Jak Fiškus sázel masovou kuličku

Jak Fiškus sázel masovou kuličku https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463421/bmid_jak-fiskus-sazel-masovou-kulicku-Hg8-463421.jpg 5 49 9

Fiškus série

< 3. díl >

Nač pěstovat zeleninu, která nikomu nechutná? Krásný jarní den přímo vybízí k práci na zahradě. Děda Pettson zryl půdu, zasel semínka a vysadil brambory. Filuta Fiškus, který s Pettsonem rozhodně nesdílel představu, že v zeleninové zahradě se má pěstovat zelenina, si zasadil své nejoblíbenější jídlo — masovou kuličku! Už se těšil, jak mu z jedné vyroste aspoň pět dalších (jako u brambor!), jenže… Zasadit je jedna věc. Ale uhlídat, aby ze sadby vůbec něco vzešlo, to je věc druhá, a jak se ukázalo, náramně zapeklitá! Zvlášť když se do toho zapletou nenechavé slepice, nenasytné prase a věčně přežvykující krávy.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Host
Originální název:

Kackel i grönsakslandet , 1990


více info...

Přidat komentář

Vilvit
12.12.2023 4 z 5

Velmi nápadité, dějové, a přesto statické na samotě uprostřed přírody. Líbí se mi propojení starého dědy a svéhlavého kocourka, myslím, že je to pro děti poutavé propojení z jiného než čisté dětského světa.

Ospalý_Táta
06.10.2023 5 z 5

Geniální knížka. Baví mě. Čtu ji tříletému synovi a je to jedna z mála knížek, u kterých se vyloženě chechtá.


kopeceli
09.07.2023 5 z 5

Moudrý dědeček tentokrát dovolí Fiškusovi zasadit masovou kuličku. Fiškus neví, že neporoste, ale stejně jako děti se chce přesvědčit. Obdivuji Pettsonovu trpělivost. Kniha je na významném místě v mé knihovně, protože se k ní stále vracím.

Petrush
08.06.2023 5 z 5

Povedené. A moc pěkné a vtipné ilustrace.

Luciluc
04.02.2023 4 z 5

Knížka čtená dceři. Ani nevím proč, ale od čtení tohoto dílu série mě odrazoval název. Chtěly jsme si v knihovně půjčit díl o stanování, ale jediný volný k dispozici byl právě ten o masové kuličce. Nakonec to nebylo špatné, ale tentokrát mi příběh přišel takový neuzavřený. Dcera byla celou dobu zvědavá, jestli se kocourkovi pěstování masové kuličky podaří...Ohledně ilustrací bych se jen opakovala, opět skvělé.

Abukšákul
23.06.2021 3 z 5

Ilustrace parádní a vtipné. Obsah syna ani mě moc nezaujal.

VivienRavenhill
02.05.2021 5 z 5

Stejně jako v příběhu o palačinkovém dortu a slavení narozenin několikrát do roka, je i zde Fiškusova rozkošná, neprůstřelná logika. Proč by člověk sázel brambory, když si může zasadit něco mnohem chutnějšího! Ovšem mlsné a ukecané slepice na to mají zcela jiný názor. Miluju ten veselý chaos a nepořádek, který na Pettsonově hospodářství vládne. Ponožky ve dřezu. Brýle ve sklenici na zubní protézu. I tak tam ale vše do sebe harmonicky zapadá a rozhodně se tam děje všechno, jen ne nuda!

capricornus
23.04.2021 5 z 5

I ilustrátor může sám sebe překonat. Fiškuse s jeho pohyblivou anténkou na čepičce v tomto díle překonaly narcisy!!! Ilustrace jsou neskutečně vtipné!!! Plně souhlasím s Aleen.

Aleen
22.04.2021 5 z 5

Každý nový díl je lepší, než ten předešlý. Knížky jsou milé, vtipné a moc pěkné na pohled. Žeru ty maličkosti, které jsou schované v obrázcích. V tomto díle mě úplně rozsekaly korálky na krku jedné z neposlušných slepic, hrabajících se v zahrádce, kterou se Fiškus s Pettsonem snaží zjara obstarat. Kdykoliv zasejí a zasázejí brambory, zeleninu, či masovou kuličku, hned se objeví nějaký škůdce a vše zlikviduje! Nicméně ani kocourek, ani jeho páníček se nevzdávají a vše se v dobré obrátí, jak už to v dětských knížkách bývá. Pro mě opět za jedna, tedy za pět hvězd.

Autorovy další knížky

Sven Nordqvist
švédská, 1946
2002  94%Kocour Fiškus a vánoční skřítek
2006  94%Jak byl Fiškus malý a ztratil se
2020  93%Dort pro Fiškuse
2021  92%Jak Fiškus sázel masovou kuličku
2021  93%Jak Fiškus s Pettsonem vyrazili stanovat

Kniha Jak Fiškus sázel masovou kuličku je v

Přečtených58x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x