Kristina Ohlsson

švédská, 1979

Diskuze (8)

Přidat příspěvek

iška
25.09.2023

Série “August Strindberg je opět báječná a já jen doplním ddkk - v originále má již třetí díl pod názvem “Skuggläge (přeložit to neumím).

ddkk
28.12.2021

Naše milá Kristina nezahálela a ve Švédsku už vydala první dva díly nové série nazvané podle hlavního protagonisty "August Strindberg". Není to detektiv, ale bývalý finančník, který se odstěhoval do městečka Hovenäset na západním pobřeží Švédska za svým snem, pořídil si prosperující obchod se starožitnostmi...A ano, pomáhá místní policistce Marii Martinssonové v řešení složitých zločinů...

První díl se v originálu jmenuje Hlídač bouře, druhý Ledoborec. Práva na knihy Kristiny Ohlsson má Kniha Zlín....


ddkk
25.03.2021

Předávám potěšující informaci z Knihy Zlín - 3. díl série s Martinem Bennerem vyjde v češtině pod názvem Henryho tajemství letos koncem května. Moc se těšíme!

ddkk
16.01.2020

Po delším odmlčení se snad znovu můžeme těšit na pokračování série s Martinem Bennerem. Vloni vyšla ve Švédsku 3. část této série pod názvem Henrys hemlighet (Henryho tajemství, v anglické verzi To him, who knocks).

Obhájce Martin Benner, který má slabost pro starožitnosti, dostane nabídku, jež se neodmítá - když zemře jeho přítel Henry, má možnost převzít do částečného vlastnictví jeho obchod se starožitnostmi v New Yorku. Brzy se však na scéně objeví muž, který tvrdí, že Henry nezemřel přirozenou smrtí, ale byl zavražděn. Současně si Martin všimne, že je sledován...a začne pátrat. Kdo byl Henry Schiller?

Doufejme, že se brzy dočkáme i českého překladu.

benben
14.12.2015

Teď jsem dočetla Davidovy hvězdy - také na jeden zátah

1.ještěrka
18.06.2015

Já musím tuto autorku okamžitě přiřadit do svých oblíbených. Právě jsem dočetla její prvotinu Nechtění a okamžitě jdu do knihovny rezervovat další díl. Musím souhlasit s Alilkou a vším co tady napsala, bylo mi moc líto, že další Milénium už nebude, ale objevil se Stieg v sukni a za to jsem moc ráda.

Alilka
21.04.2015

Nemůžu jinak, než souhlasit s Felixiveta. Koupila jsem si a stáhla do čtečky Kristininu prvotinu "Nechtění". Přiměla mě k tomu zmínka, že se jedná o spisovatelku o které se ve Švédsku říká, že je to Stieg Larsson v sukních. Byla jsem zvědavá jestli na tom je něco pravdy. Po přečtení Larssonova Millenia jsem bažila po dalších jeho knihách, kterých se už bohužel nedočká nikdo, včetně mě. Škoda!
Začala jsem číst Nechtěné a wow, nemohla jsem se už po přečtení prvních řádků od čtečky odtrhnout..., knihu jsem přečetla jedním dechem jak se říká. Začala jsem hledat další knihy autorky. I když bych měla její tituly ráda ve své knihovně a možná k tomu někdy i dojde, poohlédla jsem se po dalších knihách v místní knihovně a s velkou úlevou jsem našla, jenže jsem také zjistila, že jsou její knihy neustále vypůjčené a kdo má zájem, musí si je zarezervovat. Jasně, že si je zarezervuju! Takto už jsem měla možnost číst její Sedmikrásky ( opět jsou hlavními hrdiny členové vyšetřovacího týmu Alexe Rechta), no a čekám až mi příjde zpráva, že už někdo vrátil knihu "Andělé strážní" a nebo "Oběti ráje"... Nemůžu se dočkat! :-)
Jo a je to svým způsobem Stieg Larsson v sukních!

Felixiveta
28.09.2014

Všechny Kristininy knihy bych přečetla na jeden zátah - kdybych ovšem nemusela do práce a občas spát. Mají úžasný spád, skvělou zápletku, napínavý průběh a překvapivé rozuzlení. Hlavní hrdinové jsou uvěřitelní. Doporučuji.