Paní jezera diskuze

Paní jezera https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30480/bmid_pani-jezera-I6u-30480.jpg 4 3426 367

Zaklínač: sága série

< 5. díl

Zaklínač série

7. díl

Pátá část ságy o Zaklínači. Poslední díl ságy o zaklínači Geraltovi, krásné čarodějce Yennefer a dítěti překvapení Ciri. Jaký osud čeká zaklínače? Bude mu dáno konečně se setkat se svou celoživotní láskou? Splní se zlověstná věštba, nebo svět elfů, lidí a trpaslíků zachvácený vražednou válkou přetrvá? 2. vyd.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Leonardo
Originální název:

Pani Jeziora , 1999


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Hesonit
07.04.2020

Jak byste přečetli foneticky jméno jednorožce Ihuarrauquax?
Já /Iüarókó/...
Řada jmen je pro mě opravdu strašná...

lazarus
26.09.2019 3 z 5

Další tatar - Hadati - jeho komentář nečtěte dřív než knížku!
Vykváká vám to důležité.
Mor na takové pisatele!


Hadati
18.09.2019 5 z 5

Zprvu pomalý začátek série, kde se toho tak moc důležitého neděje, se změní na monumentální závěr zaklínačské série, ať už se jedná o válku mezi Severními královstvími a Nilfgardským císařstvím, nebo vypořádání konfliktu mezi Zaklínačem, Yenefer, Ciri a Vilgefortzem. Toto finále však nastane už v druhé třetině knihy. Poslední třetina je pak jakési rozloučení se všemi ještě žijícími postavami. A na posledních stranách knihy pak většina čtenářů zažije šok, který mnoho z nich bude jen těžko vydýchávat. Sapkowski zde totiž chce dokázat, že konec „žili spolu šťastně až do smrti“ je jen v pohádkách, a že jeho zaklínačská série tedy pohádkou není, ale je příběhem ze života, kterému je jedno, zda se vůči všem zachová spravedlivě.

Gerret
26.10.2012

Tak poslední kniha ve vázané formě konečně vyjde 31.10. :). Já ale stejně budu muset počkat na dotisk prvních šesti dílů a ty budou vycházet až příští rok.