Zrádný labyrint

Zrádný labyrint https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388698/mid_zradny-labyrint-pyy-388698.jpg 4 221 33

Apollónovo strastiplné putování pokračuje! Kdysi mocný bůh Apollón, nyní ale puberťák jménem Lester Papadopoulos, pokračuje v napravování svých chyb. A Zeus mu dává co proto. Poslal ho osvobodit pět pradávných zdrojů proroctví z moci tří ďábelských římských imperátorů. Navíc dopustil, že si ho zotročila paličatá polobožská holka jménem Meg! S pomocí přátel se Apollónovi povedlo přežít první dvě martyria. Teď ale musí s Meg vstoupit do zrádného labyrintu a najít třetího imperátora, který je přímo zosobněním vraždy, mučení, šílenství a výstřednosti. Vyhnaného olympského boha čeká ten nejbídnější, nejtrapnější a nejstrašnější týden za jeho více než čtyři tisíce let dlouhý život!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Burning Maze , 2018


více info...

Přidat komentář

Witchann
16.02.2024 4 z 5

Nejspíš jsem si až příliš zvykla na to, že se u knížek pana Riordana ze srdce směju. Takže ta lavina i úplně opačných emocí byl trochu šok... Každopádně, za mne zatím nejlepší díl série. Apollón jako postava se (očekávatelně) vyvíjí směrem, díky kterému nemůžu jinak, než mu držet palce, na Meg už jsem si zvykla a camea nám už známých postav mě pořád baví. Jen teď trnu, co se ještě chystá...

zirafinec
12.11.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla za den... Baví mě Apollónův vývoj i návrat starších postav (Piper a další). Všechny ty nové dryády, informace, scény,... Ale ten Jason? Prosím?
A taky bych ráda zmínila překlad, který za mě trošičku pokulhává ohledně jmen - v celé sérii se několika postavám záhadně mění jména za sice podobná, ale rozhodně ne stejná (i přes stejnou překladatelku).


Elea
27.08.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila, hlavní postava se zajímavě vyvíjí a stále sympatičtější.

MilanKop
19.01.2023 5 z 5

Jedním slovem paráda, ale co ten Jason :-O. Dost mne tato kniha překvapila a hodně mne bavila. Měla vše co jsem očekával a každou stránku jsem doslova hltal a netrpělivě čekal další posun děje. Za mne rozhodně parádní pokračování série Apollóna.

DK197
22.09.2022 5 z 5

E-KNIHA: Hrozně dlouho jsem nad tím přemýšlela, ale nakonec zvyšuji hodnocení tohoto dílu na plný počet. Pokud bych knihu hodnotila v rámci všech autorových knih, jednu hvězdu bych ubrala. Pokud se ale na knihu dívám v rámci dané série, tak je kniha zatím rozhodně nejlepší. Záporáci se sice pořád chovají dětsky (ale co je na tom divného v dětské knížce?), Ale přesto jsem tentokrát hrdinům držela skoro křečovitě pěsti a přemýšlela, jak se z toho tentokrát dostanou. Navíc zde máme zatím největší počet vyskytujících se známých oblíbených postav a Riordan s nimi tentokrát dělá doslova psí kusy a vůbec se s nimi nemaže, abyste o překvapení neměli nouzi. Navíc je nostalgicky bolestné sledovat, kam se autorovy postavy vyvinuly a kam směřují, a přemýšlet, jestli je někdy na nějaké výpravě ještě vůbec potkáme, nebo je tohle úplný konec jedné velké éry...

kačuleee29
24.07.2022 5 z 5

Miluju Ricka, ale bylo tohle VÁŽNĚ nutné? :,D Dávám rozhodně plný počet. Úžasné pokračování. Ani nemám slov, které bych dodala ke konci.

Feliska764
23.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Musím říct, že jak jsem tuhle sérii ze začátku četla spíš proto, abych se dozvěděla, jaké jsou další osudy mých oblíbených i neoblíbených postav z předchozích dílů (kam zmizla Annabeth?!), tak u tohohle dílu mě příběh opravdu chytil. Apollón má znatelný vývoj k lepšímu, a o Meg pořád nevím, co si myslet. Obecně musím říct, že mi přijde, že postavy v téhle sérii mají vývoj, což je super. Líbí se mi satyro - oblačná rodinka a potěšil mě návrat Grovera.
Ale Jason? Jen si oblíbím, tak takhle dopadne? No, přestává mi vadit Piper, tak uvidíme, jak dopadne ona.

LucyBlack
16.01.2022 4 z 5

Jsem obrovský fanda Riordana. Jeho knihy jsem objevila před třemi roky a když se vracím k jeho sériím, je to hlavně z nostalgie. Podobná díla už nevyhledávám, protože Percy Jackson je úžasný, ale pro děti. Když jsem si před třemi lety přečetla Apollónův pád, bylo to dost zklamání. Najednou to nebylo tak zábavné a nešlo to tak rychle, jako Percy Jackson, nebo Bohové Olympu. Teď jsem se k sérii vrátila a všimla si něčeho, co moje dětské já kvalitně přehlédlo. Apollónův pád obsahuje mnoho kulturních narážek, narážek z oboru hudby, filmu, zeměpisu, dějepisu atd. Zatímco v Percy Jacksonovi nebyla zmínka o politice, Apollónův pád má na ni mnoho narážek. Je tam zmíněno mnoho informací k Percy Jacksonovi, co se v předešlých sériích vůbec nevyskytovali. Proč? Protože se do dětského příběhu vůbec nehodili, děti by je neměli šanci pochopit.
Dávám této sérii pět hvězd, ale z trochu jiných důvodů než předešlým sériím autora. Doporučuju spíše čtenářům s kulturním rozhledem, nebo těm, kterým nevadí trochu popřemýšlet - Apollónúv pád je pět knih, ale ne o bojování s monstry. Spíš o změně, vývoji a psychologii boha, co najednou zakusí smrtelnický život. Není lehké takovou situaci uvěřitelně napsat, ale Rick to dokázal. (této knize jsem dala čtyři hvězdy, protože byla trochu slabší než další čtyři, jako série je ale na pět hvězd)

zirafinec
03.10.2021 5 z 5

Skvělé. Já tuhle sérii prostě miluju. Asi mám radši Percyho Jacksona, ale stejně je tato kniha úžasná. Stoprocentně doporučuji.

hana4834
01.08.2021 4 z 5

Chvilku mi trvalo než jsem se zase zacetla ale pak to chytlo spad hned jdu na pokračování

luculi
21.04.2021 5 z 5

Tento díl s labyrintem byl o něco slabší, nicméně jsem si Apollóna oblíbila a jeho putování ve smrtelném těle mě bavilo. Tato série se mi zdá o něco jiná než ty předchozí, nepůsobí to už tak dětsky a pohádkově, nebo jak to nazvat :-D...

Rollman
21.10.2020 5 z 5

Tři za mnou, dvě přede mnou. Otázkou je, zda je stále o co stát. Mohu Vás uklidnit, že je. Třetí díl této série, která se vyznačuje hlavně vtipem, došla do bodu, kdy se vtip posouvá na druhou kolej a začíná jít do tuhého. Třetí díl je ten zlom, kdy Vám dojde, že autor začíná experimentovat a i když se jedná o stejnou šablonu, je kniha v mnoha věcech odlišná. Samotný Apollón prochází opravdu postupně razantními změnami a začíná si uvědomovat, že jako Bůh byl sobecký zmetek. Každopádně, akce je dostatek, postavy mají spoustu prostoru si pro sebe ukrást svých pět minut slávy a jako vždy zde potkáme i staré známé. Největší šok však přichází ke konci, kdy jsem se dostal do bodu, že mi slzy tekly proudem. A to je přesně to, ač to nerad píšu, co jsem po těchto knihách chtěl. Člověk má strach o postavy a je zde konečně reálná hrozba smrti. Je to smutné, je to drastické, ale tady se konečně začalo jet na plné obrátky a osudovost nabírá úplně nový směr. Konec opět indikuje velké věci a mám pocit, že ta smutná aura jen tak neskončí. PLNÝ POČET!!!!

Mikus
24.08.2020 4 z 5

Třetí Apollón jede v mnoha ohledech ve stejných kolejích jako jeho předchůdci. Stejný styl psaní, stejná šablona děje, stejný humor. Každý, kdo už měl se světem řeckých a římských polobohů co dočinění, dostane to, co chce. A možná i něco navíc. Z trojky je totiž cítit určitá změna. Riordan si dovoluje víc než obvykle a knize to velmi svědčí. Zrádný labyrint je proto osvěžením v pomalu usínající sérii a já opět hořím zvědavostí, jak bude příběh pokračovat, a jakých zvratů se dočkáme příště.

ElikaS
29.05.2020 5 z 5

(SPOILER) Uff, pro mě tento díl úplně vybočoval. Jsem zvyklá, že knížky jsou napínavé, ale hlavně se u nich pobavím a nasměju, ale tentokrát došlo i na slzy. Kdo by mohl čekat, že nám Riordan začne vraždit oblíbené postavy? Jason mi bude chybět, sice mi chvilku trvalo, než jsem si k němu našla cestu, ale nakonec se zařadil mezi mé nejoblíbenější postavy.

DUNIKO
26.04.2020 5 z 5

(SPOILER) Tak to byl o moc lepší díl než ten předchozí.Opět vtipné, poučné a napínavé s velmi působivými koncem.Jen škoda toho Jason:(:(:(

Jass
22.02.2020 4 z 5

(SPOILER) Tenhle díl mě naprosto rozložil... Jako... No, dobře, nejdřív bez spoilerů. K Apollónovi se přidají další nám známé postavy a ukáže se, že ne všechno je tak sluníčkové jak by se mohlo zdát - plusové body za to, protože jakkoli je mi to líto, v životě prostě ne všechno vychází a tihle dva to měli vážně těžké... Bavilo mě to číst a všechno... stejně jako u minulého dílu nejsem schopná nějak odůvodněně vyvrátit všechnu tu kritiku (protože si houby pamatuju), ale mě to bavilo.
A teď už konečně se SPOILERY, protože...
To jako vážně... Wow, teda, od Riordana jsem tohle nečekala... Jako... už v dřívějších sériích někoho zabil, takže by mě to asi nemělo překvapovat, ale víte co je na tom nejhorší? Jason nikdy nepatřil mezi moje nejoblíbenější postavy... prostě mi přišel takový moc... jako Ken a klasicky dokonalý? No, nevím, prostě jsem vždycky měla radši Lea, nebo Percyho, nebo Nica a... Teď se cítím tak zatraceně provinile, že jsem ho neměla radši, protože umřel... no, má tohle logiku? Každopádně jsem to totálně obulela a... no, i když mi bude moc chybět, tak doufám, že se žádné oživování konat nebude... protože, to by tomu naprosto ubralo...

HockeyGirl
16.12.2019 2 z 5

Riordan je jeden z mých oblíbených autorů, jeho fantasy knihy mám ráda. Bohužel třetí díl Apollónova pádu se mi už tak moc nelíbil, jako např. Percy Jackson. Trochu mě zklamala tato kniha, která není zrovna lehká (na počet stránek). Dost věcí se tam opakuje i s předchozími díly, byla jsem ráda, že jsem knihu dočetla. Ještě budu zvažovat, zda se pustit do dalších Riordanových knížek.

kklepkaa
29.11.2019 2 z 5

Rickovi knihy jsem si fakt oblíbila a zvykla jsem si, že každý rok alespoň jednu jeho knihu dám. Bohužel Apollónova série mi moc k srdci nepřirostla, ale i tak se na další díl dokážu jakž takž těšit.
Tenhle díl mi přišel rozhodně nejlepší z celé série, to ale neznamená, že by se autor vrátil ke kvalitě z dob Percyho Jacksona. Co mi přijde fajn, že se stále potkáváme s hrdiny z předchozích příběhů. A vyřešení celého problému se mi stále nezdá ani trochu blízko...

Terva
20.09.2019 2 z 5

AŽ K NOVU VZHLÉDNE hora Ďáblova
až vzplanou slova vrytá v paměti
a Tibera svá těla pochová
pán změny pozná výzvy prokletí.


NIC SE NEZMĚNILO. Stále jsou tu nedořečené situace, málo akce a nuda. Například hádanky v labyrintu mohly být více propracované a napětí vám mohlo mrazit krev v žilách. Ale Bohům žel, ne. Dokonce i jednotvárnost odpovědí je tak nezáživná až jsem si říkal, proč to vůbec čtu. Ani mluvící šíp tu zase nedostal svůj prostor. Jsem zklamán.

Malá ochutnávka:
VŠAK SLUNCE MUSÍ nejprv jižně jít
skrz bludiště, kde v parných oblastech
tam vládce oře jako vítr dlí,
a vymámit z něj mluvčí záhad dech.

JAK JE JIŽ ZVYKEM U TÉTO SÉRIE, opět proběhla bitva o něco důležitého a opět jsme jí nemohli prožít. Byla stručně zahrnuta do jednoho malého odstavce a pak už nic. Nejhorší však je myšlenka a provedení těch padesáti lodí za sebou. To už bylo moc i na mě. Pana Riordana teď na hodně dlouho zasunu do hlubokého nevědomí a zatím se jeho dalším dobrodružným knihám zdaleka vyhnu.

A K ZÁPADU SE V PALÁC musí dát,
tam dcera matky původ rozpozná,
jen kopytnáč se vůdcem může stát
tou stezkou v soupeřových botičkách.

VLASTNĚ SE TAK PARADOXNĚ stává nejlepším na této knize úvodní Temné proroctví. To samo o sobě je dobrodružnější a tajemnější než celý příběh A tak je tu hodnocení. Není to valné a báseň prorocká mě vlastně donutila dát o jednu hvězdu víc, než jsem měl původně v plánu. Také na to měl vliv celkem hojného počtu asi dvaceti citátů, které jsem Ricku Riordanovi vložil na jeho profil.

AŽ POZNÁ TŘI a k řece přijde včas,
pak teprv bude slunce křepčit zas.

Medasek
14.08.2019 5 z 5

Napínavá a dechberoucí kniha. Má zajímavou zápletku. Už se nemůžu dočkat až vyjde další díl.

Autorovy další knížky

Rick Riordan
americká, 1964
2016  90%Prastarý meč
2009  89%Zloděj blesku
2011  93%Poslední z bohů
2012  90%Proroctví
2010  88%Moře nestvůr

Kniha Zrádný labyrint je v

Právě čtených4x
Přečtených322x
Čtenářské výzvě27x
Doporučených25x
Knihotéce179x
Chystám se číst116x
Chci si koupit52x
dalších seznamech3x