Příběhy nečekaných konců přehled
Roald Dahl nabízí v tomto povídkovém souboru šestnáct příběhů, opředených překvapivou zápletkou a vždy zakončených netušeným až mrazivě překvapivým rozuzlením. Každá z nich představuje dokonale vystavěnou literární stavbu okořeněnou notnými dávkami kultivovaného černého humoru, všemu však dominuje především motiv deziluze – motiv věčného rozporu mezi lidským snažením a jeho výsledky. Nejde zde o složité umně vykonstruované absurdity, nýbrž o anekdotické příběhy, které odrážejí každodenní běžné situace, které jsou pouze důsledně dovedeny k logickému vyvrcholení. A je-li nakonec výsledkem tohoto logického pochodu absurdita, pak je to absurdita zcela zákonitá a nevyhnutelná.... celý text
Originální název: Tales of the Unexpected, 1979
Co říkají o knize uživatelé?
Dahlovy povídky jsou proslulé svým černým humorem a nečekanými závěry. Čtenáři oceňují jejich schopnost překvapit a pobavit. Mnozí z nich chválí autorovu originalitu a vtipnost. Povídky často kombinují absurdní situace s psychologickými prvky, což z nich činí fascinující čtení. Každá povídka má své malé tajemství, které podněcuje představivost a nutí čtenáře přemýšlet o životních paradoxech. Kniha je považována za ideální pro ty, kteří hledají kvalitní a zábavnou literaturu. Více v komentářích.
Komu by se kniha Příběhy nečekaných konců mohla líbit?
- Milovníci černého humoru
- Čtenáři hledající originální zápletky
- Fanoušci britské literatury
- Ti, kdo ocení nečekané konce
- Čtenáři, kteří mají rádi psychologické prvky v příbězích
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy nečekaných konců. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 46 komentářůSouvisející novinky - Příběhy nečekaných konců (0)
„Buď hodná až tady nebudu, a nikdy nezapomínej, že je těžší být vdovou nežli manželkou. Nepij koktejly. Neutrácej. Nekuř. Necpi se sladkostmi. Nemaluj se. Nekupuj si televizi. V létě mi pravidelně odpleveluj skalku a záhon růží. A abych nezapomněl: teď když už nebudu používat telefon,bude myslím nejrozumnější,když ho dáš odpojit.“
Kniha Příběhy nečekaných konců v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 514x |
| ve Čtenářské výzvě | 45x |
| v Doporučených | 50x |
| v Mé knihovně | 170x |
| v Chystám se číst | 140x |
| v Chci si koupit | 28x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Část díla
Roald Dahl také napsal(a)
| 2005 | Obr Dobr |
| 2005 | Příběhy nečekaných konců |
| 1986 | Jedenadvacet polibků |
| 2017 | Čarodějnice |
| 2004 | Prevítovi |

82 %
59 %
79 %

Nečakané konce. Pre tých, čo ešte nič od Dahla nečítali, sú to nečakané konce. Pre mňa, ktorý som od Dahla prečítal skoro všetko, by sa kniha mala volať Očakávané konce. Napriek tomu, že všetky poviedky som už čítal a niektoré aj viackrát, som si čítanie užil a príjemne si oddýchol. Osobne mi Dahlova tvorba sedí a jeho príbehy považujem za vtipné, správne staromilské a za také, ktoré by sa mohli stať.