Démon v lese

Démon v lese https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502684/bmid_demon-v-lese-Lm6-502684.jpg 5 234 53

Eryk a jeho matka Lena sú celý život na úteku, no útočisko nikde nenachádzajú. Nielenže sú griše - sú najnebezpečnejšie a najvzácnejšie griše svojho druhu. Svoje skutočné schopnosti musia ukrývať pred tými, ktorí ich chcú zničiť, ale aj tými, čo by ich dary mohli zneužiť. Nebezpečné tajomstvá však nezvyknú ostať tajomstvami dlho. Spoznajte minulosť jedného z najcharizmatickejších záporákov v komiksovom spracovaní poviedky zo série Griša. Nenechajte si ujsť zrodenie zlovestného osudu toho, čo navždy ovplyvnil životy hrdinov, ktorých ste si zamilovali aj vďaka seriálu Shadow and Bone z dielne Netflixu.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Demon in the Wood , 2014


více info...

Přidat komentář

Kůň669
15.03.2024 3 z 5

K plnému docenění mi nejspíš chybí knižní série Grisha. Ale příběh mě bavil a kresba je moc povedená. Jen mi přijde, že je knížka dějově krátká. Nemá moc vaty nebo hluchá místa, přesto si myslím, že napsat to jako povídku by bohatě stačilo.

Varjohukka
01.03.2024 4 z 5

Velmi milé překvapení! Doteď mě knihy serie Grisha i celý svět Grishaverse míjel, ale tenhle komiks mě v knihovně zaujal a čtení mě hodně bavilo. A teď budu muset asi vše dohnat.


LuciaSangster
11.02.2024 5 z 5

Narovinu říkám, že tohle doma musíte mít a každý fanoušek si to musí přečíst! Proč? Protože je to grafická bomba.
Tento komiks vypráví o Temnyjovo (Darkling) životě ještě před tím, než se dostal do paláce. Dozvíte se o něm, jak vlastně žil a přiblíží vám to jeho život. Čtenář se do něj může snadno empaticky vcítit.
Pro někoho je to padouch a pro někoho to je jen Griša, kterou změnil život. Zde vlastně pochopíte jeho počínání ze série.
Nejdřív jsem jeho postavu celkově nemohla vystát, ale postupně jsem se do něj zakukala. Takže číst tohle pro mě bylo dost emotivní. Hlavně ten konec. Nebojte nic vám říkat nebudu. To bych vám zkazila radost pak ze čtení.
Je to krásně zpracované a za den to máte i přečtené. Bavilo mě to číst a musím říct, že je to krásný doplnění příběhu Grishaverse.

Lutzinka
02.01.2024 4 z 5

Pododová knížečka na jeden večer.
Čekala jsem trochu víc z Temnyjovi minulosti, takže v tomto ohledu jsem se moc nedozvěděla, ale i tak to bylo fajn.

adela9782
30.12.2023 5 z 5

Pohodová jednohubka plus krásné grafické zpracování :)

LexiS
19.10.2023 4 z 5

Pohodová jednohubka!
Temnyj je moje oblíbená postava, takže jsem knihu měla na TBR už dlouho.
Hezké zpracování, zajímavý příběh, ale strašně kratičké. Zhltla jsem to za 30 minut celé.

Betulefetule
01.10.2023 5 z 5

Většinou moc grafické romány nečtu, ale tomuto jsem prostě nemohla odolat, a výsledkem je, že ho zbožňuji! Nemám co vytknout, tedy až na to, že mi přijde moc krátký, a chtěla bych se o Temnyjovi minulosti dozvět víc. Takže jestli jste si oblíbili knihy od Leigh Bardugo, tak ji doporučuji přečíst :).

Ailee
29.09.2023 4 z 5

Krátké ale zajímavé. Když so člověk řekne, o kolik let dozadu se tento příběh od příběhu Aliny vlastně odehrává... Přečteno za pár minut, ale myslím, že je to super náhled do toho, jak byl Temnyj vlastně utvářen.

denisa8946
27.08.2023 4 z 5

Démon z lesů byl můj první grafický román, který jsem četla. Moc se mi líbil. Příběh nám odhalil střípek z minulosti hlavního záporáka (nebo ne?) Temnyje z Grishaverse.
Alexander (Temnyj, Darkling, Eric..) patří k mým nejoblíbenějším postavám, zejména kvůli jeho složitosti - je padouch nebo hrdina? To už záleží na každém čtenáři. Já ho zbožňuju.
Díky tomuto komiksu mají čtenáři příležitost částečně pochopit Temnyjovo počínání.
Malinko mě zklamalo, že se jedná pouze o jednu kratičkou epizodu v jeho životě. Klidně bych hlasovala pro další díly, které by ukazovaly jeho život. :)
Na závěr musím vyzdvihnout výtvarné zpracování komiksu, krása!

isabokmal
09.08.2023 5 z 5

Každému, kdo si zamiloval Grishaverse (nebo Darklinga) a zatím nesáhl po Erykově příběhu, který se odehrává dávno před trilogií Shadow and Bone, bych určitě doporučila dlouho neotálet.

Dozvíte se, co bylo před "Darklingem", jak Grishy kdysi žili a proč se Eryk rozhodl tak, jak se rozhodl. Je to krátký příběh, ale dost zásadní a perfektně do Grishaverse zapadá. Doplňuje a rozšiřuje vše, co o Darklingovi víme. Ukazuje nám "to", co vše změnilo a kde pro něj byla ta pomyslná hranice.

Není to běžná kniha, je to komiks, neboli také grafický román, ale opravdu kouzelný! Měla jsem to přečtené za den a půl, a to jsem si dávala docela na čas. Totiž jsem se kochala překrásnou ilustrací, ke které později (zatím nevím kdy) chystám taky příspěvek, k tomu si ale musím pořídit i zbylé "obrázkové" knihy z Grishaverse.

Mne osobně se kniha strašně moc líbila, vlastně jsem si jí zamilovala! Rozhodně se k ní budu často vracet, listovat jí a spokojeně si jí pročítat!

rozaaalie_
28.07.2023 4 z 5

Komiksový počin Démon z lesů se soustředí na krutou minulost budoucího velitele Druhé armády. V jednoduchém příběhu se setkáváme s tematikou osamění, nepochopení a zrady. Na samotném ději vlastně není nic moc zvláštního, vyprávění je velmi přímočaré a prosté. Avšak díky kresbě, která příběh doprovází, určitě stojí za to si knihu přečíst. Z ilustrací je cítit chlad i žár barvy navíc korespondují se scénami a situacemi, což dohromady vytváří skvělý čtenářský i umělecký zážitek.

Tento kousek by určitě neměl chybět v knihovničce žádného fanouška ze světa Grishaverse ani milovníkům atmosférických fantasy komiksů. Protože tyhle barvy v sobě skrývají tajuplnou moc a schopnost dotknout se samotného jádra vaší duše.

(bookstagram: @rozaaalie_)

knidopel
28.07.2023 4 z 5

Skvělé doplnění k předešlým knihám ze světa Grishaverse. Velice zajímavý příběh z pohledu Temnyje, který odhaluje jeho minulost a objasňuje, proč a jak se stal tím, kým je. Knížka je krásně zpracovaná a má moc pěkné ilustrace. Doporučuji jak čtenářům knih, tak i těm, které baví seriálové zpracování.

VeDny
02.07.2023 5 z 5

Krásně zpracované. Kresba mě nadchla, při každém otočení stránky jsem se tetelila a prohlížela detaily, úhly a použitou paletu barev. Textu nebylo mnoho, ale bohatý vizuální doprovod nesl obsahu poměrně hodně. Příběh samotný se mi líbil, nejtemnější moment byl dotažený do nejkrajnější temnoty - ta jedna konkrétní ilustrace mě úplně pohltila, surové, krásné, temné.
Vůbec bych se nezlobila, kdyby ilustrátorka vyplodila komiksové vydání kompletní tvorby Bardugo, všechno bych to nakoupila, důkladně nastudovala a vzhlížela bych na to do knihovny jistě celá léta.

TaLu
02.06.2023 5 z 5

Vždy ke komiksům přistupuji s respektem. Filmy mám ráda, ale komiksům moc nerozumím. Tentokráte je to ale jinak. Naprosto úžasně vybudovaný příběh, text i kresba v souladu. Moc se mi to líbilo. Putování Alexandra a jeho matky v dobách, kdy byl chlapcem a ne černým mágem. Jak těžké je najít přátelství, když jsme jiní než ostatní!

6493
05.05.2023 5 z 5

Super příběh, krásné kresby, můžu být jen spokojená! Příběh jsem četla už dřív v klasické podobě, grafická forma pro mě tak měla jen přidanou hodnotu, nicméně bych pro větší hloubku a pochopení doporučila sáhnout po originálním zpracování příběhu (např. dostupný jako bonus v knize Ruin and Rising).

tatjana1737
03.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Grišu jsem zatím nečetla, viděla jsem jen seriálovou adaptaci, po jejímž shlédnutí mi bylo líto, že tenhle svět opouštím. Komiks jsem dala během chvilky, ale dojem z něj byl velmi příjemný. Ilustrace se mi líbily víc než třeba u Psance podle Gabaldonové, příběh byl poměrně jednoduchý, ale obsahoval jeden hodně temný moment (scéna následující po zamrznutí pramenů). Nevím, nakolik komiks sám o sobě ocení ti, co neznají Grišu či seriál, jestli v jejich očích tenhle epizodní příběh obstojí, ale když nic jiného, ukázalo mi to "temného mága" z jiného úhlu pohledu. Jsem zvědavá na trilogii, kterou už mám nachystanou.

SněžnáSova
23.04.2023 5 z 5

Mě se tento komiks neskutečně líbil a nejen kvůli těm krásným ilustracím ale i kvůli ději . Vždy jsem Temnyje viděla spíše ,jako někoho kdo šel příliš tvrdě za svými cíli a za dobu co žil to bral doslova přes mrtvoly, ale i tak je pořád ten nepochopený chlapec co mohl být hrdinou...

Eviik
08.04.2023 5 z 5

Poutavý příběh putování Temnyje a Baghry, navíc krásně graficky zpracovaný. Určitě doporučuji, ikdyž je za hodinu přečtený :)

fvalek
02.04.2023 4 z 5

Přestože mi to úplně nesedí do nějakého celkového univerza a ladění dosavadní knižní série, tak musím ocenit v podstatě jakoukoli další knihu rozvíjející univerzum. Pohled na mladého Alexandra v době daleko před vrásou je docela pěkně udělaný, jeho postava je sympatická, čtenář se do něj může snadno empaticky vcítit. Nicméně am úplně necítím tu narativní sílu jak řádně vysvětlit a "prequelovat" jeho osobnost ve Světle a stínech. Ohledně Baghry je to takové zvláštní, její postava mi tam úplně neseděla oproti knihám. Ostatní postavy jsou fajn. Je to v podstatě první přímý pohled do minulosti, kde byli Grišové lovná zvěř, i když to v tomhle komiksu tak moc nevyniká. Hezky je nakousnutá problematika umocňovačů, která mě baví. Jinak je to klasická lovestory, která nemá moc co nabídnout. Příběh lásky a pochopení se zradou a zklamáním. Leigh Bardugo má schopnost vytvářet zajímavé a promyšlené světy, ale přitom psát konvenčně a dle očekávaní, vytvářet klasická klišé i stereotypy. Ale i tak to milujeme...

uzivatel1313
01.04.2023 4 z 5

Když jsem četla Grišu, mojí oblíbenou postavou byl a je Temnyj. Jsem ráda že je kniha jen o Temnyjovi.
Kniha byla fajn, určitě jiná než jsem očekávala. Lépe jsem poznala Temnyje a jeho minulost, za mě jeden plus za krásný obrázky. Bylo to fajn oddechové čtení,

Autorovy další knížky

Leigh Bardugo
americká, 1975
2017  90%Šest vran
2017  80%Světlo a stíny
2018  92%Prohnilé město
2019  84%Zjizvený král
2017  77%Bouře a vzdor

Kniha Démon v lese je v

Právě čtených2x
Přečtených281x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených13x
Knihotéce136x
Chystám se číst92x
Chci si koupit64x
dalších seznamech3x