Jedenadvacet polibků přehled

Roald Dahl

Dahl je mistrem černého humoru a jeho povídky jsou až rafinovaně promyšlené a gradované k někdy dost tvrdé, ale vždy překvapivé pointě. Nejsou to však příběhy morbidní ani krvežíznivé. Dahl sice pracuje s nadsázkou, ale vyznění jeho povídek je hluboce chápavé, humanistické. Jeho anekdotické příběhy vyrůstají ze zcela všedních a pravděpodobných situací a jejich nositeli jsou dokonale prokreslené postavy z běžného života. Tento výbor povídek postihuje jeho bohatou tvorbu ze všech úhlů. Zahrnuje příběhy veselé, ironické i drsné, z nepozoruhodnějších, které kdy Roald Dahl napsal.... celý text

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: 1986 , Mladá fronta
Originální název: Twenty Nine Kisses from Roald Dahl, 1948

Co říkají o knize uživatelé?

Čtenáři vyzdvihují kvalitu povídek v této sbírce. Mnozí se k ní rádi vracejí a doporučují ji ostatním. Povídky jsou často překvapivé a mají skvělé pointy. Černý humor a rafinované zápletky dělají z této knihy výjimečné čtení. Více v komentářích.

Komu by se kniha Jedenadvacet polibků mohla líbit?

• Fanoušci černého humoru
  • Čtenáři hledající překvapivé příběhy
  • Milovníci povídek s nečekanými konci
  • Ti, kdo ocení kvalitní literární styl

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jedenadvacet polibků. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Ivan F
16.10.2025

Všetky poviedky som už prečítal v iných vydaniach a zbierkach, no aj tak sa mi doteraz nezunovali. Skrátka Roald Dahl bol a stále je kráľ dobrého a správne dávkovaného čierneho humoru. 21 poviedok, ktoré si dám rád zas a znova, asi ako si rád, zas a znova dávam svoje obľúbené zákusky - stále mi chutia, hoci ich chuť dôverne poznám, viem čo mám čakať. No aj tak sa mi doteraz neprejedli, ako sa mi Dahlove poviedky opakovaným čítaním neomrzeli.

všech 39 komentářů

Související novinky - Jedenadvacet polibků (0)

Kniha Jedenadvacet polibků v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně134x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi