Demonata

Demonata https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56235/bmid_demonata-exX-56235.jpg 4 362 57

Demonata série

1. díl >

Nová série úspěšného irského autora Darrena Shana, na kterou již nedočkavě čekají spousty fanoušků, je konečně tady! Grubbs Grady je docela normální teenager - tedy dokud jednoho dne nezjistí, že na jeho rodině spočívá prastará kletba. A když se poprvé setká s Lordem Lítost a jeho ďábelskými nohsledy, zjistí tři zásadní věci: - Svět je zvrácený... - Magie existuje... - Démoni jsou skuteční... Doufá, že už nikdy znovu neprožije takovou strašlivou noc plnou smrti a temnoty. Ale plete se...... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Albatros (ČR) , CooBoo
Originální název:

Lord Loss , 2006


více info...

Přidat komentář

Denča23
18.10.2022 5 z 5

Po stopadesáté a stále poprvé......
, jen kvůli této knížce jsem propadla vášni čtení.

Poprvé jsem četla někde v 5-6 třídě cca nevím.....

Bezkonkurenčně nejlepší nápad na skvělé hororové fantasy které jsem četla. Všechny díly této série jsou jedinečné.

VlkzCally
19.06.2022 5 z 5

Tohle bylo je a bude stále děsivé. Vím, už je to nějaký čas, co tato kniha vyšla poprvé a některé aspekty strachu už jako dospělejší mám za sebou. Avšak nostalgie, poutavý příběh a tajemno, mě neustále nutí se k tomuto příběhu vracet.


zdenka1104
29.04.2021 1 z 5

No za mě teda ne. Nevím kde se stala chyba, ale příběh mě nebavil. Nelíbil se mi ani styl psaní. Darren Shana jsem milovala jako dítě a miluji i jako dospělá. Tady už další díl rozhodně číst nechci....

Luigi1
31.01.2021 5 z 5

Jsem velice potěšen.Krásná tématika a podání děje.jsem rá,že se mi tyto knihy dostaly do ruky.

Knihomolka506
19.08.2020 5 z 5

" Z doby kamenné "
Jednou mi ji půjčil spolužák ještě na zakladce.. tehdy ten příběh plný krve, násilí a vlků v 12 letech byl pro mě hrozný, ale četla jsem dál.  co jiného se dalo dělat, když měl člověk nestovice,  že ?  Za 3 dny vracím spoluzakovi knihu. " cos dělala? "
-četla ️

Outsider21
15.02.2020 5 z 5

Nejlepší kniha mé puberty. Kdo má rád Fantasy, tak tuto knihu vřele doporučuji.

misa8170
22.01.2020 5 z 5

Skvělá kniha

matfan
05.11.2019 4 z 5

Četla jsem na základě doporučení. Příběh super, ale neumím si představit, že by to mohli číst děti :-D Těším se na pokračování.

tomas2002
31.10.2019 4 z 5

Velice čtivé a napínavé dílko. O'Shaughnessy opět využívá role "loutkaře za oponou" a pohrává si s čtenářem jako kočka s myší. Popravdě jsem měl obavy, zda-li po sáze Darrena Shana dokáže překonat už tak vysoko nastavenou laťku na literaturu pro mládež.
Jak vidno - mé obavy byly zbytečné. Kniha je dynamická, čtivá a je přesně tím, co bych označil jako horor pro mládež.
Dynamičnosti dodává hodně na důrazu nejen zvraty v knize ale také brutální scény, hlavně i "kýble krve" hned v prvních kapitolách.

O'Shaughnessy opět nezklamal, jsem zvědav na další díly.

denniys
29.03.2019 4 z 5

Až na to, že mě chvílemi opravdu štvala hlavní postava, to vypadá na rozjezd potenciálně velmi slibné série..oceňuji rychlý spád, styl psaní je povedený a neokoukaný a velkou předností je i nízký počet stran..tak uvidíme, co Démonata přinesou dál..

8994
24.03.2019 5 z 5

Čeští překladatelé udělali úžasnou práci. Já četl jen tu novou serii, takže nemůžu soudit která se mi líbila víc. Ale stala se mou nejoblíbenější sérii vůbec.

Denča23
02.01.2019 5 z 5

Shan je podle mě jeden z nejlepších spisovatelů. Moc pěkně to má napsané napínavé od začátku do konce! Doporučuji přečíst všechny knihy ze série Demonata.

hu_87
06.09.2018 2 z 5

Kniha mě nenadchla. Darren v roli upíra se povedl víc (ale jen o trošku).

Tesinka_Laufey
18.07.2018 4 z 5

Začátek mě ani trochu neoslovil a měla jsem chuť ji odložit. Navíc se mi zrovna moc nezamlouval počet sprostých slov na to, že je to knih pro mladší...Ale od prostředku začala být mnohem lepší. Sice mě rozčilovalo, že se zabývali více vlkodlaky než démony, ale pak se všechno pěkně spojilo. Určitě si přečtu i ostatní díly.

Nuny
05.06.2018 4 z 5

Kniha je napínavá a zbytečně se nenatahuje. Líbí se mi ta Darrenova syrovost. Někdy tam ale trochu chybí emoce, takže pak přemýšlím, co tím vlastně chtěl říct. Nicméně nelituji a jdu na další díl.

Ailee
14.04.2018 4 z 5

Celkem dobrá kniha. Na poměry fantasy dost realistická. Tedy hlavně chování hlavního hrdiny.

RRJ
22.02.2018 3 z 5

Mohu ji pojmenovat mnoha slovy, kromě ,,geniální".
Ačkoliv tu knihu dnes pokládám spíše za lepší odpad, který jsem tenkrát četla, ona samotná má zásluhy také. Děj byl poměrně jednoduchý, popis rovněž. A tak jsem si řekla, že když někdo dokázal napsat něco takového, já to dokážu taky. A tak jsem se před několika lety dostala ke psaní a držím se toho do dnes. A začala pořádně číst. Vážně.
Co se týče příběhu: místy se děj vleče, místy čtenář neví, co se právě odehrálo. Vyprávění je zmatené. Postavy mi přijdou takové prvoplánovité - neumí příliš myslet a promýšlet, jednají čistě impulzivně. Asi si mne svou hrůzností získal Lord Lítost. S démony celkově si autor příliš práce asi také nedal. Místy mi připomínaly takové ty dětské skládačky, kde mají děti správně opravit prasečí hlavičku od kočičího zadku.
Celkový nápad se mi líbil, zpočátku i Grubbs, ale rozhodně bych námět více propracovala a zvolila jinou formu vypravování.
Za mě tři hvězdičky s odřenýma ušima.

Zelený_Drak
18.12.2017 2 z 5

Čtu knihy chronologicky, nejprve tedy 4., pak 2. a až teď 1. díl, od kterého jsem podle komentářů u zmíněných dílů očekávala, že bude nejlepší. Jako nadprůměr série mi ale nepřipadal. Zápletka je neoriginální, což by ani nevadilo, ale bohužel i na démony (Lord Loss, Vein, Artery) už jsem zvyklá z dřív přečtených dílů a 1. díl mě vlastně neměl čím překvapit, protože už jsem četla 4., kde je ona rodinná kletba objasněna.

Konečně jsem zjistila, co mi vadí na autorově stylu, je to to uvádění na nové scény ve stylu "Kuchyň." nebo "Les. Svítí měsíc.". Pravděpodobně to má zvýšit napětí a přispět svižnému tempu, ale ve mně to zvyšuje pocit, že koukám na céčkový film a že jde o knihy psané na zakázku. Knihu ale určitě lze právě kvůli autorově stylu doporučit jako lehkou audioknihu v angličtině.

Český překlad tohoto dílu jsem neviděla, ale překladatel, se asi vyřádil, když tu někdo v komentářích píše o "utržené hlavě a následném bezvědomí", v originále u dané postavy nic o utržení hlavy není, i když se k tomu schylovalo. Třeba to ale je jen ojedinělý přešlap. Na druhou stranu to, že kniha se jmenuje Demonata a ne Lord Lítost jako originál, by mělo čtenáře varovat, že buď překladatel nebo nakladatel se snažil být přehnaně kreativní.

AD3L_KA
04.12.2017 3 z 5

Knížka měla zajímavý děj, zajímavou směs různých věcí (jestli se to tak dá říct :D), ale mě se moc nelíbila. Jediné co mě vážně napínalo, že jsem si musela přečíst další kapitolu byl začátek a konec. Jinak nic moc (aspoň pro mě). A taky se mi moc nelíbí ten styl, kterým to je napsané.

Wojta777
16.10.2017 5 z 5

Tuto knížku mi doporučila kamarádka a už vím proč mi jí doporučila.
Demonata je tak skvělá knížka,že ani nemůžu o ní napsat nic špatného.
Vřele doporučuji.