla. Přes všechen ten smích je ale tahle kniha v mnoha aspektech i smutná, plná "co kdyby". Plná možností, které jsou ztracené...

Zadívala jsem se na Romana. "Když tohle všechno udělám, přestaneš mě obtěžovat?"
"Ano."
"Tak jsme domluveni."
"Výborně." Zamnul si ruce a v té chvíli vypadal každým coulem jako zlý, pohanský kněz. "Miluju, když všechno začíná vycházet."

Miluju vývoj Ghastekovi linie, z nějakého důvodu mám pro jeho postavu určitou slabost a tenhle díl mě v tomto ohledu velmi potěšil a jsem zvědavá, kam to povede dál. Jak už jsem zmínila ve svém minulém komentáři, narážky na Magic Stars jsou skvělé a já trochu lituji, že jsem si ji znovu nepřečetla před devátým dílem, no nic... A jak jsem mohla zapomenout na Christophera...? Vážně netuším, jak můžu tvrdit, že tahle série patří mezi mé nejoblíbenější, když si z ní očividně nic nepamatuju...
Korektura stojí za pendrek... ale to už jsem tak nějak čekala. A teď konečně na ten poslední díl... úplně cítím, jak mě volá.

johana3160
johana3160
20.11.2020 5 z 5

Dil je fajn, plny akce ale je spis popisem priprav na Rolanda, na svatbu. Nicmene konec (bitva) m prijde trochu odflinknuta. Bohuzel autorum v zaveru serie asi dochazel dech...

Elea
Elea
18.09.2020 5 z 5

Tento díl byl mnohem lepší než předcházející, napínavý, stále se něco dělo, překvapil mne Christopher i Mahon, Jim je stále protivnější.

ydnac
ydnac
02.09.2020 5 z 5

Hledáte nové fantasy knihy? Tak tuhle si rozhodně nenechte ujít :-) Hlavní hrdinka Kate je super :-) akční, nebojácná,vtipná, drsná, soucitná, prostě moje oblíbená a bavil mě každý díl.

Lenny33
Lenny33
17.02.2020 5 z 5

Po předchozím (pro mě) slabším dílu, toto byla úžasná akční kniha, kdy nám celá série postupně spěje do velkého finále, kterého se zároveň nemůžu dočkat a zároveň jeho čtení odkládám, protože tak budu muset s našimi hrdiny rozloučit. 5*

kklepkaa
kklepkaa
15.01.2020 5 z 5

Já věděla, že dělám dobře, když si tenhle díl šetřim až vydaj ten poslední :-) Zase prostě parádní jízda ve stylu Kate Danielsové.

Gabriela456
Gabriela456
11.05.2019 5 z 5

Tuhle sérii jsem přečetla jedním dechem. Jedna z nejlepších co jsem, kdy četla. Všem doporučuji.

Leona91
Leona91
07.04.2019 5 z 5

Byla to velká jízda. Již od začátku knihy se neustále něco dělo. Žádnou stránku neměl čtenář čas se nudit. Představa Kate v baletní sukýnce mě dostala. Roman je mi stále víc sympatický, odhalení pravé identity Christophera byla překvapující vůbec jsem nečekala že bude tak mocný a třešničkou byli paní mrtvých v čele s Ghastekem, kteří podporovali Kate. Musím se přiznat, že mě ale nehorázně naštval Jim a Mahon v tomto díle dostal plusové body. Rozhodně se nemůžu dočkat posledního dílu. Jediné co bych knize vytkla je závěrečná bitva, která dle mého názoru byla nedotažená autoři ji měli věnovat více stran.

EwelynDark
EwelynDark
11.02.2019 5 z 5

Milujem všetky tieto knihy, číta sa to jedna báseň. Nevie niekto, kedy by mala vyjsť 10. kniha?

Eponka
Eponka
18.01.2019 5 z 5

Kdo četl všechny předchozí díly tak ví že tyhle knížky se čtou samy opět nezklamala. Čtivé napínavé a dost se toho tam dělo tak ze, žádná nuda . Plně doporucuji :)

Maitter
Maitter
07.12.2018 5 z 5

Bože můj, Christopher!
Škoda nepřeložených novel Dali a Jima, Julie a Dereka, Curranových chvilek... angličtináři si minimálně Curranův úhel pohledu mohou přečíst na stránkách autorů.