Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije

Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191358/mid_heather-wellsova-velikost-l-par-kil-mZQ-191358.jpg 4 283 38

Heather Wellsová série

1. díl >

Heather Wellsová se musela vzdát života popové hvězdy a přibrala tak, že teď nosí šaty o jednu či dvě konfekční velikosti větší a přišla o přítele, o smlouvu s nahrávací společností a o celoživotní úspory. Slavné dny plné nekonečného vystupování po nákupních střediscích už jsou minulostí a Heather je naprosto spokojená s tím, že chodí v šatech velikosti L, i se svou novou prací, místní zástupkyně vedoucí koleje jedné z nejprestižnějších universit v New Yorku. Jednoho dne je však na dně jedné z výtahových šachet v budově koleje nalezena mrtvá studentka. Policie i vedení školy má zájem celou záležitost smést ze stolu jako obyčejnou nehodu. A tak se Heather rozhodne, že je čas přibrat si ještě další povolání: stane se z ní odvážný detektiv v sukních!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Size 12 is Not Fat , 2005


více info...

Přidat komentář

Myška43
25.01.2021 3 z 5

Nemá smysl se více rozepisovat. Naprosto souhlasím s tím, co napsal můj oblíbený uživatel trudoš, až na to, že já neměla tušení, kdo je vrah. Přišlo mi originální, že každá kapitola začínala textem písně. Nejvíce mě zaujal ,,Domov". Je znát, že text napsala sama Heather. Časem si ráda přečtu další díl.

trudoš
14.12.2020 3 z 5

Přestože se jedná o detektivku pro dospělé, Meg Cabotová píše, jako by cílila spíše na pubertální čtenářky, alespoň se tak podle toho chová většina postav. Což je docela škoda, protože tím maličko shazuje potenciál celého vyprávění. Nebo možná jen přeceňuji čtenářské nároky na podobnou literaturu.
Každopádně, úvodní scéna, při níž hrdinka v obchodě s oblečením řeší zeštíhlující číslování a obrat „menší než nejmenší“, nasadil laťku očekávání hodně vysoko. Následné rozehrání zápletky však nadšení utlumilo. Vyšetřování totiž znatelně vázne a většinu textu zabírají hlavně dívčí klepy, které mají šanci zaujmout pouze dámské obecenstvo. Navíc autorka děj posouvá nuceným zvraty a zbytečně se soustředí spíše na hrdinčiny milostné výlevy, než na konstruktivní hledání pachatele. Přesto mě to bavilo natolik, že jsem s nadšením románek dočetl – ale především pro tu lehkou nadsázku, než že by mě zajímalo, kdo je vrah (což bylo průhledné), nebo jak příběh vlastně skončí (což bylo předvídatelné).


Gabriela_K
27.09.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila a moc mě bavila. Zamilovala jsem si tu kombinaci detektivky a komedie. Případ a prostředí byli hodně zajímavé a neskutečně mi sedli. Hrdinka mě bavila, bavily mě její myšlenky a větvení příběhu. Konec byl hodně dramatický, ale nesmírně mě bavil. Vraha jsem neodhalila, ale hezky to do sebe zapadlo a motiv byl logicky odůvodněn.
Za mě plný počet hvězdiček a velké doporučení. A těším se až si přečtu další díly ze série.

jana79
24.02.2019 3 z 5

Oblibena autorka,super kniha pul detektivka pul romantika,proste bezva.

lucygreen
01.02.2019 2 z 5

No... konečně jsem to dočetla a musím říct, že tohle fakt není nic, na co bych vzpomínala dlouho. Pro mě to bylo opravdu dost nudné a hlavní hrdinka mi teda moc nesedla. Asi 80 stránek před koncem jsem myslela, ze to už nevydržím a knihu nedočtu. Nakonec jsem to ale vydržela a aspoň ten konec stál za to. Bohužel i tak bych tuto knihu moc nedoporučovala.

greetchen
16.10.2018 3 z 5

Příběhem Heather Wellsové se neprokousávám úplně chronologicky, k prvnímu dílu série jsem se dostala skoro až nakonec, moje hodnocení tím tedy může být trochu zkreslené. Líbí se mi koncept jako takový, kombinace dívčího románku a detektivky, sympatická, i když věčně zmatená a zasněná hlavní hrdinka. Někdy je to její plácání ve snech a fantaziích zbytečně zdlouhavé, ale je to snad jediná výtka, kterou mám. Kniha je příjemně napsaná, svižně plyne, i detektivní zápletka je vystavená hezky a nepoznáte už v půlce knihy, kdo je vrah. Pěkně vymyšlené i zpracované.

Aquagirl
07.10.2018 5 z 5

Tahle série mě prostě baví. Jasně, je to trhlé a svým způsobem takové pubertální, jako ostatně všechny knížky Meg Cabot, které jsem zatím přečetla, ale líbí se mi její svižnost a humor, líbí se mi samotný příběh, pojatý jako detektivka, krásně okořeněná romantikou. Je to prostě super oddechové čtení.

stju
01.10.2018 3 z 5

Zpočátku jsem docela dost tápala v jednotlivých postavách a příběh byl na můj vkus hodně rozvláčný. Nějak se pořád nic nedělo. Potom jsem se ale do knihy začetla, děj se zajímavě rozběhl a hlavně jsem opravdu do konce netušila, kdo je vrah.

hana.hanigerova
22.06.2018 4 z 5

Knížku jsem právě přečetla podruhé a jsem z ní evidentně ještě nadšenější, než po prním čtení. (Původně jsem hodnotila jen třemi hvězdičkami.) Ač to není až tak dlouho, co jsem ji četla (ok, pár let, ale ne zas tak moc), tak jsem si vůbec nepamatovala, jak to dopadne. Ano, znala jsem námět, cca jsem tušila, co se bude v celé knize dít, ale kdo je vrah, to mi úplně vypadlo. Což teda hodnotím velmi pozitivně, protože jinak bych zase až tak nadšená nebyla, to je jasné :-)

Meg Cabot je prostě moje krevní skupina a její knihy mě nikdy nezklamou. Kniha se četla velmi lehce a příběh příjemně plynul, bez větších zádrhelů. Jediné, co mě trošičku otravovalo bylo, jak vždycky Heather přemýšlela o tom, co jí chce Cooper říct. No vážně, to jí to prostě nemohl říct rovnou, bez těch jejích potrhlých myšlenkových pochodů? :-D

Těším se na zbytek série, kterou hodlám přečíst na jeden zátah, když už ji mám konečně kompletní :-)

JointlieKat94
18.04.2018 4 z 5

Tak na tuhle knihu jsem narazila náhodou v antikvariátu, kde samozřejmě nebyl signál, tak jsem si o ní nic nepřečetla.. :) udělala jsem ale dobře, že jsem si jí vzala! Hned v autě jsem jí rozečetla a při prvních stránkách jsem si řekla "jó, to je ono, to chci číst!", začátek byl moc vtipný, každopádně myšlenkový pochody Heather byly taky moc vtipný. Pak jsem se dostala k tomu, že je to spíš detektivka, za to hvězdička dolů, ale vcelku romantická.. :D moc jsem si Heather oblíbila, každopádně Coopera o trochu víc. :) hltala jsem stránku po stránce, čekala jsem celá napjatá, co dalšího se stane.. byla jsem mile překvapena. Je to necelý týden od koupení této knihy, a dnes jsem doobjednávala i zbytek ze série. Moc se mi to líbilo. ;)

dee7
15.11.2017 4 z 5

Tak ta tahle knížka mě parádně zvedla náladu! Nečekala jsem nic světoborného, o to víc mě překvapila!
Milé, velice vtipné čtení o "kolejbábě" ( omlouvám se Heather, ale musela jsem ten výraz použít, strašně se mi líbí :), jejíž celkem jednotvárné dny naruší smrt studentky. Roztáčí se kolotoč vyšetřování a do života Heather vstupuje ( asi trochu natvrdlý ) detektiv, kterému začne fušovat do řemesla..

Shui-Xian
07.07.2017 4 z 5

Prvotina s Heather Wellsovou si kladné hodnocení zaslouží. Od podobných románů pro ženy obvykle čtenář mnoho nečeká - a tak je překvapení o to příjemnější: Meg Cabot vystřihla parádní detektivku, u které se s chutí zasměje nejedna majitelka velikosti L. A že je humor knihy dobrosrdečný a laskavý, věřím, že se s Heather s chutí sžijí i čtenářky třeba toho "menšího než nejmenší" - XS. ;-)
Vytkla bych příhodnost, se kterou se odehrávají jednotlivé peripetie a Heatheřinu neodbytnost (chvílemi neotravovala jen Coopera), ale příběhu ta svižná, komická linka sluší. Těším se na pokračování.

Etule
22.03.2017 3 z 5

Mé první setkání s autorkou, ačkoliv ji v povědomí mám už delší dobu. Nebyla to zrovna nejšťastnější volba. Kniha se sice četla sama, ale něco mi tam chybělo.
Nečetla jsem anotaci, takže jsem neměla tušení, co od knihy čekat. Podle obalu jsem, ale očekávala něco jiného. Třetí hvězda je za postavu Coopera, doufám, že v dalších dílech bude trochu více. :)

dom.ini
22.12.2016 4 z 5

Výborná holčičí odpočinková knížka, která je příjemným mixem humoru, lásky a napětí. Je pravda, že název knížky je trochu zavádějící a mě osobně dlouhou dobu odrazoval od přečtení, ale nakonec jsem moc ráda, že jsem knížku přečetla a určitě se pustím i do dalšího dílu.

lucmat
11.11.2016 5 z 5

Výborná knížka, zábavná, vtipná, hrdinka správné "střeštiprdlo", akorát ten Cooper pořád tak "natvrdlej", jediné malé mínus snad akorát za velikost a tíhu knihy, poněkud necestovní nekabelkovské, chachááááá. Za mě rozhodně super!

Nelička
08.08.2016 4 z 5

Celkově byla knížka moc fajn. Pravdou je, že jsem si musela trochu zvykat na autorčin psaní, který je poněkud odbíhavý a dá se nazvat, jako volný tok myšlenek se spoustou vložených vět a popisů. Nicméně se mi kniha moc líbila, a v hl. hrdince jsem leckdy viděla sama sebe :-) Určitě si přečtu další díly!

marti7729
11.07.2016 5 z 5

Knížku bylo radost číst . Nejprve jsem měla obavy , přece jenom Meg je známá jako autorka především dívčích románů . Jelikož jsem příznivcem složitějších titulů (především historických románů) a musí se nad nimi trochu přemýšlet , byla to pro mě úžasná oddechovka ! Děj byl čtivý , svižný , dokonce i zápletka byla do poslední chvíle pro mě překvapením . Jako vraha jsem do poslední chvíle tipovala paní A. Knížku bych zařadila do kategorie YOUNG ADULT a dle chování bych hlavní hrdinku tipovala maximálně na 24-25 let, ale postava Heather na mě působila velice sympaticky. Dále musím vyzdvihnout jak kniha byla velmi napsána , jde vidět že autorka touto velikostí opravdu prošla , proto to nezní jako chabý pokus a vytvoření vtipného obsahu někým kdo o tom ani nemá páru - věřte že v tom je znatelný rozdíl . Byla to moc příjemná kniha a Meg zařazuji k mým oblíbeným autorům . Určitě v budoucnu zkusím i její ostatní díla . Suma sumarum - s Heather jsem se bavila, prožívala strasti i slasti její "větší velikosti " , smála se , byla jsem napjatá , jordanovi přála to nejhorší a cooperovi jsem domlouvala ať už konečně otevře oči ... No nebudu to dále protahovat - čtu druhý díl této série , jinak to samozřejmně nešlo . Doporučuji si knihu přečíst a meg zahrnout do své knihovničky - nebudete litovat.

Zuziiik
18.09.2015 4 z 5

Četla jsem celou sérii a je to vážně výborně napsané.....určitě se k tomu vrátím, až se budu potřebovat pořádně zasmát :)

Desire_Lydon
19.12.2014 4 z 5

Velmi příjemná kniha. Původně jsem si myslela, že bude o něčem trochu jiném, ale ani mně to tak nevykolejilo a kniha se mi líbila. Nebyla nijak třeskutě vtipná, ale nesla se na takové příjemně vtipné vlně. A nejednou jsem se nahlas zasmála, protože těch absurdních situací bylo opravdu hodně. Heather mi přišla velmi sympatická, takové třeštidlo. Konec jsem nečekala tak akční... ale jsem spokojená! :)

lea6493
28.05.2014 5 z 5

Knihu jsem četla proto, že mě zaujal název knihy a nezjistila jsem si nic o obsahu. Na základě toho jsem si myslela, že půjde o nějakou romantickou knížku a lá bridget jones (vtip, romantika a neustálé řešení váhy). Příjemně mě překvapilo, že se z toho vyklubala detektivka, která se četla dobře a romantiky jsem se také dočkala :)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány romantika nadváha

Autorovy další knížky

Meg Cabot
americká, 1967
2004  87%Krajina plná stínů
2012  74%Mezi láskou a smrtí
2001  76%Princezniny deníky
2004  87%Andělé smrti
2011  66%Nenasytná

Kniha Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije je v

Právě čtených2x
Přečtených485x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených17x
Knihotéce224x
Chystám se číst107x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x