Ohnivé znamení diskuze

Ohnivé znamení https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275061/bmid_ohnive-znameni-65e8d64936ca7.png 5 601 159

Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede Barbariče na stopu bezohledných lupičů a překupníků s otroky. Notář musí povolat na pomoc Steina a Jaroše. Společně putují do Prešpurku, který se po pádu Budína stal hlavním městem Uher. Zdánlivě jednoduchý případ se rychle zkomplikuje. Vyšetřovatelé musí zjistit, jak únosy mladých žen souvisí s odvěkým soupeřením měšťanů s hradní šlechtou, tajemnou sebevraždou bývalého rychtáře a hlavně běsněním přízraku, jehož oběti bývají nalezeny s ohavnými popáleninami. Poslední, co Prešpurk v předvečer voleb a velkého výročního jarmarku potřebuje, je rozsáhlé vražedné spiknutí Ve třetím románu cyklu historických detektivek Juraje Červenáka ožívá dobová Bratislava. V napínavém příběhu se splétají místní strašidelné pověsti s historickými souvislostmi a působivě vykreslenou atmosférou města a jeho okolí.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Ohnivé znamenie , 2015


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

kapr
09.10.2017 5 z 5

S P O I L E R !!!






Domnívám se, že by ani v jediném komentáři zde neměla být zmínka o čachtické paní Alžbete Báthory, protože kdo si takový komentář přečte, už knihu jako detektivku číst nemůže, a vyžívat se v líčených hrůzách bez detektivní zápletky může pouze osoba mírně řečeno nestandardní, jinak nazývaná též úchyl.
Tento komentář rád smažu, když ostatní komentující své komentáře zaplavené takovýmto jednoznačným byť jednoslovným SPOILEREM upraví !!!
Úkolem komentáře je komentovat, sdělit pocity čtenáře, a přiblížit děj knihy tak, aby mohla být jednoznačně odlišena od dalších autorových děl i případných prací jiných autorů na podobné téma.
Povšimněte si laskavě, jak pečlivě se autor anotace jakékoliv podobné zmínce vyhnul !!!