Danny, majster sveta

Danny, majster sveta https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51307/bmid_danny-majster-sveta-659db9247ef24.jpg 4 187 187

V jednu tmavú noc je otec nútený svojmu synovi odhaliť o sebe veľké tajomstvo, o ktorom doteraz Danny nemohol nič tušiť. Toto tajomstvo celkom zmení ich život, dni začnú plynúť oveľa rýchlejšie ako doteraz, vyplnené vzrušujúcimi udalosťami. Spoločne prežité dobrodružstvá ich vzťah ešte viac upevnia, pretože „každé dieťa si zaslúži rodiča, ktorý je plný prekvapení“.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Enigma
Originální název:

Danny, the Champion of the World , 1975


více info...

Přidat komentář

Bella11
02.02.2024 4 z 5

Kniha byla moc hezká, napínavá, dobře se četla...

dájavídek
12.12.2023 5 z 5

Velmi dobrá kniha o pytláctví a dobrodružství.


L.Helena
25.11.2023 3 z 5

Audiokniha
Vykreslení lásky otec - syn, syn - otec je moc pěkné. Ovšem na to, že je příběh určen pro děti, mi tam trochu pokulhává morální ponaučení.

Lka
30.07.2023 5 z 5

Audiokniha :
Moc pěkný příběh. I když je určený pro děti, mně se příběh moc líbil.

Petra-Nela
25.03.2023 5 z 5

Super příběh, moc se mi líbil. Dahl je vskutku výborný spisovatel.

MarioKingOfPlot
20.02.2022 5 z 5

Krátka poviedka, prijemna. Pribeh o otcovi ktorý zasvätí syna do tajomstiev pytliačenia na moriaky. Pekná jednoducha pointa. Detská knižka.

mfajmanova
22.10.2021 4 z 5

Četly jsme společně s desetiletou dcerou a spokojenost. Příběh je vhodný možná spíš pro kluky, ale četlo se dobře.

Broukodrak
23.08.2021 5 z 5

Dannymu zemřela jeho máma a tak vyrůstá odmalička se svým tátou, kterého má nadevše rád. Táta Dannymu vypráví krásné pohádky na dobrou noc, jedna z nich vyprávěla o Obru Kamarádovi, který popisem velmi podezřele připomíná Obra Dobra :-). Ve svých osmi letech se však Danny dozví, že jeho milovaný táta je vášnivý pytlák...
Knížka se mi opravdu moc a moc líbila, to pytlačení bylo totiž fakt napínavý. Doporučuju epizodu s očkovací jehlou (9. kapitola), je to megavtipný.

draka
19.05.2021 5 z 5

Skvělá knížka, kterou jsem přečetl s velkým zaujetím, zachycuje příběh lásky mezi otcem a jeho malým synkem Po přečtení několika odstavců jsem nejprve myslel, že děj bude ze sportovního prostředí. A opravdu se odehrával, akorát že v jednom netypickém odvětví, které je takříkajíc za hranou zákona. Přesto, anebo právě proto, je děj knihy plný nečekaných dobrodružství a napětí ale je i zdrojem mnoha ponaučení.

Matematicka
16.04.2021 5 z 5

V knize nechybí napětí a humor a spousta situací, které by se při troše dobré vůle mohly stát i vám. Tedy – pokud byste měli tolik odvahy jako Danny a k tomu navíc tak dobrého tatínka, na kterého se můžete ve všem spolehnout. Nechybí ani pohádkový prvek, kdy je pyšná a zlá postava po zásluze potrestána pouhým důvtipem a zjišťuje, že za peníze si opravdu nelze všechno koupit… Knihu lze doporučit nejen malým čtenářům, kterým je určena (od 7 let), ale i těm dospělým. Já se u ní tedy nenudila...

evask
05.01.2021 5 z 5

Tohle je opravdu moc pěkná knížka. Je to reálný příběh plný dobrodružství a hlavně lidskosti. Nejdřív jsem ji četla devítileté vnučce, teď sedmiletému vnukovi. Oba jsou nadšeni. Čteme si pravidelně a výběrové řízení, která kniha nás v posledním roce nejvíc zaujala, by vyhrál Danny. Vnučka říká, že to je nejpovedenější Dahlova kniha.

zaglo
08.12.2020 4 z 5

Četl můj osmiletý syn a já občas poslouchala. Četl sám od sebe během dne, což je nejlepší ukazatel dobré knížky :-)

Čtenářka010
08.12.2020 5 z 5

Super knížka.

Měňavka
02.03.2020 5 z 5

Krásné dobrodružství o obdivuhodném vztahu otce a syna. Moc jsem si to užila a snila přitom, že bych v dětství prožila něco podobného. Každý z nás by si zasloužil mít takového tatínka. Velice inspirativní pro rodiče. Vzkaz na konci knihy mluví za všechno = Zpráva dětem, které si tuto knihu přečetly!Až vyrostete a budete mít svoje vlastní děti, nezapomeňte na jednu důležitou věc: se suchopárnými rodiči není žádná legrace. Dítě potřebuje a zaslouží si rodiče, kteří mají JISKRU. Dávám 5 hvězdiček a tentokrát se trochu zlobím na mého oblíbeného Davida Walliamse, který napsal podobnou knihu (Táta za všechny peníze). Bohužel je obsah dost podobný a já nemám ráda, když si autor "půjčuje" něco od někoho jiného.

FejKýý
02.01.2020 5 z 5

Tak i když je tato kniha pro děti, rozhodně mě dostala ze všech dětských knih, co jsem od pana spisovatele četla, na konci jsem si říkala, že škoda že ještě není pokračování o pár stránek. A pro kluky? Tak to je úplně super knížka. :)

driftcz
17.09.2018 5 z 5

POZOR SPOILER

Roald Dahl Quentin Blake Děj se odehrává v malé maringotce uprostřed polí. Hlavní postavy jsou Danny a jeho táta. Zápletka je v tom, že se Danny jednou probudil uprostřed noci a zjistil, že jeho táta není v maringotce. Což normálně v tuto dobu je v maringotce. Tak se šel podívat ven, ale tam taky nebyl. A to bylo už fakt divný. Šel ven a čekal a čekal a byl hrozně unavený, ale bál se, že se mu něco stalo. Proto počkal na tátu asi tři hodiny, pak slyšel kroky bliž a bliž a bliž. Viděl vycházející postavu ze tmy a poznal, že je to jeho táta. Běžel za ním a ptal se ho, kde byl. Táta mu řekl pravdu, že je pytlák. Tak to celé začalo. Zaujala mě poslední část knížky, kdy i Danny šel pytlačit a díky jeho technice unesli 120 bažantů, a to je hodně. Aspoň podle mě. Dávám 5 hvězd protože to je moc zajímavá a zábavná knížka.*****

kamibe
16.09.2018 5 z 5

Velmi ráda čtu Dahlovy příběhy pro děti. A tento je obzvláště krásný, protože to je nádherný chvalozpěv na úžasného otce.
A vyprávět dítěti před spaním pohádku na pokračování považuji za opravdu skvělý nápad.

lenamor
31.07.2017 4 z 5

Roald Dahl je naprosto úžasný spisovatel s obrovskou představivostí a tahle knížka jen potvrzuje jeho talent. Super knížka nejen pro děti

Liliana2006
14.07.2017 5 z 5

Přečteno jedním dechem taková oddychovka skoro jako babička drsňačka .

psomil
13.05.2017 5 z 5

ROALDA DAHLA MÁM JAKO SPISOVATELE NEJRADĚJI
PROTOŽE KAŽDÁ JEHO KNIHA JE FANTASTICKÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!