Čarokráska

Čarokráska https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140679/bmid_historicka-trilogie-carokraska-gTU-140679.jpg 4 70 9

Historická trilogie série

1. díl >

Může temný rytíř vnést světlo do života? Krásná a hrdá Morgana z Wenlocku dostala do vínku neobyčejný dar: schopnost nahlížet do budoucnosti a vidět to, co ostatním zůstává skryté. Díky svým předtuchám, vidinám a prorockým snům dokáže varovat před nadcházejícím neštěstím, ale ona sama to vnímá spíše jako prokletí – tím spíš, že někteří lidé v ní spatřují čarodějnici, která je ve spojení s nečistými silami. Jedné úplňkové noci Morgana vycítí, že se blíží strašlivá hrozba, jenž nese podobu temného rytíře. Netrvá dlouho a i tato vidina se naplní: Morganu navštíví mocný baron Garrick z Abergwynnu, a žádá, aby mu za využití svých nadpřirozených schopností pomohla nalézt ztraceného synka. Morgana nemá jinou volbu, než se podvolit a jet s ním. Srdce jí svírá neblahá předtucha a duši sžírá zoufalství, že ji baron přislíbil za ženu svému bratranci, což nevnímá jako poctu, nýbrž jako pohanu. Stržena vírem bouřlivých událostí chce Morgana zpupného velmože nenávidět, ale brzy zjistí, že je ke Garrickovi proti své vůli přitahována osudovou silou. Dokáže se jí vzepřít? zdroj: www.knihcentrum.cz... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Enchantress , 1993


více info...

Přidat komentář

Plavkyně
27.09.2018 odpad!

Vyznávám názor, že každá kniha má svého kupce. Ano - jsou chvíle, kdy chci číst Topola, Nicka Cave, Sartre, nebo Bradburyho, ale pak jsou noci, kdy mě trápí nespavost, a chci číst slaboduché příběhy se šťastným koncem. Jenže tahle kniha je špatná i pro tyhle noci. Hrdinka neví, co chce, a nepřestane, dokud to nedostane. Klišé, ale v tomhle případě trefné.

moudivlacek
04.09.2018 4 z 5

Příběh o velké lásce, zradě, touze po bohatství a moci, ale i o cti a hrdinství. Klasický příběh rytířů a jejich oddanosti jejich krásným paním. O zloduchu, který umí jen brát a rozsévat bolest a smrt. Co je asi silnější? Láska nebo smrt?
Zde najdeme obojí, přesto závěr skýtá naději na dobro do budoucna.


xxBILLY
06.02.2018

Děkuji moc, paní Liso, byl to překrásně napsaný příběh a nádherný balzám na ženskou duši.

DUNIKO
25.12.2017 5 z 5

Tak to bylo fakt úžasný.

Nefi
13.05.2015 4 z 5

Hezký příběh, i když je hned od začátku jasné, jak to nakonec skončí s hl. postavami, je to rafinovaně napsané

havrmoni
02.03.2015 5 z 5

Moc pěkný příběh,romantika,mystično a napětí. Zasloužených 5*.

renefer
31.10.2014 4 z 5

Ve svém žánru určitě patří k lepší polovině. LJ se nedá upřít, že je dobrá spisovatelka i v jiných žánrech, takže kniha se dobře čte. Námět je taky neotřelý, i když hned ze začátku je jasné, kdo s kým, kde a jak:-)
Jediné, co se mi nelíbilo bylo "čarodějnictví" Morgany, které vlastně ani čarodějnictvím nebylo a její neschopnost doříct větu, většinou ve stylu:" já ne..."

vaili
05.02.2014 4 z 5

Není to špatné, ale žádný zázrak :)

lela25
24.06.2013 5 z 5

Jsem spokojena,pěkně se čte zajímavé napínavé super.