Potopa

Potopa https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382424/bmid_potopa-Ldb-382424.jpg 4 196 61

V křesle před krbem ve vlastním domě je nalezen postarší muž. V prsou mu zeje díra po kulce, na malíčku má z neznámého důvodu navlečený snubní prsten své dcery. V jiné části města se majitel pohřebního ústavu pokouší najít svého bratra, který nikomu jinému kromě něj očividně nechybí a který namísto plánovaného přesídlení do Austrálie možná zmizel navždy. Ve stejnou dobu se zoufalá žena usilovně snaží neztratit kontrolu nad vlastním životem, zatímco se z jejího muže stává čím dál nebezpečnější člověk. Času už moc nezbývá a ochránit sebe a své děti pro ni začíná být nadlidský úkol. Když Fredrika Bergmanová a Alex Recht mezi těmito na první pohled odlišnými případy odhalí spojitost, ocitají se v kruhu stop úzce souvisejících s hříchy z minulosti. Alexovi chodí anonymní dopisy od člověka, který by rád ve všem zjednal pořádek. Kdo za dopisy stojí a proč je pachatel očividně vždy o krok napřed? Potopa, šestá kniha z krimi série o Fredrice Bergmanové a Alexi Rechtovi, přináší napínavý příběh, v němž to, co bylo dosud skryto, znovu vyplouvá na povrch.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Syndafloder , 2017


více info...

Přidat komentář

janastok
03.11.2023 5 z 5

Skvělý poslední (???) díl skvělé série.

borupet
30.08.2023 5 z 5

Neuvěřitelně propracovaný nejen tento šestý díl série, ale všechny díly s Fredrikou a Alexem. V tomto posledním se autorce podařilo propojit několik zápletek z předchozích dílů dohromady. Tuto sérii se opravdu vyplatí číst od začátku, soukromému životu vyšetřovatelů je zde věnována velká pozornost. Autorka avízovala konec, ale třeba se ještě dočkáme pokračování. Za mě jedna z nejlepších detektivních sérií co jsem kdy četla.


aliza
12.03.2023 5 z 5

Předchozí díly jsem nečetla, ale i tak můžu říct , že je to skvělá kniha.

konicekbily
24.02.2023 4 z 5

Počáteční zmatek v autorčině stylu jsem dokázal překonat, pochopil jsem zápletku, s jejím objasněním jsem spokojen - celkový dojem lehký nadprůměr. Předchozí díly jsem četl již "dávno" a tak jsem tápal v postavách.

zazvorka
26.12.2022 5 z 5

Série je bezvadná a mrzí mne, že končí. Autorka na závěr vytvořila skutečně košatý příběh. Naštěstí jsem si před Potopou zopakovala předešlé díly, neměla jsem tedy problém s postavami z minulosti. Dávám pět, protože je kniha velmi čtivá, zápletka zajímavá a vyhovuje mi styl psaní. Ale abych řekla pravdu, myslím, že autorka mohla být k hlavním postavám laskavější. Nebo - pokud má být laskavostí, že viník zřejmě vyvázl, tak zrovna to se mi moc nelíbilo.

šipek
07.07.2022 5 z 5

Tak po delší době se ke mě dostal asi poslední díl této pro mě výborné série detektivek. Přečetl jsem všech šest dílů a ani jeden díl mě nezklamal. Pro mě to bylo dost náročné čtení, jelikož jsem na vlastní kůži prožil to co dvojice Alex s Frederikou. Tajně doufám, že toto nebyl poslední díl a dočkáme se dalšího pokračování.

kahuda01
24.03.2022 4 z 5

Jako dobrý no... Začátek hrůza - postav jak na orloji, musel jsem se vrátit a začít znovu. Pauza mezi předchozími díly byla moc dlouhá. Nějak mě to nebavilo, ale pořád slušná práce.

000nugatovej
19.11.2021 4 z 5

Obdivuhodné! Naskládat do jedné knihy mnohé motivy z předchozích detektivních příběhů s Fredericou Bergmanovou! A tak se s ní úplně rozloučit, jak autorka naznačuje v doslovu. Složitý úkol, komplikovaný příběh. Ale podařilo se. Četlo se mi to dobře - sledoval jsem nejen ten napínavý příběh, ale rozpomínal jsem si i ty předcházející. A trochu jsem podezíral, že si Ohlsson s tím Pederem nechává přece jen pootevřená dvířka pro příště.

Betty11
15.08.2020 5 z 5

Autorka rozjela hned několik dějových linek od počátku, pro někoho matoucí, já si to však užívala. Vypravěčský styl autorky mi vyhovuje, je opravdu čtivá. Vše promyšlené a postupně do sebe zapadající. Ale, že nebyl viník potrestán s tím si tak trochu nevím rady, ale co už ne vše musí být podle mých představ :)

Sůvička4
09.06.2020 5 z 5

Opět strhující příběh. Ano, na začátku bylo moc postav a příběhů, musela jsem se i vracet, protože jsem si nepamatovala detaily. Knihu jsem ale přečetla jedním dechem, nešlo se odtrhnout.

Anna27
21.05.2020 5 z 5

Hodně se v komentářích zmiňuje, že je problém vyznat se v ději. Je to tak, že do 80. stránky je každá kapitola o někom jiném, ale když to vnímáte, tak vám to na dalších stránkách do sebe začne zapadat jako puzzle a zrovna v tomhle případě se v tom dá krásně zorientovat. Jediné, co mi přišlo akorát takové zrychlené a málo vysvětlené bylo to, proč dotyčný vraždy vůbec páchal. Jinak za mě opět super detektivka.

blackoutzuzi
12.05.2020 4 z 5

Nejnovější kniha od mé velmi oblíbené autorky K. Ohlsson! Potopu neřadím úplně k těm nejlepším, ale bavila mě. Jako vždy velmi čtivá záležitost, ale začátek byl velmi zmatený - mnoho postav a událostí. I děj byl dost vyčerpávající, možná by kniha mohla mít o pár desítek stran méně a ubrala bych i pár vražd. Nicméně jsem byla s tímto závěrečným dílem celé série spokojena.

kubule
18.04.2020 4 z 5

Opět super čtení...sic...začátek dosti těžkopádný, měla jsem problém se vyznat v ději, v postavách...ale pak...rozjezd a četlo se perfektně, takže za mě super :-)

kofola33
04.04.2020 2 z 5

Zmatek. Prvni tretina knizky totalni zmatek. Trochu lepe se to rozjelo pozdeji a nektere veci zacaly davat smysl. Pribeh to byl zajimavy, nicmene forma psani nebyla muj salek kavy .
Je to moje prvni knizka autorky a mam pocit, ze i posledni.

Katulinka69
27.03.2020 3 z 5

Tak snad to není poslední díl

soukroma
15.02.2020 2 z 5

Zběsilá "motanice" (tak to označila jedna z vyšetřovatelek, lépe bych to sama neřekla) nemající konce. Nepřesvědčiví hrdinové, děsní policisté, divně reagující, šeptající a mumlající, málo spolupracující a ještě méně schopní. Těch zabití, vražd, smrtelných chorob, šílenství, únosů, nešťastných náhod, starých i nových, bylo skoro stejně jako jmen postav, jejich vlastních a nevlastních dětí, současných a bývalých partnerů, rodičů, prarodičů (už chyběli jen utajení adoptivní potomci a domácí mazlíci). A divný konec.

Pozn.: nevím, kam šel překladatel na pojmy v oboru pohřební služby, ale "pohřebník" v ní určitě nepracuje

Vlaďkaa4
13.02.2020 5 z 5

Zatim posledni kniha ze serie, tentokrat jsem tusila rozuzleni relativne brzo, ale to vubec nevadilo. Plny pocet hvezdicek.

Vendys80
29.12.2019 5 z 5

Skvela knizka, napinava, prectena jednim dechem. Tesim se na dalsi knihy od teto autorky a jsem zvedava, jestli se jeste nekdy objevi dvojice Alex a Fredrika..

Aymira
20.12.2019 5 z 5

Nevím úplně proč, ale už od začátku na mě z knihy padla tíseň, která se držela až do konce. Zřejmě kvůli tomu, že ani jeden z vyšetřovatelů tentokrát nebyl v pohodě. Vyskytuje se zde příliš mnoho mrtvých a brzy začíná být jasné, že se někdo mstí za oběti a stopy vedou do řad policie.

Pachatel se dá vytušit mnohem dřív než před závěrečným vyvrcholením. Zdá se, se autorka to skutečně pojala jako poslední díl série, protože osudy mnoha hrdinů se naplnily.

Zara
03.12.2019 1 z 5

Evidentně jdu se svým hodnocením proti většinovému proudu. Četla jsem všechny díly stávající série a jedinou hvězdičku dávám za autorčin doslov, v němž vyjadřuje úmysl tvorbu této řady ukončit.
Poslední hřebíček do rakve působí dojmem naprosté křečovitosti, je evidentní, že spisovatelka svůj potenciál vyčerpala a zoufale loví v kalných vodách.
Nevím, proč se někteří autoři tak zarytě drží pera (i když zrovna tuhle dámu zdejší feedback jistě povzbudil), když jim samotným musí být zcela jasné, že světu zkrátka sdělili, co měli a je na čase jít do důchodu.