ilona8570 ilona8570 diskuze u knih

☰ menu

Pandořina skříňka Pandořina skříňka Eva Tvrdá

Pandořina skříňka byla přepracována, respektive její hlavní část,
povídky zůstaly v původní podobě. První vydání (2015) považuje autorka za nedotvořené, v době, kdy knihu psala, nepochopila dobře téma, po několika letech cítila silnou potřebu knihu přepracovat. Nejedná se o zásadní zásahy do děje, autorka jen posunula vnímání vnitřního konfliktu z roviny národnostní do roviny rodinné, nebo spíše do roviny základního naladění jedince. Druhé vydání (2021) považuje autorka za definitivní podobu knihy, už se k ní nebude vracet. Pandořina skříňka je kniha o vlivu předků na osud jedince. Autorka knihy je zároveň vlastníkem nakladatelství Littera Silesia

13.04.2024


Okna do pokoje Okna do pokoje Eva Tvrdá

Kniha Okna do pokoje je stále v podobě svého prvního vydání a autorka ji považuje za celistvou. Přináší tři ženské osudy ve třech novelách: Lili Marlene, Farská zahrada a Džem z jeřabin. Autorka knihy je zároveň vlastníkem nakladatelství Littera Silesia.

13.04.2024


Dědictví Dědictví Eva Tvrdá

Příběh Agnes vycházel nejdříve jako čtení na pokračování v místním periodiku Zrcadlo Hlučínska v letech 2000-2004. Titul Dědictví vyšel ve čtyřech vydáních, třetí vydání je rozšířené o několik povídek a jedná se už o definitivní podobu knihy. Kniha přináší příběhy žen z Hlučínska druhé poloviny 20. století. Autorka knihy je zároveň vlastníkem nakladatelství Littera Silesia.

13.04.2024


Třešňovou alejí Třešňovou alejí Eva Tvrdá

Kniha Třešňovou alejí je stále v podobě svého prvního vydání a autorka ji považuje za celistvou. Kniha sleduje osud malé slezské obce, hlavními hrdinkami jsou Němka Edeltraud, volyňská Češka Ludmila a obec Třebom. Autorka knihy je zároveň vlastníkem nakladatelství Littera Silesia.

13.04.2024


Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

A je to tady! Těšíte se tak jako já?

29.02.2024


Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Shoduji se s Terezou1712 Také jsem četla obě knihy a Ochutnávačka je daleko více opravdová, skutečná než tomu je případě titulu U Hitlerova stolu. Též palec nahoru u komentáře Terezy1712.

12.10.2020 5 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Knihu jsem nečetla...ale musím Vám oponovat už jen v tom, že trumf a triumf jsou dvě rozdílná slova.

27.06.2019


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Je mně smutno z titulku - Prodeje trilogie Padesát odstínů překročily hranici půl milionu výtisků.
Jedno naše nakladatelství vydalo celkem jemný, kultivovaný román, který nabízel čtenáři pohled do historie, příběh židovské rodiny během dvou světových válek. Přesto, že v německém originále vyšly čtyři díly, tak v českém jazyce vyšly pouze tři díly. Proč ne i ten závěrečný? Protože si čtenáři koupili Padesát blábolů o ničem...a ostatní knihy mají smůlu, nakladatel nepůjde do rizika, takže čtenář slušného díla skončí těsně před cílem.

13.02.2015