hodna.postacka hodna.postacka komentáře u knih

☰ menu

Všechno modré z nebe Všechno modré z nebe Mélissa da Costa

Ouuu, to bylo krásné, dojemné a citlivé. Moje první seznámení s autorkou a hned tak nádherná kniha.

23.12.2023 5 z 5


Navrátilka Navrátilka Donatella di Pietrantonio

No wow. Tak to byl román par excellence. Třináctiletá dívka je vytržena ze svého dosavadního světa a je bez vysvětlení vrácena své biologické matce. Nová rodina žije v naprosto odlišných životních podmínkách, ve zcela jiném životním tempu a stylu. Hrdinka má v hlavě zmatek, je zmítaná ve dvou různých světech, není si jistá svými city a pocity. Krásná kniha.

08.11.2023 5 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Láska je jen slovo...úžasná kniha o věrné lásce až za hrob. Pro někoho by mohli být hlavní hrdinové naivní a nevyzrálí. Já pro mě však mám pochopení. Zamilovaní lidé se mnohdy chovají tak, že je to racionálně nevysvětlitelné. To k lásce prostě patří. Kdybych mohla dát deset hvězdiček, dám je. Takto musí stačit pouze pět.

04.11.2023 5 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Literární klenot. Téma, které se v hodinách dějepisu nezmiňuje a které nejspíš většina z nás zná pouze okrajově nebo dokonce vůbec. Občanská válka v Řecku, řečtí emigranti v Československu, a to vše popsané na osudech několika postav. Kniha určitě zůstane v mé knihovně.

04.11.2023 5 z 5


Gloria Gloria Timothée de Fombelle

Tolik krásy v tak krátkém textu.

26.09.2023 5 z 5


Poslední věta Poslední věta Lisa Genova

Velmi těžké a dojemné čtení o vynikajícím klavíristovi, kterému diagnostikují ALS. V knize je detailně popsaný průběh choroby a přibližuje nám, co taková krutá nemoc udělá s psychikou nejen hlavního hrdiny, ale i jeho blízkých. Onemocnět tak strašnou nemocí musí být děsivé a kruté. Jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla.

03.09.2023 5 z 5


Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Jedna z nejnapínavějších knih, kterou jsem za poslední dobu četla. Četla jsem ji v horkém létě, ale tento thriller byl tak mrazivý, že mi zuby drkotaly i při dnešních 34 stupních.

13.08.2023 5 z 5


Stehy Stehy Sára Zeithammerová

Myšlenka dobrá a zajímavá, provedení trošku slabší. V milostném trojúhelníku manžel, manželka, milenka jsem se chvílemi ztrácela a nevěděla jsem, kdo příběh zrovna vypráví. Navíc postupem času jsem získávala k jednotlivým hrdinům antipatie a všichni mi nakonec přišli jako slaboši a zbabělci. A ten otevřený konec? Spíše na škodu, neboť z knihy udělal jen obyčejné povídání bez jakéhokoliv rozuzlení, vyústění, závěru, gradace.

07.07.2023 2 z 5


Černý korál Černý korál Andrew Mayne

Jedná se o moji první knihu tohoto autora. Jak jsem pochopila, kniha je "navazujícím" dílem předchozích thrillerů. Určitě ale nevadí, pokud si předchozí díla tohoto autora nepřečtete. Kniha představuje vcelku zajímavý thriller, který se nesnaží šokovat brutálními popisy vražd, potoky krve a mačetou uřezanými hlavami. Hlavní postavy se chovají logicky, v příběhu nejsou hluchá místa a děj napínavě graduje.

30.05.2023 4 z 5


Bojovníci s Nicotou Bojovníci s Nicotou Kate Murray

Kniha o hrdinovi, který pochybuje o svém talentu a hledá své místo na světě. Není to žádný román, ke kterému by se člověk vracel. Spíš kniha, po které sáhnete, když nevíte, co jiného lepšího.

03.05.2023 2 z 5


Anna Franková: Příběh zrady Anna Franková: Příběh zrady Gerard Kremer

Kniha se jmenuje Anna Franková: Příběh zrady. Bohužel o Anně Frankové se v celé knize nedozvíme zhola nic.
Kniha se sice četla velmi pěkně, název je však velmi zavádějící. Pokud si někdo knihu koupil tak jako já právě proto, aby se dozvěděl více o Anně Frankové, tak bude zklamán.

21.04.2023 1 z 5


Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

Knihu jsem četla hned poté, co jsem dočetla Haka za lilii. Předchozí kniha se mi líbila o trošku více, i když musím říct, že i tento příběh se nádherně četl. Chtěla bych i zmínit moc hezké grafické zpracování vždy na začátku kapitoly. Minimalistické, ale krásné.

09.04.2023 4 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Romantika a erotika ze sportovního prostředí. Jak hezké a neotřelé.. Kniha se mi moc líbila, četla se úplně sama. Hlavní postavy byly moc sympatické a zajímavé, myslím, že v nich každý najde zalíbení.

09.04.2023 5 z 5


Etiketa pro elegantní ženu Etiketa pro elegantní ženu Julie Balobanova

Škoda, že autorka nejde více do podrobností. Takto je z toho podprůměrná a vcelku nezajímavá kniha.

29.03.2023 2 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha se mi vcelku líbila, téma je zajímavé. Nabízelo se ale, aby ho autor podrobněji zpracoval.

25.03.2023 3 z 5


Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Kniha je příběhem o trápeních a tragédiích jedné rodiny vyprávěným ze tří perspektiv. Co se synovi Teovi může zdát jako vyšinuté, z matčina nebo otcova hlediska najednou dává smysl. Je to kniha o vzájemném míjení i sbližování.

21.03.2023 4 z 5


Kniha dvou cest Kniha dvou cest Jodi Picoult

Kniha pro ty čtenáře, kteří si chtějí přečíst něco přemýšlivého, hlubokého, meditativního. Kniha pro nadšence Egypta a egyptologie. Kniha pro lidi, kteří přemýšlí nad tím, co bude jednou po smrti nebo pro ty, kteří se zabývaji myšlenkou co by, kdyby. Pro nenáročné čtenáře to bude nejspíš kniha příliš komplikovaná a nesrozumitelná.

19.03.2023 4 z 5


Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Už je to doba, co jsem tuto knihu četla, ale je to přesně ten typ románu, na který vzpomínáte i po dlouhé době. Kniha, která z vás vytáhne všechny možné emoce. Místy je až morbidní a jde hodně do detailu. Ale komu podrobné popisy nevadí, ten bude nadšený.

17.03.2023 5 z 5


Vlhká místa Vlhká místa Charlotte Roche

Nechutnější knihu jsem ještě nečetla. Nevím, co se autorka touto knihou snažila čtenářům sdělit.

16.03.2023 odpad!


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Tak toto je opravdu literární Meisterstück. Moc hezká kniha, která chytne za srdce. Pobaví, potěší, rozčílí i rozesmutní a tak pořád dokola. Kniha se čte s lehkostí, děj svižně ubíhá.

16.03.2023 5 z 5