Barbora Šťastná citáty

česká, 1973

Citáty (9)

"Mít radost" je vlastně nesmysl, radost nikdy nemůžeme "mít", můžeme ji jen na chvilku zachytit. (Jak jsem sebrala odvahu)


Co mě na téhle povídce tak rozesmutnuje? Připomíná mi, kolik chvil promarnim tím, že stejně jako Andersenuv smrček žiju stále s pohledem upřeným někam jinam, než kde právě jsem. Dnešek beru jako přípravu na zítřek. Jako by to, co je teď, bylo jenom nanečisto. A přitom si nevsimnu, že právě teď mě míjí to důležité. Šťastná kniha


Chtěla bych, aby můj život zůstal takový, jaký je,jenom bych ho chtěla mít tak nějak víc ráda. Naučit se obyčejné okamžiky všedního dne prožívat, a ne je chtít mít už za sebou.


I když mám strach, strach nemusí mít mě. (Jak jsem sebrala odvahu)


Možná že odstranění chronického nedostatku žasnutí, kterým většina z nás trpí, je jediný rozumný způsob, jak - alespoň subjektivně - prodloužit život. Šťastná kniha


Namísto "nemám na to čas" si zkuste nahlas říct "není to pro mě důležité". Poslouchejte, jak to zní, a pozorujte, jaký z toho máte pocit. (Jak jsem sebrala odvahu)


Spánek je tím, čím dřív býval sex.


To je možná to největší potěšení z toho, když jakoukoli knihu čteme podruhé - vidíme na ní, jak jsme se změnili my sami. (Dobrá tak akorát)


Vyškrtnout ze života negativní pocity znamená vzdát se zároveň i těch pozitivních. (Jak jsem sebrala odvahu)