Sezdáni za rozbřesku

Sezdáni za rozbřesku https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46694/bmid_hathawayovi-sezdani-za-rozbresku-Zs3-46694.jpg 4 335 29

Hathawayovi série

< 4. díl >

Když Leovi nenadálou shodou náhod spadne do klína šlechtický titul a panství, má vskutku důvod k radosti: konečně může bez výčitek svědomí vést život zhýralého hejska. Spokojeně sleduje, jak jedna sestra po druhé končí pod čepcem, ale sám se ženit nehodlá – a kdyby se náhodou oženit musel, vybral by si tak protivnou ženskou, jako je Catherine Marksová. Alespoň by se s ní mohl hádat, po právu ji podvádět a stýskat si na zkažený život. Ani Catherine, která u Hathawayových pracuje jako guvernantka a společnice, nemá Lea příliš v lásce. Dráždí ji jeho arogantní povznesenost i uštěpačné poznámky. Vše se ale změní, když Catherine zachrání Leovi život a mladík si konečně přizná, že na zdánlivě upjatou „šedou myš“ dávno myslí. Ledy roztají, ale štěstí nepřichází. Leovo postavení začne ohrožovat vzdálená příbuzná, a pokud si chce sídlo udržet, musí se ihned oženit a zplodit dědice. I Catherine má velké starosti: pokud vyjde najevo tajemství z její minulosti, nadobro ji to společensky zničí. Za daných okolností sotva může rozkvést láska… Anebo se Leovi i Catherine podaří zaplašit stíny, aby mohli naplnit své sny?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Married By Morning , 2010


více info...

Přidat komentář

Ewe291
10.10.2023 5 z 5

Ano Leo a Marksova su prosto skvely a obaja tvrdohlavy ale vedia si pripustit chybu. Velmi podarene a zasluzia si plnych 5*

Senza Jenka
09.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Velké plus za kousavé dialogy mezi Leem a Cat. Scéna v divadelní lóži, kdy Leo navrhuje, že omdlí mě úplně sejmula :D. Také velmi oceňuji, že autorka má smysl pro humor a umí napsat vtipné postavy tak, aby nebyly jako přes kopírák (Leo versus West Ravenel).
Jen psychologie Catherine mi úplně neseděla - žena, která jako dítě zažila tak hrozné věci, že se nyní bojí mužů a všeho tělesného, by si zřejmě nepustila až k tělu chlapa, kterému by absolutně nedůvěřovala. Takže vyspat ano, svatba ne... je prostě divné. Také ten její útěk od Hathawayových nebyl moc logický.


haWranka
14.04.2023 4 z 5

Moc jsem se na Lea a Marksovou těšila, jejich špičkování mě v minulých dílech opravdu bavilo a také jsem byla zvědavá na to veliké tajemství. Určitě mě čtení bavilo, malinko mě mrzelo trochu klouzání po povrchu, brala bych hlubší sondu do duše hlavní hrdinky. Ale užívala jsem si tu větší dávku humoru.

beruzzka
25.10.2022 5 z 5

Na tuhle dvojici jsem se taaaak těšila. Miluji smysl pro humor který má Leo.

Bergerac16
26.06.2022 5 z 5

Vychrtlá semetrika, Pochmurný rozparovač, zlá ženská slepá jak krtek, satan v sukních, zapšklá stará panna, se kterou se žádný soudný chlap nezaplete, to si radši do postele vezme ježka – Catherine to s Leem opravdu nemá lehké, když si zvykl ji podobným způsobem titulovat. Nicméně Cat „drží pozice“, a ačkoli je Leovým zaměstnancem, nic mu nedá zadarmo a jeho drzosti statečně odráží.
Leo, lord Ramsay je podobný typ hrdiny jako lord St.Vincent, podobně prostopášný a cynický.
Catherine se děsí své ženskosti a své případné tělesné smyslnosti, protože jí její nejbližší vnutili myšlenku, že je předurčená se prostituovat. Utíká, užívá přestrojení, potlačuje svoji ženskost, nedovolí si doufat v nějaký milostný vztah. Leo je pro ni naprostým symbolem nebezpečí.
Několikrát jsem se upřímně zasmála. Leovy bonmoty, nápady a příměry jsou prostě odzbrojující.

allyska
27.12.2021 5 z 5

Na tenhle díl jsem se těšila nejvíc. Leo měl skvělý vývoj v předchozích knihách a jeho dobírání si guvernantky a že mu Cat nedala nic zadarmo, to mělo šťávu a dost jsem se nasmála. Tento díl v tomto duchu pokračoval a já byla zanedlouho na konci knihy. Bohužel.

katkaq
20.04.2021 4 z 5

Zatím nejlepší díl série. Mezi Leem a Cleo to jiskří. Slovní přestřelky jsou dynamické a přidávají příběhu skvělou atmosféru. Zatímco v prvním díle jsem Lea nemohla vystát, zde mi nevadí. Vývoj jeho postavy je v celé sérii asi nejvýraznější a také nejobdivuhodnější. Opravdu povedená oddechovka.

miruska1
13.04.2021 5 z 5

Romantika, napětí i humor... Pěkný a čtivý příběh.

luci2
14.11.2019 5 z 5

Příběh, od kterého jsem se opětovné nemohla odtrhnout a skoro jsem ho přečetla jedním dechem. Nic bych na něm nezměnila a moc se mi líbil. Cat a Leo byli charismatičtí a jejich slovní přenice okouzlující. Oblíbila jsem si fretku, která měla zálusk na podvazky guvernantky Cat, jeho tanečky i jeho předstírání, ze je pouhým límcem na kabátě. Může se to zdát banální, ale bez nej by příběh nebyl ono. Humor, důvtip a šarm na Vás dýchá z každé stránky. Proto mi nezbývá než říci, ze tento příběh všem vřele doporučuji přečíst.

petraj30
15.08.2019 4 z 5

Příběh se mi moc líbil, byl okořeněn vtipnými poznámkami i lehkým napětím. Leo mi přišel trochu moc tvrdý ( i kvůli tomu, co se stalo), ale dvojici jsem moc fandila

ariel platto
24.02.2019 2 z 5

Konec předchozího dílu mě perfektně naladil, že se mám na co těšit, ale kniha mě velice zklamala...

Terez9119
04.12.2018 5 z 5

Tohle ano. Leo se konečně ukázal jako pravý chlap a nabízí všechno, co by si (nejen) Catherine mohla přát. Její tajemství sice nebylo příjemné, ale souhlasím s Leem, že zas takový humbuk kolem toho dělat nemusela. Celé to ale bylo vtipné, chemie a přestřelky mezi hlavními hrdiny byly příjemné. Každý díl se mi líbí víc a víc.

katslana
15.08.2018 4 z 5

Milá kniha. Příjemný pár ani jeden mi nelezl na nervy :-D Cat byla baba od rány a Leo byl borec :-) Proběhlo i pár úsměvů. Bože a ta fretka. Chci ho domů :-)

vcielka
29.06.2018 5 z 5

vztah Cat a fretka a vztah Leo a Cat. Oba vzahy uplne na 5 hviezd :) Zabavne a vtipne. Co sa uz ukazalo aj predtym. Musim povedat, ze kazda dalsia knizka z tejto serie je stale lepsia a lepsia, ale kedze prva nie je na jednu hviezdu tak tazko dat hodnotenie kazdej dalsej o jednu hviezdu viac.

avalonek
04.04.2018 5 z 5

Nemám slov, opravdu krása.A Dodger byl taky parádní.

AnetV
31.01.2018 4 z 5

Na tyhle dva jsem se hodně těšila a byla jsem zvědavá na tajemství, které skrývá Cat, nechyběl ani nebojácný Dodger. Vyprávění zakončené úžasným epilogem

Lembac
07.12.2017 4 z 5

Upjatá guvernantka Catherine se sbližuje s Leem - ( skoro ) polepšeným zhýralcem, architektem a novopečeným šlechticem. Cat sice pronásledují stíny minulosti, ale ani ty nemohou Lea ve svádění odradit.
Příběh je to milý, vtipné jsou především některé Leovy průpovídky a bonmoty.

ketvin
08.10.2017 4 z 5

Moc se mi líbí, že série navazuje na super sérii Čekanky - objevují se tu již známé postavy a je to moc milé je "znova vidět" :)

Leo je super postava, typický napravený hříšník... ale z celé série se mi díl o něm líbil asi nejméně, Cat mě prostě nějak "nezaujala"...

Adelin239
31.08.2017 5 z 5

Na konci jsem byla opravdu napjatá, jak nakonec příběh skončí. Po přečtení jsem si pak v klidu oddechla. Ale za srdce mě hlavně chytla fretka Dodger....takového oddaného mazlíčka bych si také přála. Vyklubal se z něj velmi pozorný a milý domácí mazlíček :-)
Jsem ráda, že se pomale všechny postavy daly dohromady se svými protějšky. Moc krásná kniha :-)

PerlaZP
09.06.2017 4 z 5

Celá tato série je velice povedená, ale příběh Lea a Catherine bohužel nedopadl tak, jak jsem očekávala. Docela ráda bych, ale viděla téměř slepou ženu stavět schody. Malé plus, ale musím dát za Dogera - Moje oblíbené zvířátko...
Knížce dávám čtyři hvězdičky...