Freed

Freed https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484390/bmid_freed-Aco-484390.jpeg 4 183 36

Prožijte znovu vášeň, romantiku a napětí Padesáti odstínů svobody očima Christiana Greye prostřednictvím jeho myšlenek, vzpomínek a snů. E L James se vrací do světa Padesáti odstínů s hlubším a temnějším pohledem na milostný příběh, který okouzlil miliony čtenářů po celém světě. Jste srdečně zváni na svatbu desetiletí, kde Christian Grey učiní z Anastasie Steeleové svou manželku. Ale je vůbec Christian schopen obstát v roli nastávajícího manžela? Jeho otec má jisté pochybnosti, jeho bratr chce uspořádat divokou rozlučku se svobodou a jeho snoubenka nechce složit manželský slib poslušnosti. I samotné manželství však přináší jisté výzvy. Vzájemná vášeň Christiana a Any je žhavější a smyslnější než kdy dříve, ale Anin vzdor nepřestává vyvolávat Christianovy nejtemnější obavy a oslabovat jeho vůli vzdát se kontroly. Jejich vztah také ohrožuje stará rivalita a zášť, a jedno nesprávné rozhodnutí by je mohlo navždy rozdělit… Dokáže Christian překonat noční můry z dětství, vyrovnat se s trýznivým mládím a zachránit se? Teď, když konečně zjišťuje pravdu o svém původu, bude schopen najít sílu k odpuštění a přijmout Aninu bezpodmínečnou lásku? Dokáže se Christian osvobodit?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Freed , 2021


více info...

Přidat komentář

Peťulka3
06.04.2024 5 z 5

Je to majetnickej magor,ale čte se to hezky.

Ana72154
27.03.2024 2 z 5

Nejvíc mi lezlo na nervy, zbytečné natahování děje, kdy se prakticky opakovala to stále stejné dokola. Christian by potřeboval pár facek, jak se k Aně choval, jako by byla jeho panenka, kterou kam posadíte, tam bude stále sedět. Ana by si nemohla ani prdnout bez jeho povolení. :-D Jsem ráda, že je celá série za mnou.


janqa410
24.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Na knihu jsem se velice těšila, protože i třetí filmový díl, se mi líbil nejvíce. Neubráním se a srovnání mám tedy hned dvě. Padesát odstínu svobody z pohledu Any se mi líbil daleko víc. Grey, přesto, že ho žeru, mě občas lezl krkem, jak pořád vnitřně skuhral. Opravdu komplikovaný chlap, myslím, že ne jedna, by ho občas ráda vyfackovala, ať se probere. Možná měla i Ana? Ovšem o čem by pak bylo dalších 300 stran. :-D No a film? tak ten se mi líbil nejvíce, možná už jen proto, že po únosu Mii a po Aniném pobytu v nemocnici a následném rozluštění všech spojitostí při kulinářském neumění pana Greye, film pěkně zakončili návštěvou hrobu Christianovy matky, k tomu pak záběr jak si žijí, jako spokojená rodinka a konec. V knize byl konec dle mě až přespříliš zdlouhavý. Po dočtení, kdy jsem navýšila můj osobní rekord přečtených stran, jsem knihu jednou provždy odložila. Ovšem moje kříženka borderky (čti potvora), měla asi depky z toho, jak jsem se při četbě cítila, protože si knihu stáhla z více jak 170 cm vysoké knihovny a knihu rozkousala. Asi se jí také obvzlášť nelíbila. :-D

Ivka14
04.09.2023 1 z 5

Ne. Ne. A ještě jednou ne. Na tomhle závěřečném díle je tolik věcí špatně. Kdybych byla Anou, tak radši utíkám. Několikrát jsem chtěla skočit do příběhu a Christianovi dát pár facek, protože se opravdu choval, jak puberťák (v tohle měla Ana pravdu). Pak se naštve na Anu, protože nechce zahrnout, že bude poslušná do svých manželských slibů. JE 21. STOLETÍ. Pak byl naštvaný, že strávila noc s kamarádkou v baru, pak byla napadena a on byl ještě naštvaný? Buď rád, že je naživu! A pak byl naštvaný, že otěhotněla. A v hlavě mně pořád visí otázka, jestli ji má opravdu rád.

Dal jsem knize 1 hvězdičku jen kvůli Aně, protože to vypadá, že je jediná, kdo v této knize při smyslech. A proto, že mám ráda film.

Nelasp
03.09.2023 4 z 5

Christianovy myšlenky jsou chvílemi horší než jak to vyzní z pohledu Any.... Chtít bych ho za partnera nechtěla, ačkoliv chvíli si zkusit jeho životní styl by mohlo být fajn....

Gabriela143
18.08.2023 3 z 5

Keďže nemám rada nedočítané knihy,tak som ju dala, ale pravdupovediac ma nebavila a tešila som sa na koniec. Ale zas musím uznať, že aj Sloboda z pohľadu Christiana je lepšia.

Tamirai
15.04.2023 4 z 5

Najlepšia z častí, ktoré sú prerozprávané z pohľadu C. Greya. Chcela som prečítať už všetky, keď som sa na to dalo a táto sa mi páčila najviac. Som rada, že som si ju prečítala.

Tebby
06.04.2023 3 z 5

Lepší než jeho původní já. Je jasné, že mě v knize budou štvát ty stejné věci, které mě štvaly i ve Svobodě. Je to ale opět vtipnější a čtivější než z pohledu Anny. Kdyby se z knihy oddělaly všechny hluboké nádechy a "ach", byla by kniha o poznání kratší. Lepší průměr, prvnímu dílu se ale nevyrovná. 3*

Luci-_-
31.03.2023 2 z 5

Ačkoliv předešlé dvě knihy z pohledu Christiana byly daleko zajímavější něž z pohledu Any, tak poslední kniha mi vyloženě lezla na mozek. Možná, že to bylo neustálým omíláním té samé věci dokola a knihu jsem neměla potřebu ani dočítat.

zimka.r
31.01.2023 3 z 5

Poslední šestý díl pohádky mi trval strašně slouho přečíst....sama nevím proč, ale jsem ráda, že jsem konečně dočetla :)

Zozol.ka
18.11.2022 4 z 5

Velký dobrý.
Dostala jsem od toho přesně to, co jsem čekala. Týden jsem se od knihy každý večer nemohla odtrhnout. Mohlo to mít klidně o sto stránek méně, kvůli tomu odebírám jednu hvězdu. Moje karpály dostaly zabrat pod tou tíhou.

evineckY
06.11.2022 5 z 5

Přečetla jsem nespočet erotických knih, ale odstíny jsou moje srdcovka,
přečtená několik krát - zvlášť z Christianova pohledu.
Ještě radši je ale poslouchám jako audio.
Och, taky bych chtěla tak milujícího muže :-)

Ďumbierka
01.08.2022 5 z 5

Priatelia, toto bola rozhodne najlepšia z kníh z pohľadu Christiana Greya.
Bola vtipná, bola podrobná, bola plná emócii a občas aj akcie…
Je v nej cítiť lásku, prerod bolevej duše do akéhosi svetlejšieho zajtrajška a mňa to tak veľmi bavilo!

Ja som beznádejná romantička, ktorá miluje lásku ako takú a pri čítaní tejto bichle som si užívala každú jej stránku.

Som rada, že táto knižka uzrela svetlo sveta aj keď po dlhšej odmlke.
Síce nie je v slovenskom preklade - naši sa na to opäť vyprdli, s prepáčením - dotiahnuť niečo do konca, keď už sa chopili toho vydávať sériu Päťdesiat odtieňov, čo je škoda.

Každopádne, mne čeština nevadí a po rozdýchaní ceny za túto knihu, som bola rada, že som si ju domov kúpila a viem, že sa k nej ešte niekedy určite vrátim.

Bolo to fajn, oddychové, nenáročné a aj láskavé čítanie šmrncnuté aj nejakou tou erotikou.

Pre mňa je táto séria plná lásky a hľadania seba samého, ale je aj o tej práci na vzťahoch, komunikácii, vypočutí sa a tá láska v tom hrá veľkú rolu.
Samozrejme je tu aj erotika, veď asi hlavne preto sa pred rokmi stala táto séria takou známou - nikdy predtým nič takéto nebolo a ak bolo, bolo toho málo - no je to v takej fajn medzi. Príbeh to okorení, no neznechutí a v tomto dieli sa čo to dozvieme aj z Chritianovej minulosti.

Nazrieme aj do doby, keď mal 15 rokov a ako to vlastne bolo s tou “pani Robinsonovou” a aj ako to spracováva neskôr, ako dospelý muž, ktorý ale vlastne neprežil vlastnú pubertu, keďže bol zatiahnutý do iných vecí…

A potom stretol Anastasiu, ktorá mu jeho život obrátila úplne naruby a zistil, že nie vždy dokáže mať veci pod 100% kontrolou.

Je to taká rozprávka pre dospelých a za mňa teda ÁNO :)

LucijeT
29.07.2022 5 z 5

z pohledu Christiana je to daleko lepší čtení. Ikdyž musim říct, že ta tloušťka knihy mě děsila.. ani ne tak kvůli obsahu stran (to jsem naopak ráda, když si s knihou vystačim déle než 2 večery) ale svou váhou, vždyť to je na karpální tunely nebo zánět šlach... zavedla bych spisovatelům povinost nad 350 stran vydat další knihu. No a ke knize - mně se v Christianově hlavě líbilo víc než v té Anině ikdyž musím podotknout, že silně pochybuju, že by takhle dokázal nějaký muž fungovat a tak bezmezně svou ženu milovat a uctívat a myslet na ní prakticky furt... ale co, nemusí to být realistické, stačí když je to pěkný :-) a to bylo. No a já jsem se konečně uvolila, že se podívám i na film (Christian v mé hlavě je totiž větší fešák než ten herec, takže jsem to odkládala až to dočtu ať si nekazim názor)

michaella03
14.07.2022 5 z 5

Na závěrečný díl trilogie z pohledu Christiana jsem čekala dlouho a velmi jsem se na něj těšila. Čtení bylo příjemné, příjemnější než předchozí dva díly a celá trilogie z Anina pohledu. Jen auva, ty popisy - místy zbytečné, natahované, určitě by neuškodilo proškrtání.
Jinak ale super, jsem ráda, že mám přečteno a celou sérii kompletní :).

zuzka5372
29.05.2022 2 z 5

Mám rozporuplné pocity. Bylo to příliš dlouhé a místy nezáživné. Posledních sto stran jsem přečetla na jeden nádech. Až tady mi to připadalo zajímavé.

Rapeh
08.05.2022 5 z 5

Řekla bych že tento díl byl nejméně povedený.

janyska13
30.04.2022 3 z 5

Závěr celého příběhu. Protože jsem věděla jak to všechno bude z Padesáti odstínů svobody, tento poslední díl mě bavil asi nejméně. Možná to taky bude kvůli tomu, že má kniha přes 700 stran a občas je hodně popisující...

Ivanka83
20.04.2022 5 z 5

Na poslední díl jsem se moc těšila. Parádně do sebe vše zapadlo.
Užila jsem si sérii z obou pohledů a líbili se mi všechny díly.

AnnaNes
18.03.2022 2 z 5

Nevím, jestli to bylo tím velkým rozestupem mezi díly nebo jsem “dospěla”, ale nijak zvlášť mě to nenadchlo a ty části příběhu, kde jsem se těšila na Chrisův pohled, mi přišly odfláknuté. Kdyby autorka vyškrtla polovinu sexuálních scén, vyšlo by to nastejno a kniha mohla být o půlku kratší.
Škoda, protože jsem se na ni celkem těšila a nakonec jsem byla jen ráda, že ji mám konečně dočtenou.