Šamanova pomsta

Šamanova pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412943/bmid_samanova-pomsta-NPn-412943.jpg 5 206 33

Cesta šamana série

< 6. díl >

Kniha obsahuje bonusovou povídku Hodina bolesti / The Hour of Pain, která vrhá trochu jiné světlo na závěr Karmadontovy šachovnice. Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Daniel Mahan, legendární šaman barlionského herního světa, si odsloužil ve virtuální realitě svůj trest. Jedenáct měsíců naplněných dobrodružstvím a bitvami je výhodným řešením v porovnání s původními osmi lety v dole. Přesto Barliona odmítá šamana nechat tak jednoduše zmizet a stírá rozdíly mezi jeho dvěma realitami. Ukazuje se, že odejít z kapsle není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Cesta prostě musí být dokončena… Přeloženo z anglické verze (Shaman's Revenge, 2017) ruského originálu.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Все только начинается (Vsje tol'ko načinajetsja) , 2015


více info...

Přidat komentář

Fifineek
18.03.2024 5 z 5

„Chci zpět vše, co mi patří, a chci potrestat ty, kteří mi všechno sebrali.“

Zrada přátel a spoluhráčů Mahana opravdu zasáhne a srazí ho až na úplné dno. Od tajemné skupiny lidí dostane možnost se celému klanu Fénix pomstít a ještě na tom vydělat. Bez většího váhání nabídku přijímá a začne konat, aby se co nejdříve dočkal vytoužené pomsty.
Mahana čekají nové jeskyně, spolupráce s šamany z druhého kontinentu nebo třeba návštěva Geranikova paláce. Zároveň také zjišťuje, že ne vše je takové, jaké se na první pohled zdá a musí dát na svou šamanskou intuici mnohem víc než kdy dřív a nadále jít po cestě šamana.

Po tom, jak skončil předchozí díl bylo jasné, že se musím hned teď pustit do dalšího – předposledního dílu série.
Děj byl stejně jako u předchozích dílů poutavý, s klidnějším průběhem děje a gradací na konci. Poslední zhruba třetinu knihy jsem přečetl na jeden zátah a několik posledních stránek jsem četl s otevřenou pusou, fakt!
U knih tohoto žánru se mi líbí, když se v ději začne prolínat herní svět s tím skutečným a jsem moc rád, že jsem se toho dočkal i u Cesty šamana. Stránky s dějem ze skutečného světa nepůsobily nuceně a krásně doplňovaly události a děj z toho herního – za mě je trošku škoda, že jsme se v předchozích dílech nedočkali například nějakých úryvků z dění mimo hru, komentářů na fórech, útržků ze zpravodajství apod.
Když čekala Mahana nějaká výzva u které přemýšlel, jak se s ní vypořádá, přemýšlel jsem společně s ním s mnoha věcech jsme se shodli, což mi udělalo neskutečnou radost a přeci jen ten svět a jeho fungování trochu znám!
Chyb a překlepů v textu bylo opět obdobné množství jako u předchozích dvou dílů, za což jsem také rád.
Předemnou je poslední díl a popravdě se mi do něj vůbec nechce ač sérii beru stále jako neukončenou a těším se na to, co si pro nás autor ve finálním díle připravil.

kachnat
15.03.2022 5 z 5

Za mě opět, fantasy herní svět, kde je možné všechno. Zhltla jsem jako malinu. A mě se tedy líbilo. Ať je děj překombinovaný nebo konec přitažený za vlasy, ve hře je totiž možné vše.......


Janičta
20.01.2022 2 z 5

(SPOILER) Když jsem dočetla, šla jsem si najít zda byla vydána první série Cesta Šamana nebo Temný bylinkář.... abych měla představu kdo koho tak okatě obšleh :/
K samotné knize:
V první půlce jsem měla dojem, že snad začnu trpět stihomamem a trochu se divím, že z toho šaman nezbláznil :D Všichni proti všem a Mahan jen jako loutka na provázcích, která se ale musí správně rozhodnout že?
Velký zvrat na závěr byl hodně přitažený za vlasy. Z toho by snad člověk skončil na cvokárně s nedůvěrou v celý svět.
Velmi překombinované a to je škoda.

Hadati
07.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Po tak velkém cliffhangeru z předchozího dílu jsem byl tak natěšený na tenhle díl, že jsem ho chtěl číst hned. Trvalo mi ale pár týdnů, než jsem se k pokračování dostal. A byl jsem zklamán.

Nejvíc mě asi zklamalo, že se Mahan stal pouhým pěšákem ve své „pomstě šamana“, kdy pomsta mu byla opět přinesena na stříbrném podnosu. Otázkou pouze bylo, zda bude servírovaný pokrm hltat bez ohledu na následky, nebo opatrně, aby se nespálil. A je otravné sledovat druh pomsty, která by se těžko dala nazvat „fér play“ a jde zcela proti charakteru Mahana, který do této chvíle působil jako poctivec, který se snaží být vždy ten hodný.

Druhou věcí, která mě znechutila, byl ten „neuvěřitelný“ zvrat na závěr. (spoiler) Důvod zrady Mahana Anastarií a spol. mě zanechal s otevřenými ústy, jestli to autor opravdu myslí vážně. Byl jsem Mahaněnkovi ochoten odpustit spoustu věcí, protože i když jsem nad dějem občas kroutil hlavou a protáčel oči, i tak to byla zábava. Zábava se ale nakonec změnila v trapnost.

NextOne
17.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Jak už název napovídá, Mahan chystá pomstu. Hráči, kterým bezmezně věřil ho zradili. Poté co opustil svět Barliony a vrátil se do reálného života, kde podstupoval něco jako rekonvalescenci, rozhodl se naplánovat pomstu klanu Fénix. Ačkoliv byl psychicky na dně, neboť ho podrazila i jeho láska, Stacey, rozhodl se nedávat své emoce najevo a začal hrát tvrdě. Není však jediný, kdo plánuje pomstu. Na povrch vyplývají skutečnosti, že hráči mezi sebou bojují i v reálném životě. Mahan se dále dozví, že ve hře není od počátku čirou náhodou, všechno je to součást promyšleného velkého plánu. Šaman se tak musí rozhodnout, komu může vlastně věřit a pokud chce, aby jeho klan fungoval, musí přijmout určitá rizika a nemůže se zastavit, neboť ho stále čeká nespočet úkolů.

Závěr knihy nám přinesl opět obrovské rozuzlení. Vůbec by mi nevadilo, kdyby série touto knihou skončila. Opět parádní počin.

instagram: next_fantasy_one

Elea
25.02.2021 5 z 5

Perfektní, autorovi se podařilo udržet vysoké tempo, spoustu nápadu a hromadu překvapení.

danny_21
15.07.2020 4 z 5

Zajímavá záležitost, která potěšila duši RPG playera, který zamlada kostil krysy, netopýry, gobliny, minotaury a podobné příšernosti ve slavné hérní sérii Might and Magic. Připadal jsem si v Mahan(ěnk)ově světě levelování, sbírání a rozdělování zkušeností, aliancí s ostatními postavami a samozřejmě bojůvek v dungeonech s odolnými bossy - stvůrami, jako ve známé a oblíbené hospůdce. V šestém díle pokračuje Šamanova cesta za tajemstvím Barliony především v odhalováním spiknutí, díky kterému Mahan zažije několik zvratů a často se nachází na scestí, komu vlastně uvěřit, ze všech stran se na něj řítí konspirační teorie. Po konci tohoto dílu jsem vážně zvědavý na to, o co Šaman bude vlastně usilovat, kam sahá jeho motivace a kde skončí(pokud) jeho pouť - 80 %

roso.mak
09.07.2020 5 z 5

Zajimave rozuzleni. I kdyz me zaver neprekvapil, cetlo se to jedna radost.

davidurban1973
02.05.2020 4 z 5

Opět velice ctive, se spoustou nečekaných zvratu, které provází Mahanovu plánovanou pomstu. Nicméně jsem se obcas v tom přemýšlení hlavního hrdiny a zamotanosti cele situace hodně ztrácel. Každopádně nakonec vše dobře poskladano dohromady.

protokol
19.11.2019 5 z 5

NO A POMALY SME SA PREKÚSALI AŽ K 6 KNIHE
čo už zvrat zvrat zvrat na jednej strane šok na druhej strane predvídatelný dej ale o5 skvelé bavilo ma to

myskakarel
18.10.2019 5 z 5

Uf naprostý zvrat všeho co měl člověk načteno. Bezva čtení stejně jako předchozí díly.

Teredo
25.08.2019 5 z 5

Tak tohle bych nikdy nečekala. Zvrat z předchozáho dílu dostává úplně nové obrátky a celou dobu nechává čtenáře na pochybách, komu vlastně věřit. Přestože to už vypadá, že je příběh u konce, čeká nás poslední ještě poslední díl a já doufám, že nenechá nic otevřeno (tím myslím žádný z Mahanových nedokončených úkolů).

nikolthestrange
30.07.2019 5 z 5

Přestože povídku umístili až na konec knihy, já jsem byla po závěru předchozího dílu tak zničená, že jsem se nejdřív vrhla na ni :) Sice neurazí-nenadchne, ale každopádně ji beru jako příjemné oživení ságy. Nejspíš má kniha o trochu jiný feeling, když nevíte, komu věřit a co se vlastně děje - než když víte, o co jde a můžete si pak všímat detailů zapojení třetí strany a lépe porozumět příběhu... To záleží na každém čtenáři, jakou cestu zvolí ;) Taky mě bavily vsuvky z "reality" a samozřejmě procházení nových scénářů a jeskyní. Teď napjatě čekám na další nálož Barliony, snad ještě nikdy jsem se takhle pro nějakou sérii nedokázala nadchnout. Jo, jsem definitivně v černé úrovni závislosti :D

flashi
30.07.2019 5 z 5

Skoro se mi nechce uvěřit, že autor dokázal udržet úroveň knihy na vrcholu po celých 6 dílů série. U šamanovy pomsty se vlastně děj odehrává na částečně již v realitě. Je tam plno překvapivých odhalení. Každopádně si plný počet zaslouží.

witko
28.07.2019 4 z 5

Opět chytlavé čtení a přečteno téměř na jeden zátah. Moc se mi líbilo prostřídávání reality a hry. Taky mi trochu skřípe ten motiv pomsty těch ostatních hráčů. Jsem zvědavej na poslední díl.

Lethania
18.07.2019 5 z 5

Když už jsem si myslela, že to nemůže být lepší...
Mahan ukázal, že má kuráž a ničeho a nikoho se nebojí. Jeho pomsta byla vskutku epická. Celý příběh je jako jízda horskou dráhou, která ne a ne zastavit. Knihu jsem měla přečtenou za jediný den. To jsem teda zvědavá, co pro nás pan Mahaněko přichystal v dalším díle. Už se nemůžu dočkat Války klanů! Doporučuji. (Mezitím se vrhnu na Obránce perimetru.)

Dakye
12.07.2019 5 z 5

Celou sérii jsem přelouskal asi za týden.. U mě naprosto nezvyklé :)

Pitbullka
09.07.2019 4 z 5

Akční, napínavé, čtivé!

Geramon
08.07.2019 5 z 5

Celá série je neskutečně parádní. Doporučuje deset goblinů z devíti.

lucas9586
04.07.2019 5 z 5

SPOILER
Kniha byla opravdu povedená. Tímhle dílem mohla klidně skončit a byl by to možná lepší konec, než kterého jsme se nakonec dočkali (tuto a poslední knihu jsem četl v angličtině, v CZ ještě nevyšla). Knihu jsem si oblíbil opravdu hodně a hltal jsem každou větu a nedočkavě se těšil na to, co se bude dít dál. Neustále zvraty, naprosto skvěle vymyšlené příběhy a postavy. Trojice Mahan, Anastaria a Plinto je opravdu povedená a opravdu jsem si je všechny oblíbil.

Celá série patří mezi mé oblíbené knihy a bude těžké ji přebít. Celý svět Barliony a ona trojice mi přirostla strašně k srdci a všem doporučuji sérii rozečíst.

Mnoho hodin skvělé zábavy!