Polibek měsíce

Polibek měsíce https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176453/polibek-mesice-176453.jpg 4 54 11

Historická trilogie série

< 2. díl

Podle pověsti měla přinést spásu. A přitom potřebovala zachránit ona sama... Narodí se za bouře, s vlasy barvy havraních křídel a očima temnýma jako půlnoc, na alabastrové pleti bude mít polibek měsíce... Tajemné proroctví, předávané z generace na generaci za temných dnů středověkého Walesu, předvídá příchod hrdiny, který bude předzvěstí lepších časů. A když se pak za bouřné noci na hradu Prydd narodí dítě s mateřským znaménkem v podobě srpku měsíce, svitne zemi naděje. Jenže... oním osudem vyvoleným zachráncem je dívka! Sorcha má už od malička pro strach uděláno: vládne lukem i nožem, dokáže ochránit bezbranné, jak jí velí vrozený smysl pro spravedlnost. A nebezpečí číhá všude dost – krutý a žárlivý bratr, bandy zabijáků, potulujících se hlubokými lesy, a hlavně zapřisáhlý nepřítel, nevyzpytatelný, smělý a tolik úchvatný Hagan, vládce hradu Erbyn...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Kiss of the Moon , 2011


více info...

Přidat komentář

janqa410
03.12.2019 4 z 5

Sorcha s Leou, sympatické sestry, jedna hodná, druhá číslo. Voda a oheň. Tak to bývá. Dále tu je Hagan s Dartonem, kde platí stejné přirovnání, možná trošku pozměněno na jeden spravedlivý a druhý sobecký a mocichtivý, řekněme, prostě pěkný "neřád" (nazvala bych ho hůř, ale ...). Dartona jsem s z levoty podezřívala od počátku, chvíli jsem váhala i o Haganovi, ale naštěstí ten, se stejně jako Bjorn, ukázal jako opravdový klaďas, každým coulem. Maličko mi celém příběhu vadila Anne, která byla TAK naivní a před skutečností zavírala oči, ale na druhou stranu rozumím její potřebě chránit a zcelovat rodinu. Než mi však krkem začala vyloženě lézt, vybrala to a zbrchala se.
Druhou polovinu knihy, jsem žasla, jak mohl být Darton a Tadd takový zmetek. Ale doba to byla jistě těžká a chamtivci v podobě druhorozených, byli asi na denním pořádku. Naštěstí to dobře dopadlo, šmejdi si to odnesli a znovu mohla vyhrát láska na plné čáře. Chvíli mě však napadalo, co by se stalo, kdyby na konci knihy opravdu hlavní hrdina zemřel? Bylo by to smutné, to ano, ale také neotřelé, neobvyklé, nečekané - jsem tedy zvědavá, jestli někdy na takový závěr narazím. Otázkou je, jestli by mě ten happyend pak opravdu nechyběl.

moudivlacek
20.10.2019 4 z 5

Hezký příběh, který poukazuje na pověrčivost lidí té doby, na bezmeznou touhu po moci a majetku, a také ukazuje na postavení žen a mužů. Je to nenásilné, protkané správnou dávkou romantiky a vtipných scének.
Co dodat více, jen že se těším na další díl.


Lucik666
07.04.2017 1 z 5

'Tohle je první romantická kniha od autorky. No, nebyl to zrovna šálek mého čaje. Pořádně mě to začalo bavit někdy od cca 240 strany, což se už kniha blížila do finále a konečně se něco pořádného dělo. A pak to zase sklouzlo do pro mě nezáživného popisování rozervanosti duše a srdce. A pak byl konec. A mě se docela ulevilo, že už nemusím dál číst. Asi zůstanu u thrilerů, ty jsem četla fakt jedním dechem.

handulli
25.08.2015 4 z 5

Příjemné čtení. Trošku mi vadilo, že je tato knížka obdobou 1. dílu - od nadpřirozenými silami obdařenými odvážnými hlavními hrdinkami až po zradu příbuzného. Nicméně tuto skutečnost vyvažuje autorčin dar pera, a proto je navzdory předvídatelnému ději kniha čtivá. Líbilo se mi, že se v tomto díle setkáme i s hrdiny prvního dílu. Navíc mi přišlo, že Sorcha narozdíl od Morgany skutečně umí "čarovat". Jen mě mrzí, že Domino přestalo vydávat romance, takže to nevypadá, že bychom se v nejbližší době dočkali 3. dílu věnovaného Wareovi. Což je škoda, jeho postava mě v tomto díle zaujala a určitě bych se ráda dočetla i o jeho osudu.

Lerry
05.03.2015 3 z 5

Občas mám chuť i na oddychovku. Osobně hlavní hrdinka je občas na pár facek :-))

havrmoni
03.03.2015 5 z 5

Opět hezké počtení,tak jako předchozí díl.

vaili
14.07.2014 4 z 5

Příjemné napínavé počtení...proč si, ale některé autorky nemůžou pomoct a tu svatbu s dítětem, tam musí vždy frknout na konec to nechápu :)

Paithe
24.12.2013 5 z 5

Krásná kniha! Napínavé, magické - prostě zajímavé. :)) Objevili se i postavy z předešlého dílu, takže spokojenost. A k tomu mě čekalo překvapení, které jsem opravdu nečekala. :)) Tajemná kniha se zajímavým námětem, tak proč nečíst? :D :)

martin300674
28.11.2013

Heská kniha chvilkama jsem si připadal jak v knize od Smallové Lara ale pěkně se četla

lela25
16.08.2013 4 z 5

Moc pěkně napsané a dobře se to četlo.Napínavé romantické s pěkným dějem.

miruska1
18.06.2013 4 z 5

čitalo sa to dobre. Od začiatku do konca docela napinave. Ale čakala som niečo viac.

Štítky knihy

láska středověk pověsti

Autorovy další knížky

Lisa Jackson
americká, 1952
2010  88%Vyvolená k smrti
2009  88%Osamělá smrt
2011  84%Horká krev
2013  82%Nechtěj nic vědět
2009  77%Zrádkyně

Kniha Polibek měsíce je v

Přečtených89x
Doporučených3x
Knihotéce99x
Chystám se číst27x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x