Ilka Pacovská

česká, 1954

Diskuze (32)

Přidat příspěvek

JidášRimmer
12.01.2023

Série Sedmý smysl se čte velmi dobře a má vše, co má správný příběh pro děti mít, napětí, boj dobra se zlem a hlavně naději a důvěru v dobré konce. Je hezké, jak autorka dává důraz na vzdělání a důslednost. Je mi trochu líto, že některé hrdiny autorka opustila, aniž by dovyprávěla jejich příběh.

Jjezevec
06.12.2021

@uzivatel6708
Ano, existuje něco jako pokračování, ale autorem je autor Vladimir Vachek. Jmenuje se to "Smlouva je přijata". A volně to navazuje na předchozí děj.


VladimirkaV
18.08.2021

Sedmý smysl jsem četla před několika lety a letos jsem se k němu vrátila a s chutí přečetla všechny díly.

uzivatel6708
20.04.2021

Nebí někdo jestli je nějaké pokračování/bonusy/film nebo seriál o sérii 7mý smysl?

TaLu
02.11.2020

Paní autorku jsem neznala. Jsem tak hrdá, že je naše. Zároveň tak trochu smutný povzdech, protože pokud by byla Američanka, tak bychom už určitě viděli její příběh na plátnech kin. Ale nechtěla bych ho vidět nekvalitně natočený, to ať nám raději obrazy vykresluje jen naše fantazie, inspirovaná slovy paní spisovatelky. Jak já se bavila ! Jednorožci. Draci. Sirény. Různá roztomilá i neroztomilá zvířata. Svět plný kouzel i obyčejného lidského trápení. Postavy dětských přátel mi byly hned blízké. Děj umocňují barvité popisy. Knihy jsou bez hluchých míst a vždy nové příběhy a propracovaná místa i "potvory".
Napínavé, neskutečně zajímavé ...zkrátka skvělé.
Děkuji !!
Klidně doporučím tak od 8 do 100 let. A ve 101 letech přečíst znovu, abychom na nic nezapomněli :o))

Jjezevec
03.09.2020

Rozhodně už nejsem dítě, a přesto nebo právě proto by mi pár dalších dílů udělalo velkou radost.

Sedmý smysl je naprosto skvělý, úžasný a fantastický.

Ili15
27.12.2019

Naprosto nejlepší knižní série jakou jsem kdy četla! Úplně mě to vtáhlo do děje. Všechno je v tom příběhu tak zajímavé a napínavé!
Nejvíce mě ale zaujala postava Vrona. Měla bych takový malý dotaz... proč v knihách je tak málo jeho obrázků? Například jak vypadal u Karmaneuduny tam je, jak vypadal u Dundara je takový nepovedený náčrt ale jak vypadal u Šítára ne.... zajímalo by mě, jak by vypadal podle autorky.
Měli by o této knižní sérii natočit film!

Sváťajenej.
04.02.2019

Ilka Pacovská je nejlepší autorka. Celou serii jsem sice ještě nedočetl ale jsem u šestého dílu a už se moc těším až zítra zajdu do knihovny a půjčím se všechny díly (jsem velký čtenář takže to mám během dvou dnů přečtené). Ale tato série je moje nejoblíbenější to jak to paní autorko píšete je moc krásný. Píšete to moc nádherně ????

diana6183
29.01.2019

Ilka Pacovská je naprosto úžasná autorka!Její fantasy série Sedmý smysl patří k mým nejoblíbenějším knihám.Miluji tuto sérii❤️Přečetla jsem ji již 3x a stále mě neomrzela.Každou knihu jsem četla téměř bez dechu a také bez spánku.Čtenáře vtáhne do jiného světa.Postavy, děj, styl psaní...naprosto skvělé!Prosím, pokračujte dál v psaní této série.

kdyz-se9791
26.01.2019

Dobrý den,
Když jsem začala číst Sedmý smysl hned jsem cítila, že tahle série bude dobrá. Jelikož jsem typický čtenář sci-fi fantasy, doporučuji tuto knihu všem svým přátelům. Nedočkavě čekám na další díl. U této série jsem se smála, brečela i bála zároveň. Jestli vyjde další díl budu nedočkavě čekat před knihkupectvím.
Vaše zapálená čtenářka.

Denča23
02.01.2019

Ilka Pacovská je podle mého názoru jedna z nejlepší spisovatel fantasy. Její knihy miluji celou sérii sedmého smyslu jsem přečetla jedním dechem. Určitě všem co mají rádi napínavé fantasy příběhy knihy doporučuji. !

Lenka732
27.03.2018

Přála bych si prosím vydat další knihy Sedmého smyslu. Strávila jsem krásné čtení s těmito knížkami. Přečetla jsem je 3x a vůbec mě to neomrzelo. Často jsem se smála a plakala, ale hlavně jsem byla napjatá. Pořád se dívám jestli bude další díl. Proto moc prosím vydat další díly a doufám, že vyjdou.

anonym411
27.12.2017

janusss nechápu proč to tak kritizuješ.Vím že má každý svůj názor ale přirovnávat Sedmý smyl s Harry Potterem.
V každe knize kde jde o hlavní postavy děti je škola, jak se učí atd...Souhlasím s názorem Dannuka a doubravka212 mají pravdu.
KAŽDÝ KDO ČETL KNIHY ROWLINGOVÉ,MŮŽE VIDĚT KOPÍROVÁNÍ JEJÍCH KNIH ÚPLNĚ VŠUDE

doubravka212
24.10.2017

Myslím, že když chce někdo napsat knihu o dětech, které kouzlí, musí do toho nějak zapracovat i tu školu. Bylo by přece divné, kdyby se děti neučili. Navíc škola, spolužáci, učitelé, úkoly a všechny problémy s tím spojené jsou dokonalou studnicí nových zápletek. Sama trochu píšu, a myslím si, ve spoustě knih s fantasi tématikou, by se našlo mnoho podobností, se Sedmým smyslem, Rowlingovou, a jinými. Podle mě jde hlavně o ty postavy. O to, jakým způsobem jsou vytvořené, a jakou mají povahu. To, že se autor nechá inspirovat jinou knihou, až tak důležité není. Navíc tak jak řekla Dannuka. Kdo jednou četl knihy od Rowlingové, může vidět kopírování jejích knih úplně všude.

Dannuka
13.07.2017

Sedmý smysl je úžasná série knih, kterou považuji za jednu z nejlepších, jaké jsem četla...děj, postavy i styl psaní, všechno mě naprosto uchvátilo a já nadšeně hltala každé slovo, každou větu. Myslím, že paní Pacovská je skvělá spisovatelka, jejíž dílo oslovilo čtenáře nejenom mého věku.
Na předchozí komentář musím reagovat:...kdo jednou četl Rowlingovou, tak za kopírování jejího díla může považovat naprosto všechno, nevidím důvod, proč by někdo další nemohl využít tématu školy, protože to je tak jediné, čím se to nějak více podobá. Další věc je, proč by se děti nemohly chovat jako děti, já se pořád za dítě považuji, takže chování postav naprosto chápu a jejich reakce a vývoj mi připadají naprosto reálné a srozumitelné.
Za mě velké uznání a také zájem o nějakou další fantasy knihu.

janusss
14.01.2017

Neříkám, že její knihy jsou špatné- přečetla jsem všech devět. Jen mě docela vadí, že trochu tou školou okopírovala Rowlingovou. Ale co mi nejvíc vadí je ta dětinskost hlavních postav. Mám prostě pocit, že se pořád chovají jako malé děti i když už jako mají být dospělí. V těch prvních pár dílech se to dalo přehlédnout, protože to samozřejmě byly ještě malé děti, ale potom...(POZOR SPOILER!!!) I to jak to dopadlo mezi Hankou a Sváťou. Jsem asi jediná, které se nelíbí, že skončili spolu.
Ale naopak se mi líbí ten velký rozdíl mezi národy, že nejsou všechny povahově stejné, jako to je u mnoha knížek. A nejvíce se mi líbí jednorožci, i když z fantasy zvířat mám nejraději draky. Jenže ti její draci se mi prostě nelíbí. Karmaneuduna byla jediný drak (a vlastně moje nejoblíbenější postava), kterého jsem měla ráda.
No za mě tak 2-3 hvězdičky.

sara0998
02.01.2017

To už je vážně série u konce?? Žádná 10ka nebude?? Prosím o odpověď

Tato série byla zatím nejlepší co jsem četla! Bylo by Škoda kdyby skončila...

cecetka
19.07.2016

I kdyby pani Pacovska nenapsala nic jineho nez serii Sedmy smyl, ktera je proste fantasticka, tak ji patri dik za to, ze obohatila ceskou literaturu. Rovnez jeji povidky pro deti jsou skvele.
Sedmy smysl u me nema konkurenci.

Barys07
26.04.2016

Vážím si opravdu její tvorby ale... Opravdu mě mrzí že sérii Sedmý Smysl ukončila :(( . Já vím že takové věci jsou čistě na autorovi ale doufám že to nahradí alespoň nějakou jinou a stejně tak dobrou sérií :)
Opravdu jsem se hodně sesipala když jsem to zjistila :'( ...
Proto prosím ať ve tvorbě pokračuje dál :)

Fanynka Sedmého Smyslu Barys

Knihyjsoubest
03.12.2015

PROSÍM AŤ PANÍ PACOVSKÁ NAPÍŠE DALŠÍ DÍL SEDMÉHO SMYSLU JE TO TA EJLEPŠÍ SÉRIE.....