Jak byl Fiškus malý a ztratil se

Jak byl Fiškus malý a ztratil se https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26785/bmid_jak-byl-fiskus-maly-a-ztratil-se-dLD-26785.jpg 5 86 18

Fiškus série

< 2. díl >

Vyprávění o dědovi Pettsonovi a jeho zvláštním kamarádovi - roztomilém mluvícím kocourkovi Fiškusovi Na malém statku žil děda Pettson sám až do té doby, než od hodné sousedky dostal zvláštní dárek, malého neposedného kocourka. Získal tak milou společnost a zároveň skvělého kamaráda. A co víc, Fiškus se naučil mluvit. Pettson mu vypráví různé příběhy z dob, když byl Fiškus ještě malý. Tentokrát o tom, jak se ztratil a zároveň schovával před jezevcem, aby přitom nakonec získal další kamarády.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

När Findus var liten och försvann , 2001


více info...

Přidat komentář

janulka1310
24.01.2024 5 z 5

Přečteno během chvíle s dětmi na gauči :) Krásné, milé, vtipné!

Kajami
16.01.2024

Krásná dětská pohádka, kterou dostala dcerka k Vánocům. Velice se nám líbil konec. Těšíme se na další díly :)


kopeceli
08.07.2023 5 z 5

Nejprve jsem znala animovaný film, na který jsem s dětmi koukala pořád dokola. A teď úplně náhodou jsem narazila na knihy. Toť, že jsem je koupila!
A tato je neskutečně roztomilá. Fiškus koťátko a pak ztracený v bedýnce a hlídaný jezevcem A ty dokonalé ilustrace! Naštěstí ve stáří se vracíme do dětství a tak knihu po přečtení zakládám na čestné místo v knihovně. Pomalu se blížím věku, kdy ji budu nutně potřebovat:-)

Luciluc
31.12.2022 5 z 5

Knížka čtená dceři. Je určena pro děti od 5 let, ale myslím, že zaujme i mladší. Na knihu jsem narazila náhodou, byla uvedena v seznamu knih pro děti na blogu Děti jsou taky lidi, tak jsme na zkoušku půjčily v knihovně a určitě nezůstaneme jen u tohoto dílu. Příběh je krátký (vydržel nám asi na tři čtení na dobrou noc), srozumitelný, milý a má opravdu krásné ilustrace, které do detailu odpovídají textu. Ty mě osobně nadchly snad ještě více než příběh samotný :-) Dceři se čtení o Fiškusovi a dědovi Pettsonovi z pera švédského autora Nordqvista moc líbilo a mě také, takže vřele doporučuji.

Ithaka
06.10.2021 5 z 5

Když ji před lety děda přinesl klukům, byli jsme z ní všichni paf, protože děda Pettson jakoby tomu našemu z oka vypadl. Jakmile kluci odrostli, uložila jsem jí do příšeří krabice s dětskými knihami, kde by asi byla až do skonání světa, kdyby jí naše malá nevynesla na světlo boží. Ještěže pravidelně obměňujeme její knihovničku! Tahle knížka se prostě neomrzí. Jednoduchý příběh a fantastické ilustrace, u kterých se bavíte ať jsou vám čtyři nebo sto. Švédský venkov se od toho českého příliš neliší a nabízí stejně (ne)uvěřitelná dobrodružství. Díky komentáři, který uvedla Metla, jsem ku své radosti zjistila, že existuje i animovaný seriál a vyšly další knihy s novými příběhy. Už se na ně moc těším!

Petass
29.08.2021 4 z 5

Synovi (5 let) oblíbenci v dalším bláznivém příběhu. I tentokrát jsme se dobře bavili nad textem i obrázky. Vždycky rádi hledáme na každé straně vtipné detaily. Příběh s dortem máme asi raději, tento mě jako dospěláka až tak nebavil. Děti jsou spokojené a to je hlavní. Doporučujeme a těšíme se na další setkání s nezapomenutelnou dvojicí.

Aleen
20.03.2021 5 z 5

Už ve chvíli, kdy jsem četla anotaci na první knihu o Pettsonovi a jeho mluvícím a velmi vtipném kocourkovi, jsem měla tušení, že se stanou mými oblíbenci. Ano, mám je moc ráda, jsou milí, vlídní, nápadití. Tedy já vím, že autor je, ale když si prohlížím ilustrace plné humorných postaviček a různých detailů a čtu, co Fiškus s Pettsonem prožívají a vyvádějí, mám pocit, že ožívali. Mám tyhle knížky moc ráda. Ačkoliv teď nemám v rodině žádného špunta, se kterým bych se mohla o tuto knížku dělit, dělím se alespoň se svou maminkou a ta je z ní nadšená také. Děti a důchodci....

maminkoutek
09.02.2021 4 z 5

Další kniha o kocouru Fiškusovi a jeho pánovi Pettsonovi nám osvětlí, jak se vlastně kocourek dostal ke starému dědovi. Jak se život obou změnil a proč? A co teprve, když se jednoho dne Fiškus ztratil a Pettson ho nemohl najít...

Metla
31.12.2020 5 z 5

Přemýšlela jsem dlouho, jak popsat tuto stálici na pohádkovém nebi mého skřítěte, až sama cácorka nabídla odpovídající popis: "Tak napiš, že je to legrace. A krásně nakreslená. A je tam srandovní mluvící kocourek a hodný děda a praštěné slepice a skřítci, co kradou věci. A je to moc hezké a tenhle díl je můj nejoblíbenější."
Pokud neznáte animovaný seriál "Pettson a Fiškus", vřele jej doporučuji pro děti libovolného věku. Je srozumitelný pro prcky školkou nepovinné a milý pro nás, kmety. Laskavý humor, příroda, zvířata, sousedské vztahy... z příběhů dýchá vlídná atmosféra skandinávské vesnice s jejími klady i neduhy.
Když jsem zjistila, že vyšly knížky, šlo o jasnou volbu pod stromeček. Pravda, jsou tenké, spojit dva díly dohromady by bylo ku prospěchu malým i velkým čtenářům (nejspíš už však ne tak výhodné pro vydavatele). Před spaním se četlo dobře, jakkoliv se mi nedařilo uspokojivě napodobit hlasy (intonaci dědy Pettsona jsem jakž-takž zvládla, ale: "Já umím Fiškuse líp, mami!"). Knižní ilustrace poskytly množství prostoru pro větší hravost, ve srovnání s animací přibyly vtipné detaily, které je radost objevovat.
Pro jednou jsme se s cácorkou shodly: 100%

ajaworld
18.10.2020 5 z 5

Nádherný roztomilý kocourek - jak slovy, tak obrazem.
Potěší se i dospělí. Těší se na další díly.

dagmar7365
09.10.2020 5 z 5

Moc se nám líbila. Četli jsme se synem (8 let) a užili jsme si jak příběh tak skvělé a vtipné ilustrace. Kocourke Fiškus a děda Pettson se stali naši oblíbenci.

Vivienca
02.10.2020 3 z 5

U nás se bohužel moc nechytila.

capricornus
24.09.2020 5 z 5

Krásné ilustrace, krásná knížka. Každý máme doma takového Fiškuse!

VivienRavenhill
29.11.2018 5 z 5

Fiškus je láska na první pohled. Pohádka o dědovi, kterému bylo v životě tak trochu smutno do doby, než dostal malého a neposedného kocoura. V příběhu najdeme neskutečně laskavý humor i poučení a překrásné ilustrace, které všemu dodávají jedinečnou atmosféru. Obrázky jsou tak milé, že jsou zkrátka samy o sobě pohlazením na duši.

Lucky_one
29.09.2016 5 z 5

Úžasný, milý, zábavný a děsně hubatý Fiškus! :)) Určitě se bude líbit nejen dětem, ale i rodičům. Knížka obsahuje nádherné ilustrace.

Olina66
06.08.2015 5 z 5

Úžasná knížka s úžasnými ilustracemi. Čtení plné lásky, něhy a humoru, které se v dnešní době jen tak nevidí. Jsem moc ráda, že jsem ji objevila pro své děti.

kamibe
31.10.2014 5 z 5

Mám moc ráda dětské knížky tohoto typu. Nacházím tam spoustu bezvadných drobností, které činí život tak zajímavým, pestrým a milováníhodným. A ty obrázky! Ty mě opravdu obveselují.

vakuloid
07.04.2014 5 z 5

Milovaná knížka našich dětí, půjčujeme z knihovny pořád dokola....hezký příběh, super obrázky:)