Magie spojuje přehled

Magie spojuje
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369978/bmid_magie-spojuje-X5V-369978.jpg 5 322 322

Kate Daniels série

< 9. díl >

Kate Danielsová, bývalá žoldačka a Choť Pána smečky a nyní Strážkyně Atlanty, si po bojích s džinem a nárokování města užívá zasloužený odpočinek. Nebo by si ho užívala, kdyby se překotně neblížila její svatba s Curranem, na kterou je potřeba zařídit a pozvat všechno a všechny. Včetně Katina otce Rolanda. Toho otce, který odmítá uznat nároky své dcery na Atlantu a který sice dodržuje podmínky křehkého příměří, ale i tak se mu daří Kate víc než dobře provokovat. Únosem obra Saimana ale překročí přijatelnou mez a Kate nezbývá než se za milénia starým mágem vydat, aby upevnila svou autoritu. Příliš pozdě ale zjistí, že tím činí první krok k naplnění čím dál jistější budoucnosti – takové, v níž Atlanta hoří, Smečka je s Rolandem ve válce a Kate ztratí jak Currana, tak i ještě nenarozeného syna. Schyluje se k bitvě a Kate musí hledat spojence, kde se dá – mezi dlaky, bohy, a dokonce i živými a mrtvými nepřáteli. Času je však málo a snaha změnit budoucnost a ochránit rodinu a přátele nechává Kate zranitelnou vůči nejhoršímu nepříteli – vlastní magii, která se hlásí o právo rozhodovat. Zaváhání jsou ale nepřípustná, zvlášť když budoucnost zahrnuje souboje, bažiny, létání na pegasech, všetečné předky, výchovu pubertálních adoptivních dcer nebo nutnost jít s barvou ven. Doslova. Kdyby aspoň bylo jisté, že to bude stačit; o tom ale rozhodne až finální bitva.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Magic Binds , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magie spojuje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Damonka12
23.12.2023 5 z 5

Miluju tuhle série, je skvělá a s každým dílem lepší a lepší. Hlavní hrdinové jsou hrozně sympatičtí a miluju jejich rozhovory.

kolacky
26.09.2022 5 z 5

Jasně. Starého psa-boha novým kouskům nenaučíš, takže se mu musí dát důkladně najevo, že nebude pokaždé po jeho. Kdo mně v tomhle díle hodně oslovil, byl Roman! Ale úplně nejvíc opět, zcela úchvatně, Christopher...


Gabux
25.08.2022 5 z 5

#rereading

Ach pane bože. Miluju ty přípravy na svatbu. Jednoznačně miluju. Kate je dokonale strašná nevěsta. A chudák Roman to s ní opravdu nemá lehké. Každopádně zde Roman dostal mnohem víc prostoru a já ho fakt žeru. Vyklubala se z něj dokonalá postava. Fakt mě baví. Stejně tak mě baví Luther, Christopher, Ghastek a Rowena. Přidávám je všechny mezi své oblíbené postavy a nezapomínám ani na Erru. Ano, čtete správně.
Kniha je lepší než ta předešlá. Opravdu mě bavila. Kate dokazuje, že je stále lidská a má nějaké zásady. A aby je neporušila, je ochotná dojít k šíleným nápadům. Přišla mi škoda, že závěrečná bitva byla taková odfláklá. Ale nevadí. Trochu mě mrzí, že Smečka dost zmizela ze scény a s tím i nejlepší kamarádka Kate. Proměna Jima je sice pochopitelná, ale mrzí mě to. Nebudu lhát.
Roland je rozporuplná postava. Baví mě jejich kočkování, ale není to něco, bez čeho bych se neobešla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Magie spojuje v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených487x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených36x
v Knihotéce237x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech5x