ilona8570 ilona8570 komentáře u knih

☰ menu

Svět, co byl mým Svět, co byl mým Jitka Závodná

Ano, bylo to takové knižní pohlazení od Paní Spisovatelky ;)

A já se ptám, sháním 7 čtenářů, kteří by měli zájem o tuto knihu v tištěné podobě?

Autorka Jitka Závodná je oblíbená u svých čtenářů, takže během chvilky "se našlo" dost příznivců a připravuje se dotisk knihy!
Pevně věřím, že budeme všechny spokojené, paní Jitce se bude i nadále dařit, neboť její činnost dává smysl a naše zpětná vazba to jen potvrzuje. Díky!

15.04.2024


Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

V románu, který se odehrává v samotném válčícím Německu nechybí zkombinovaná historická fakta s trochou románové fikce. Kniha o válce, o statečných lidech, kteří se nebáli a dokázali, že v Německu nežili pouze lidé loajální a oddaní režimu, ale také plno těch, kteří s režimem nesouhlasili a často za to byli trestáni. Doporučuji určitě k přečtení.

09.07.2020 5 z 5


Vzdor Vzdor V. S. Alexander

Čtivý román zasazený do Irska v období velkého hladomoru, který postihl Irsko v polovině 19. století. Jeho příčinou byla neúroda brambor, které tvořily hlavní zdroj potravy pro Iry a neschopnost nebo neochota Velké Británie Irsku pomoci. Odhaduje se, že během hladomoru zemřelo něco mezi půl miliónem a jedním a půl miliónem lidí a další dva milióny odešly z Irska hledat si obživu jinde ve světě...a právě v tomto románu volí obě sestry útěk před hladomorem do Ameriky.

08.07.2020 5 z 5


Kdo zabil Snížka? Kdo zabil Snížka? Petra Soukupová

Doporučuji současně přečíst s knihou Nejlepší pro všechny, neboť jedna z důležitých událostí, kterou Viktor na venkově prožije, pak tvoří příběh souběžně s knihou Kdo zabil Snížka?

05.01.2018


Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Moudrost, vyzrálost, naděje a pokora...

01.03.2017 4 z 5


Diamantová sekera Diamantová sekera Jaroslav Tichý

Ano, vybaví se dětství a když vidím na břehu našich vod osiky, vzpomenu si na Egle :-)

26.07.2016


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Velmi silný zážitek z této knihy. Láska má mnoho podob...

23.01.2015 5 z 5


Všichni lidé bratry jsou Všichni lidé bratry jsou Johannes Mario Simmel

Napínavé vyprávění až do konce.

28.06.2014 4 z 5


Příběhy vánoční noci Příběhy vánoční noci Piero Gribaudi

Vskutku ,, pohádkové příběhy."

26.02.2014 5 z 5


Návrat do Rothschildovy aleje Návrat do Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

Je to opravdu pěkný příběh, koho zajímá okrajově historie skloubená s klasickým románem pro ženy- vztahy v rodině, smrt dítěte, úspěchy dětí, statečnost a je tam i výborně vykreslena každá doba ve které se jednotlivé díly odehrávaly a to je vlastně od roku 1900-1948. Postavy také jemně propracované-povahové vlastnosti jednotlivců...

22.01.2014 5 z 5


Návrat do Rothschildovy aleje Návrat do Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

Doporučuji všem čtenářům, kteří se chtějí na perfektně vystavěném příběhu seznámit s dobou ve které probíhaly dvě nejničivější války...přesto na Vás kniha nezapůsobí otřesně ba naopak všechny tři díly jsou psány lehce humornou formou. A vše je okořeněno různými vztahy v rodině, takže nám vlastně vzniká román, který vypráví o 50-ti letech života jedné rodiny-to máte 3 generace a ještě je lehce historický, takže nečtete jen nějakou slátaninu kdo kdy kde a s kým :-)

21.01.2014 5 z 5


Děti z Rothschildovy aleje Děti z Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

Ano i tato kniha je napsaná s citem pro dobu ve které se odehrává. Sílí nenávist vůči Židům. Moc se mně líbí vztahy v rodině, zajímavým rozuzlením bylo koncem 1.dílu, kdy se objevila Anna. Anna je hříchem jinak rozumného otce rodiny a přesto se ukáže,
jak charakterově silná je to osobnost. Velmi zajímavé poznání , které je aplikovatelné i na dnešní dobu.
Doporučuji přečíst.

21.01.2014 5 z 5


Dům v Rothschildově aleji Dům v Rothschildově aleji Stefanie Zweig

Kultivovaný příběh z počátku 20.století, který měl atmosféru té doby. Popisoval pocity lidí během 1. světové války, seznámil nás se způsoby života Židů, se začínajícím antisemitismem, velmi dobře jsou vykreslené postavy příběhu...
Stefanie Zweig příběhem pokračuje ještě v dalších titulech.
Autorka mnoha bestsellerů v nich překrásně popisuje život této rodiny řádných občanů, mistrovským způsobem nám přibližuje tragiku doby a prostřednictvím barvitého líčení děje, prokládaného humornými prvky, činí román čtenářsky velmi poutavý.

20.01.2014 5 z 5


Bez zpátečního lístku Bez zpátečního lístku Didier van Cauwelaert

Od knihy jsem mnoho neočekávala a byla jsem příjemně překvapena.

07.01.2014 4 z 5


Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět Johannes Mario Simmel

Zdravím, ilustrátorem obálky u této knihy je paní Lomová Lucie. Ovšem titul Všechno přiznávám,všechno...tam je ilustrátorem obálky pan Karel Gott.
Příjemný podzim přeje Ilona

22.10.2013