Fiorella a hřbitov upírů

Fiorella a hřbitov upírů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114614/fiorella-a-hrbitov-upiru-114614.jpg 4 187 26

Fiorella série

< 3. díl >

Fiorella je nejen dcerou alchymisty císaře Rudolfa II., ale v převleku za chlapce je i jeho učedníkem. Už rok žije v Praze a se svými kamarády Martinem a Lukášem několikrát prokázala mimořádný důvtip, když rozluštila záhady, na které rozum dospělých nestačil. Jenže hrozí nové nebezpečí. Tělo mrtvého muže, které se našlo na předměstském hřbitově, má na krku otisky upířích zubů. O týden později se objeví další tělo, a kdosi dokonce zahlédl upíra v černém plášti. Místní farář je učený muž a nevěří na síly pekla, je však povinen povolat inkvizici. Současně požádá o pomoc Fiorellu. A tak začíná dobrodružné pátrání nejen v křivolakých staroměstských uličkách, ale také v temném podzemí. Záhy se totiž ukáže, že stopy vedou právě sem. zdroj: www.pitaval.cz ... celý text

Přidat komentář

Hanouch072
24.02.2023 5 z 5

Sice je to kniha pro děti, ale je čtivá i pro dospělé.

veveropysk
02.12.2022 5 z 5

Zase super pokračování a zajímavé rozuzlení.


slawa.cap
06.03.2022 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu.
Přišlo mi to lepší než předchozí díl. Ten rozhodně nebyl špatný, ale tento byl více ucelený a bez nudných pasáží.
Vyšetřovatelé se nám trochu rozrostli, což bylo naznačeno v minulém díle. Vztahy se trochu pozměnily, což jsem očekával už od prvního dílu. Podstatně se rozšířily lokace. A obměnil ancábl dospělých, což je asi jediná vada na kráse. Chyběli mi tu rodiče a rychtář. A vlastně ještě jedna vada, na rozdíl od bratrstva jsem pachatele uhodl mnohem, mnohem dřív a trochu nedokážu pochopit co jim ta dlouho trvalo.
Příběh byl čím dál temnější a v druhé polovině vyloženě depresivní až beznadějný. Musím přiznat, že jsem rozhodně nepočítal se spravedlivým koncem a při poslechu mi bylo pravdu úzko.

JAnD
16.02.2022 5 z 5

Opět se t četlo skvěle, ale už jsem to za jeden večer nedal. Trojúhelník hlavních postav se doplnil na čtveřici, děj se přesunul na venkov - až do vesnice zvané Nusle.
Pravdou je, že pachatel se dal odhadnout už dlouho dopředu.
Poněkud mi chyběli dospělí - zvlášť pan Giovanni de Ponde.

viweb
08.01.2022 5 z 5

Pohodová detektivka. Poslechnuto jako audiokniha namluvila Eva Josefíková. Trochu jsem se ztrácela v množství postav ale jinak pěkný příběh. Doporučuji přečíst nebo poslechnout.

jarin58
15.04.2021 3 z 5

Třetí díl zatím nejslabší.

Isew
22.03.2021 3 z 5

Po naprosto tragickém druhém díle, jsem se zařekla, že s Fiorellou končím. Výzva o 21 písmenech, mě však přivedla k dílu třetímu. Sice výtky, které jsem měla k druhému dílu nepominuly, přesto toho nejotravnějšího (žárlení), bylo pomálu. Znovu musím zmínit fakt, že se nikdo nepozastaví nad tím, že případ vraždy vyšetřují děti. Nechávají se od nich vyslýchat a vůbec jim to nepřijde divné. No nic, jako oddechovka to nebylo špatné. Jen se u toho nesmí moc přemýšlet, protože potom vraha i jeho motiv odhalíte velmi brzy a jen kroutíte hlavou, jak všichni kolem mohou být tak tupí.

š.m.i.k
13.01.2021 3 z 5

Taková hodně naivní pohádka pro děti, ale jako oddechovka "dobrý" ;) Fiorella je stále stejně přechytralá, jinak mě ale tato série baví mnohem víc než jakákoli jiná "Vondruškovka".

Dorota09
16.06.2020 4 z 5

Děj knihy mě velmi bavil, musela jsem jí číst do samého konce, už se těším čím mě překvapí další díl.

Orange8knihomol
12.04.2019 5 z 5

Třetí díl byl opět o kousek lepší než předchozí. Námět knihy se mi líbil svou originalitou. Zastaralá slova dodávala knize ještě více na autentičnosti, což se týče doby, v níž se příběh odehrává. Čtenář se dozví, jak se dříve žilo a jak byli lidé nesmírně pověrčiví a věřící. Opravdu DOPORUČUJI! Pro děti i dospělé, které zajímá historie Čech.

otula
11.03.2019 4 z 5

Knihu hodnotím kladně, ale stejně už mi druhý i třetí díl přišly dost přitažené za vlasy, příliš vzdálené tomu, aby se mohly přihodit. Uvítal bych trochu reálnější příběhy.

Jaruš7
07.01.2019 5 z 5

Bezvadný, mám pocit, že autor touto sérií vyšperkoval své dílo a své renomé.
Všechna čest, důmyslné a náročně bohaté zápletky dávají tomuto dílu - této sérii, punc výjimečnosti.
Citace:" ...ať křižáci nikoho nešetří, neboť i kdyby na hranici skončil nevinný, Bůh na nebesích si to přebere a nevinné odškodní blažeností věčnou."
Vřele doporučuji.

Elizza
23.11.2018 4 z 5

Prní kniha celé série, která se mi dostala do rukou. Příběh moc realistický není, ale podle mě celkem dobře vystihuje krutost inkvizice. Knihu jsem přečetla za dva dny na přírodovědném projektu v sedmé třídě. Vstávání ve čtyři a kontrolu slunečních hodin za lesem mi to tedy moc neusnadnilo, neb se bojím i u Nema. Když máte odložit knihu uprostřed pasáže, ve které děcka pozorují upíra, a jít do lesa, je to vážně o nervy.
Jediné, co mi opravdu vadilo, byly ilustrace. Nevím, jestli je víc vydání, jako u prvního dílu, ale každopádně to, co mám já má obrázky dost hrozné. Postavy jsou divně neproporční. Mají moc velké hlavy, mikroskopické ruce a prázdné výrazy. Celkově působí strnule a nepřirozeně. Takhle jsem já kreslila ve dvanácti.

Rup
10.09.2018 3 z 5

Ke svým komentářům k prvním dvěma dílům nemám co dodat. Opět za tři.

martas79
11.11.2017 5 z 5

Fiorella je jistota. Je to krásné, číst o cti spravedlností a tom jak zvítězí pravda nad lidskou hloupostí a bezbřehou krutostí svaté inkvizice!

aktijnov
15.09.2017 4 z 5

Tentokrát jsem měla trochu problém dočíst do konce. Ale jako nenáročné odpočinkové čtení můžu jen doporučit...

Kerberos
26.06.2017 4 z 5

I když se jedná o knihu pro mládež,tak má pan Vondruška pochvalu.

klarence
13.04.2017 5 z 5

ráda si občas přečtu dětskou knihu a tahle zase nezklamala , prostě Vondruška

Hoshi
07.02.2017 5 z 5

Třetí a opět čtivé pokračování příběhu o Fiorelle a jejích kamarádech. Ačkoliv jsem pár věcí z knihy nevyčetla, vůbec mi to na kvalitě příběhu neubírá. Sto lidí, sto chutí. Určitě si přečtu i čtvrtý díl :)

Galadwen
28.09.2015 3 z 5

Tak nevím. Příběh je slabý a na literaturu pro mládež dost drsný (děti vyšetřující vícenásobný mord!), chybělo mi bližší vysvětlení metod a motivace vraha (proč zavraždil první oběť - na zkoušku?, jak vylákal na hřbitov druhou oběť?). Autor je navíc zřejmě úplně posedlý inkvizicí (v renesančních Čechách!) a strká ji do všeho. Jestli si podle takové knihy dělá mládež představu o fungování právních a církevních dějin této doby, tak potěš. Ilustrace jsou tak strašné, jako bych je nakreslila sama :-). Nicméně číst se dá, pokud člověk moc nečeká.