Asterix III: Asterix a Góti

Asterix III: Asterix a Góti https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359481/bmid_asterix-iii-asterix-a-goti-9x5-359481.jpg 5 173 14

Asterixova dobrodružství série

< 4. díl >

ruid Panoramix sa vydáva do Karnutského lesa na každoročné stretnutie druidov z celej Galie. Vyhráva súťaž o najlepšieho druida, no vzápätí ho unesú Góti, ktorí chcú využiť jeho kúzelnícke schopnosti. Verní priatelia Asterix a Obelix, ktorí ho na ceste sprevádzali, sa ho vydajú hľadať. Cestu im však znepríjemňujú Rimania, ktorí zmätene pátrajú po Gótoch. Asterix s Obelixom prestrojení za Gótov druida nájdu, sú však odhalení a odsúdení na smrť. No s kúzelným nápojom vyvolajú prevrat a zasejú medzi Gótov hnev, hádky a zmätok...... celý text

Literatura světová Humor Komiksy
Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

Astérix et les Gots , 1963


více info...

Přidat komentář

Skallarix
02.07.2022 5 z 5

Pozor, Gótové! S Kelty (Galy) nejsou žerty! A Římané už o tom vědí své...

Velmi povedený díl. Určitě patří mezi mé oblíbenější. Kromě vtipných scének, skvělé kresby oceňuji inteligentní humor, který pobaví nejen mladší čtenáře. ... Tedy, měl by, pokud mají alespoň základní znalosti historie, "širší rozhled" a nějaké znalosti, které patří do základů inteligentních lidí. Je to typ humoru, který už dnes v modernějších dílech sotva naleznete.

FirstDaw8ID
12.03.2022 5 z 5

Já se bavil. Sice jsem neměl záchvaty smíchu jako Obelix alias Obelus, ale celý díl je prošpikovaný příjemnými vtípky a neméně povedený je i český překlad. Místy se jazyk gótů nečte úplně bezproblémově, ale není to nic zásadního. Oproti Zlatému srpu jsem četl verzi, kde byly barvy naštěstí "normální". Za mě celkově rozhodně spokojenost.


Atlantis
24.03.2021 4 z 5

Velmi povedený díl. Líbilo se mi, že stačí jen změna helmy a sem tam vlajka a na vás hned dýchne atmosféra toho, že se naši hrdinové právě pohybují v Německu. A nemusí se tam rvát odkazy na pivo a klobásy, jak tomu bude v novějších dílech. Do perfektního hodnocení ale něco málo chybělo. Příběh byl až příliš jednoduchý, moc bitek a málo přemýšlení.

Gordonlord
19.02.2021 3 z 5

Standardně zábavná Asterixovka.

Hlášek a slovních hříček, které táhly například druhý díl "Asterx a Zlatý srp" zde už není tolik, ale naštěstí jsou přítomny. Dobré nápady taky, ale opět se zde nevyskytují v tak šílené kadenci.

Potenciál to mělo větší, tady je to spíš jen o tom, že Asterix a Obelix jdou pořád dopředu a mlátí Góty i Římany jak padlé žito.

yaoiyuri
09.01.2021 4 z 5

Na Kleopatru to sice nemá ani zdaleka, ale zase mi to přišlo lepší než Cesta kolem Galie.
Přesto mi v tomhle díle “něco” chybělo, nějaká nenápadná, ale důmyslná kulturní / historická narážka, špetička humoru navrch... protože nejzábavnější mi přišla soutěž v druidském lese a jména Gótů a to je na Asterixe sakra málo. I samo vykreslení Gótů víceméně jen jako tupých surovců mi přišlo jako mrhání potenciálem.
Ale zápletka jako taková není špatná.

J.P.S.
19.08.2020 5 z 5

Můj úplně první Asterix, věnovaný před mnoha a mnoha lety k sedmým narozeninám :)) Jeden z dílů, které znám skoro nazpaměť.
A to jsem vůbec netušil, že Gótové z tohoto příběhu jsou vlastně parodií na německý militarismus :)) A nutno dodat, že zdařilou :))

(P. S. : Jak jsem kdesi četl, Alberto Uderzo se nechal slyšet, že v době přípravy tohoto dílu byly vzpomínky na válku ještě relativně čerstvé, a tak si zde spolu s Goscinym tak trochu "vyřizovali účty s Němčourama". Později, mj. i v důsledku úspěchu asterixovských příběhů v SRN, toho začali zpětně trochu litovat, a tak v pozdějších dílech se z řad Gótů rekrutují převážně spíše sympatické vedlejší postavy).

KillHurt
26.03.2020 4 z 5

Nedokážu to popsat, ale tenhle díl mi přišel takový pošmourný jako by spolu zápolil Asterixův humor s Gótskou vážností a surovostí, i když po letech dokážu vidět světlé chvilky, tak pořád se Asterix a Gótové řadí mezi mé méně oblíbené díly, ale vím, že to není kvalitou. Asi mi jen nesedl příběh.

Kuža007
19.11.2018 5 z 5

Vynikající Asterix.

Mygli
11.02.2018 5 z 5

Bomba..

Legáček
16.07.2015 3 z 5

Tady v tom díle bylo hodně věcí kterým jsem moc nerozuměl třeba v lese drujdů ten jeden přítel Panoramixe viděl že Panoramix zmizel a, Asterix s Obelixem a šli do toho lesa kam neměli chodit.A, že u těch hranicí mohli jít klidně tim lesem který bil vedle a překročili bi za nim.

Snovač
09.09.2014 5 z 5

Když ke klasické sestavě přibudou Theorik, Hysterik, Mizerik, Notorik, Euforik a další ikové a ixové, tak bude hned o zábavu postaráno.

mezer
16.08.2014 4 z 5

Hustý!

Avatar Aang
16.08.2014 5 z 5

Bezvadnej úžasnej.

tyzik.cejka
29.03.2013

divný dil znám lepší