Chlapec z lesů

Chlapec z lesů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451664/bmid_chlapec-z-lesu-46L-451664.jpeg 4 186 74

Wilde je pro všechny záhadou. Před třiceti lety ho jako malého kluka našli v lesích, kde přežíval úplně sám a nevzpomínal si na nic ze své minulosti. Policie se snažila vypátrat jeho rodinu, ale nepodařilo se jí najít žádné příbuzné, a tak byl umístěn do pěstounské rodiny. Navíc Wilde dodnes netuší, odkud pochází, a jako dospělý žije dobrovolně v mobilním domě v lesích za městem. Když zmizí náctiletá Naomi, slavná právnička Hester Crimsteinová požádá Wilda, se kterým ji pojí dávná tragická událost, aby jí pomohl dívku najít. Krátce nato se ztratí Naomin spolužák a případ, který zpočátku vypadal jen jako útěk problémové a šikanované studentky, nabývá mnohem větších rozměrů. Chlapec je totiž synem slavného televizního producenta a blízkého přítele kontroverzního kandidáta na prezidenta. Kolem obou zmizení se vynořují nové a nové záhady a Wilde jim musí přijít na kloub, aby měl šanci pohřešované zachránit. Jenže při pátrání se vyjevují některá tajemství i z jeho vlastní minulosti… Chlapec z lesů je dalším z napínavých, překvapivých a skvěle propracovaných thrillerů mistra tohoto žánru a autora bestsellerů Harlana Cobena.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Boy from the Woods , 2020


více info...

Přidat komentář

postrach
11.03.2024 4 z 5

Taky jsem čekala něco jiného.Chlapec z lesa Wilde a Naomi měli být rozvinutější.Jinak tajnosti a lži......Uspěchaný příběh i konec.

putpuda
20.01.2024 4 z 5

Tak jsem se pustila do jednoho z letošních vánočních dárků ;)
No, docela jsem měla obavy, že to bude slabota, podle zdejšího hodnocení. Asi bych nenazývala úplně thrillerem, spíš dobrodružný akčňák...Nebyla to úplná topka, to určitě ne, ale mě to bavilo hned od začátku. V jedné recenzi
jsem četla, že Wilde je vyobrazen jako "kus syrového chlapa" ... no mě vytanul na mysli Brad Pitt v Legendě o vášni ;)
Ale jo, mě se to líbilo. Čtivé od začátku, ráda bych se teda víc dozvěděla , kde se Wild v těch lesích vzal....no a jak to bylo s Naomi mě nenapadlo. Nedávno jsem zhlédla na Netflixu seriál podle Smrti v zádech a mám ještě jeden vánoční dárek od Cobena, ale zase prohodím nečím jiným, abych se "nepřecobenovala" ;)

Za mě pořád nej Temné lesy a Chybíš mi


petrpospa
13.12.2023 1 z 5

A tak to dopadne, když Tarzan z ňújorku neví jestli má volit Bidena nebo Trumpa! A navíc má tu smůlu, že mu v tu chvíli neporadí ani jeho skoro vlastní babička, protože se jí na prahu osmdesátých narozenin zapalují lejtka.... Tentokrát Hatlan Patlan trochu mimo mísu, čte se to spíš jako béčkovým, pardon, céčkový scénář, ve kterém nemůžou chybět opulentní milionáři se svými umělo i přírodo kozaticovými krasavicemi, výhledy z rezidencí na menhetn, vysloužilí žoldáci i milenky, které se mění dle nálady. Naštěstí díky tomu, že Tarzan kromě zavírací rybičky s sebou vždycky nosí i pár kousků sledovací GPS, neunikne ani myš. V závěru autor ještě všechno shrne a vysvětlí (asi aby pochopili i ti méně chápaví) a my už se slzou v oku na obloze pozorujeme odlétající letadlo. Skoro mám chuť zamávat...

KnihomolkaKatka
12.11.2023 3 z 5

Čekala jsem trochu víc. Kdyby tam bylo více ze života Wilda, byla by to větší pecka. Takhle musím hodnotit pouze 3,5 hvězdičky. Nebylo to nejhorší, ale také ne úplně něco, Z čeho bych byla odvařená. Rozhodně se ale chystám na jiné autorovy knihy. Konec to vylepšil.

micha-ella
11.11.2023 3 z 5

Očekávala jsem něco úplně jiného, něco o dítěti, které přežívá v lese, jak naznačuje obálka. Osud šikanované dívky a další přidané hodnoty v ději mě skoro nudily, chytrý a sympatický chlapec z lesa byl v dospělosti povahově značně nepravděpodobný. Celé je to hodně nereálné.

m2056
15.09.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře ale není to nic moc slabší průměr.

Sulmo
09.09.2023 2 z 5

Zlatá střední cesta,a pokud se chcete dozvědět, kdo chlapec z lesů je(kvůli tomu jsem to četla), tak smůla!! A moc nějaký politický.

Zemlja
26.08.2023 1 z 5

Takové složitě blábolivé prd. Přitom televizní minisérie podle jeho knih úplně marné nejsou.

Pajina68
29.06.2023 1 z 5

Také jsem z této knihy zklamaná. Od Cobena jsem fakt čekala zase "bombu", ale už v druhé půlce jsem se začala nudit. První půlka byla docela zajímavá, ale děj se začal motat moc v politice a ta mě v knížkách nebaví.

Dandy1
07.06.2023 3 z 5

Pro mě zklamání. Jako by to napsal někdo jiný. Asi se autor inspiroval sérií Jack Reacher. Krátké věty, neohrožený hrdina, který všechno ví.

Allena24
20.05.2023 5 z 5

HC u mě vždy boduje. I tato kniha se mi dobře četla. 5*

Jiparis
20.07.2022 5 z 5

Hledání spravedlnosti po letech nemusí končit potrestáním viníka, Wilde, chlapec z lesů, mnohé objeví , ale jedná netradičně, pro mnohé chyby má pochopení.

shecoola
16.07.2022 2 z 5

Moja druhá kniha od Cobena, ale tentokrát to bolo o krok vedľa. V každej kapitole vykukli nové postavy, príbehy a držať si ich v hlave, než sa to na konci pospájalo, bolo občas nad moje sily. Zbytočné povedačky, opisovačky, zbytočné pasáže. Hlavný príbeh Naomi skončil viacmenej neprekvapivo, zato o Wildovi, čoby chlapcovi z lesov, sme sa vlastne z minulosti nedozvedeli vobec nič. Vlastne sa po prečítaní tejto knihy nič nestalo. Takže za mňa priemer - neurazí, nenadchne.

kočkaMicka
14.06.2022 1 z 5

Nuda, příliš mnoho postav a osudů, zdlouhavé líčení zbytečností. Prokousávala jsem se tím, nebavilo mě to. A závěr z části otevřený, nechává si autor otevřená vrátka pro další nekonečný příběh?

Čmeláček
30.05.2022 5 z 5

Na Cobena nedám dopustit, takže i u této jeho novější knihy za pět :))).

Hvězdinka
28.03.2022 3 z 5

Tak určitě napsal autor lepší kousky, ale z úcty k němu a k předchozím knihám dávám tři hvězdičky. Nemám ráda politiku v knihách, a tak nějak mi to tentokrát nesedlo.

papajapa
13.03.2022 3 z 5

Trochu me překvapilo lehké provázání s knihou Na útěku, kterou jsem četla nedávno. Musím říct, ze tato byla asi nejslabsi co jsem od Cobena četla. U koho byla Naomi ukryta bylo očividne.

šipek
24.01.2022 5 z 5

Taj já se na knihu těšil a ani mě neodradilo nízké hodnocení knihy zde na Databázi knih. Kniha má zajímavou zápletku, moc dobře se čte, děj je srozumitelný, takže za mě velice dobrá kniha od tohoto autora. Snad jsem trochu zvedl hodnocení této knihy.

Majulle
22.01.2022 3 z 5

kniha se četla dobře, akorát jsem myslela že bude trošku o něčem jiném a dozvíme se něco o příbuzných Wilda. Ale určitě stojí za přečtení :)

niknikita
21.01.2022 5 z 5

Přiznávám, že tentokrát to bylo trošku zdlouhavé, ale poslední část knihy všechno vynahradila a opět překvapila. Typický Harlan Coben...hraje si s námi a zkouší naši čtenářskou trpělivost, aby nás na konci příběhu patřičně odměnil .
Přiznávám, že mám pro autora slabost...
Přiznávám, že HC má u mne protekci :)

Autorovy další knížky

Harlan Coben
americká, 1962
2016  80%Cizinec
2015  84%Chybíš mi
2008  87%Temné lesy
2014  78%Šest let
2017  86%Smrt v zádech

Kniha Chlapec z lesů je v

Právě čtených4x
Přečtených250x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených9x
Knihotéce167x
Chystám se číst154x
Chci si koupit36x
dalších seznamech1x