Tanec za odpuštění

Tanec za odpuštění https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509299/bmid_tanec-za-odpusteni-63c527799fa12.jpg 4 324 92

Hřiště lásky série

< 2. díl >

Jack: Koukám na svýho nejlepšího přítele, jak je šťastnej s holkou, co za ním přiletěla přes půl světa, aby mohli být spolu, a přeju si, abych našel něco podobnýho. Holku, kterou budu nade všechno milovat a která mi bude oporou i v těch horších časech. Protože horší časy, to teď znám moc dobře. Zdravotně na tom nejsem vůbec dobře a vypadá to, že budu muset s rugby úplně skončit. A do toho se do mě opírá bulvár a hrabe se mi v soukromí docela nepříjemným způsobem. Naštěstí jsem potkal Riley, která vypadá, že by mohla být ta pravá… Riley: Velkej, silnej chlap s dredama, co se mnou flirtuje v baru? Panebože, navíc je to Jack Parata, kapitán All Blacks! To tedy můžu, i kdyby to měla být jen krátká záležitost. Ale ne, vypadá to, že by z toho mohlo být časem i něco víc… Jenomže mám toho moc. Dodělávám školu, musím se sama živit, a navíc se můj povedenej bratříček do něčeho zamotal, zmizel a nechal na mně, ať to za něj celý vyřeším. Proč nikdy nemůže jít všechno hladce? Proč člověk nikdy nemůže mít všechno?... celý text

Přidat komentář

Tess_BooksNerd
04.04.2024 5 z 5

Úžasné pokračování série.
Další naprosto boží příběh. Spisovatelka to opět pojala velice vtipně. Buď jsem hltala nebo se řechtala jak smyslů zbavená. Ty dialogy mezi Jackem a Riley? Fenomenální. To jak ho dokázala setřít s takovou grácií, bez sebemenší šance ji to nějak vrátit. I když to nebylo úplně růžové, sledovat cestu těch dvou byla horská jízda. A ten konec? Po dlouhé době jsem si u knihy pobrečela.
Víc takových Českých spisovatelů prosím.

Tesset
08.02.2024 2 z 5

Tak jak mě první díl bavil, tak mě druhý díl vůbec neoslovil. Postavy se mi vůbec nelíbily, jejich myšlenky skákaly jak blechy a nemělo to pořádně žádnou souvislost. Jak mohl Jack Riley odpustit nechápu, hlavně jak se pořád rozčilovala, jaký je bulvár hrozný. I to Jackovo rozhodnutí na konci, šup šup, jaký to pro něj byl šok, ale odpověď měl hned a řešil to tak jednu stránku. Ne, za mě prostě naprosto nereálné a neuvěřitelné. Bylo tam i plno podivných formulací, a překladem to samozřejmě být nemůže, chtělo to víc poladit. Snad bude třetí díl lepší.


JaAnička
08.02.2024 4 z 5

Když mi bylo řečeno, že druhý díl je trochu slabší a s jinými postavami, nebyla jsem si jistá, jestli do toho chci jít...pak se ale ukázalo, že s tímto názorem nesouhlasím, protože si mě nová postava Riley získala...a Jacka jsem (stejně jako všichni) milovala už od prvního dílu (ale i tak musím říct, že mě chovaní Jacka trochu zklamalo, byť všechny jeho pohnutky chápu).

Jelikož po přečtení jedničky všichni víme, co se Jackovi stalo, tak nás ani moc nepřekvapí, že tento díl se nevěnuje ani tak sportu samotnému jako spíš nějakému tomu pozadí - aneb bulvarnímu obrazu "celebrity".

Musím říct, že ackoli se v knize řešila témata, která primárně nevyhledávám (nebudu spoilerovat, ale točí se kolem toho druhá polovina knihy), kniha se mi i tak četla dobře a konec mě prostě... emočně "zmastil" a já se neskutečně moc bála číst dál a toho jak to dopadne...

Prostě nádherná knížka o lásce a o odpuštění...

kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Máme tu pokračovanie sérii Hřiště lásky a ja som si to opäť užila. Neviem, prečo tento diel považujú za slabší lebo mne osobne sa páčil. S Jackom som naozaj súcitila a jeho správanie som naozaj chápala. Myslím si, že to mal naozaj dosť ťažké a bohužiaľ, novinári sa s ním nemaznali. S názorom na nich som sa stotožňovala s Riley. Tam to však skončilo lebo naozaj som nečakala šok, ktorý ma čakal a pozerala som na to, či si zo mňa robí niekto prdel. Jej prešľap ma naozaj bolel. Ten zvrat som nečakala a aj keď to bolo kruté, bolo to  naozaj skvelo všetko premyslené. Jej brat by si však zaslúžil pár faciek.

Neviem, kde na to autorka chodí, ale mňa si získava viac a viac. Asi sa u mňa vystriedali všetky možné emócie a či už som sa prikláňala raz na jednu alebo druhú stranu, všetko som im verila. Ďalší bonus bol, že sme zistili aj ako pokračujú naši hrdinovia z prvej časti. A ich tímový duch? Proste sú to zlatíčka a rodinu si chránia. Ja som si občas aj pofňukala

Prečo? Lebo stačila jedna veta.

"Stojím za svým kapitánem."

A niekedy proste viac ani netreba.

Dúfam, že sa tejto sérii bude dariť, aby sme dostali ďalšie a ďalšie pokračovanie. Ja ich zbožňujem

adela2230
25.01.2024 4 z 5

Poutavý roman, je tam hodně problémů, klidně by jich mohlo být méně, ale kniha je fajn.

Kačí137
19.01.2024 3 z 5

Druhý díl začal jako konec prvního dílu. protože jednička skončila dost stručně. Takže fajnové. Jinak se jedná o příběh kapitána Jacka. No, musím říct, že mu teda spisovatelka dala zabrat. Jedna rána za druhou. Jo, chlap prostě musí hodně vydržet. Jen mě to přišlo až přehnané a chování Riley je nepochopitelné. Lezla mě tím na nervy. Chyběl mě ten vtip, co byl v jedničce.

0197
11.01.2024 4 z 5

Do druhého dílu jsem se pustila hned po dočtení Haky. Tady jsme se na začátku dozvěděli, jak se to s Lily a Alekem vyvíjí a i dál měli opravdu hodně prostoru, což se mi líbilo, když vezmu v potaz, jak jejich kniha rychle skončila.

Jack neprožíval nejlepší období. Měl zdravotní potíže, kvůli kterým nemohl dělat sport, který celým srdcem miloval. Jednoho dne narazil v baru na Riley. Ta měla taky své problémy, hlavně kvůli bratrovi. Pracovala a ještě studovala jazyky. Sympatie byly od prvních chvil vzájemné a tak se začali vídat.

Líbilo se mi jejich postupné oťukávání a jak to mezi nimi přirozeně plynulo. Byly tady jako zpestření po celý příběh novinové články. Velmi originální. Ovšem co mě naštvalo a nějak to nedokážu překousnou je to, co Riley udělala Jackovi. Bylo mi ho tak líto. Byl tak zlatý. Navíc, když pak vyšlo najevo, že to nebylo poprvé, tak od té doby mé veškeré sympatie k ní vyprchali. A knížka mě pak už tolik nebavila, i když ke konci se to mírně zlepšilo. Snažila jsem se ji porozumět, ale moc mi to nešlo.

Váhám s hodnocením, ale vidím to na 3,5* a opravdu škoda, že tu nebyla jiná zápletka, protože autorčin styl je příjemný. Konec byl rychle utnutý, ale tak snad v dalším díle se s nimi setkáme.

jana1874
09.01.2024 4 z 5

,,Mít něco takového, co mají oni - to je dar."

Jack - kapitán týmu, nejlepší Alekův přítel - v prvním díle jsme měli možnost ho trochu poznat, a ukázalo se, že je to muž, který svůj tým považuje za rodinu a udělal by pro ně hodně. Též jsme viděli, že má zdravotní potíže, díky kterým možná bude muset ukončit svou kariéru.

Riley - jelikož její rodiče už nežijí, tak je to ona, kdo se stará o svého bratra, pracuje v baru a ještě studuje vysokou, protože by jednou ráda dělala něco jiného. Má toho hodně, a ještě se ukáže, že její bratr má nějaký problém, ale jelikož není k nalezení, zůstane na ní, aby to vyřešila.

V knize se střídají pohledy hlavních hrdinů, což já mám ráda. Příběh mě chytl hned na začátku Ti dva tvoří hezký pár. Říkala jsem si, co se asi stane, a pak to přišlo. To byl tak obrovský šok. Bylo mi Jacka líto, to si vůbec nezasloužil. Chápu, že to potřebovala nějak vyřešit, ale mohla zkusit najít jiné řešení. Už dlouho se nestalo, abych byla na jednoho z hlavních hrdinů tak naštvaná jako tady

Byla jsem ráda, že se v knize vyskytovaly i hlavní hrdinové z předchozího dílu, protože ty dva jsem si zamilovala

,,Stojím za svým kapitánem."

Vknihách
24.12.2023 5 z 5

spracovanie, grafika, zápletky

To sú veci, ktoré vo mne zarezonovali

Hneď na úvod sa priznávam, že kniha neprekonala prvú časť série. Nie je to mojimi očakávaniami, pretože Hardy píše rovnako skvele aj tentoraz. Ide skôr o chýbajúcu chémiu, ktorú som od Jacka a Rilay nepociťovala. Sympatie, náklonnosť, to áno, ale vášeň, či erotično vôbec. To však nevidím ako prekážku v mojom hodnotení knihy, prekvapivo, dávam jej 5*. Myslím, že autorka si nastavila svoju spisovateľskú latku Hakou riadne vysoko. Má však moju plnú dôveru v tom, že ju, aj sama seba, prekoná.

Veľkým plusom Hardy je voľba kratších kapitol i striedanie rozprávača. Vieme, ako sa obe hlavné postavy cítia a čo prežívajú aj vnútorne, nie len to, čo je vyslovené nahlas a v tomto príbehu je to vyslovene nutnosť. Taktiež, ako pri Hake, sa mi veľmi páčia obrázky pri každej kapitole. Ak by som si na obálke v ohni všimla ženu, asi by sa mi nezdali tie “gule také záhadné :D. Žiaľ, všimla som si ich až pri písaní týchto riadkov, rovnako, ako ikonické auto na zadnej strane knihy XD.

Musím vyzdvihnúť autorkin um. Nestavila na to,čo možno všetci očakávali. Jack a jeho exmanželka boli minulosťou. Šancu dostala Riley a jej zoznámenie s Jackom bolo perfektné. Okrem zvratov, do ktorých nebudem zachádzať, pretože lepšie si ich prečítať priamo na stránkach knihy, ma hrialo pri srdci, že Lily a Alek mali svoj priestor “po boku Jacka. Autorka ich začlenila do príbehu ako rodinu a presne tak to malo byť.

Záver bol vskutku emotívny, pretože poväčšinu času som sa rozčuľovala nad neprávosťami voči Jackovi, potom som bola fakt naštvaná nielen na Riley, ale najmä na jej brata, avšak v závere, keď bol Jack postavený k rozhodnutiu svojho života, keď prehodnotil to, čo naozaj stojí za jeho vrásky, to bola rana pod pás(od autorky). Vážne ste ma rozplakali, milá M.K.Hardy! Trošku klišé v závere mi nevadilo, pretože iné by som postavám ani nedopriala(teda ešte Lily a Alekovi ;) k spokojnosti).

A verte, či nie, aj ja STOJÍM ZA SVÝM KAPITÁNEM <3

Comp.Bear
02.12.2023 4 z 5

Chtěla jsem si od této autorky přečíst nejdřív Haku a možná jsem to měla udělat. Knížka se mi líbila, ale neuměla jsem se do příběhu tak vcítit.

Áňa 998
21.11.2023 5 z 5

Dlouho jsem se na tuhle sérii těšila. Hned jak jsem dočetla první díl, pustila jsem se do druhého, Tance za odpuštění. Trochu jsem se bála poklesu kvality, jak to u druhých dílů bývá. Ale víte co? Bála jsem se totálně zbytečně!
.
Pokud se ptáte, jestli je potřeba číst první díl, pro to, abyste pochopili ten druhý... Nemusíte, ale dost silně to doporučuji. Myslím si, že nějak do děje zaplujete, ale nebudete v některých momentech tušit spojitosti a to by byla škoda!
.
Hlavní postava Jack už je známá z Haky za lilii, kde hraje roli vedlejší. Je to ale super týpek a já si ho oblíbila už v první knize, takže jsem se zaradovala, že v té hlavní má místo na výsluní! Novinkou je postava Riley. Ta je strašně správná a moc mě bavila! Mezi ní a Jackem je skvělá chemie a jako hlavní tváře do příběhu krásně sedli!
.
I druhý díl série Hřiště lásky je krásně napsaný. Autorka má plynulý styl vyprávění, nikde to nedrncá a příběh Vás vtáhne do děje. Byla strašná radost knížku číst a úžasně jsem si u ní odpočinula.
.
Líbí se mi, že to ale není jen o cukrování mezi hlavními postavami, ale jsou zařazena i vážnější témata. O emoce tu opravdu není nouze.
.
Druhý díl byl pro mě stejně skvělý, jako ten první. Už se moc těším až si udělám čas na třetí díl, Tetování za trest, který už mám připravený na poličce!

Michelleee
15.11.2023 4 z 5

Druhá kniha je pokračováním hřiště lásky. Kapitán Ragbistů Jack je super postava a Riley byla také fajn. Vtipné, milé, ale Haka byla lepší.

lusitta05
13.11.2023 3 z 5

Nebol to naozaj taký zážitok ako prvý diel,vadilo mi správanie raz jedného,raz druhého,ale ako celok to bolo celkom fajn. A tí novinári boli strašní.

miloslava3256
03.11.2023 5 z 5

Druhá kniha série, první mi přišla stavěná primárně na humoru a tato je vážná, velmi emotivní, oko nezůstalo suché.

Krásně tady vidíme jak se člověk musí vyrovnat s náhlou změnou života, konec kariéry, co dál a ukázka co dokážou udělat drby a pomluvy. Jack byl vážně miláček.

A Odvrácená strana rodiny, ikdyz je milujete, ale jím vlastně nejde o vaše dobro, jen o svůj prospěch.

Finální kapitola byla opět na mne docela zrychlená. Pokud vyjde víc dílů ohledně členů týmu vůbec bych se nezlobili.

EvikU.
20.10.2023 5 z 5

Knihu jsem četla ve štafetě, ale pořídím si ji domů. Je to druhý díl ze série Hřiště lásky. Autorka si mě získala jejím stylem psaní. Plynule přecházela z humoru do emočních scén. Místy jsem se tlemila jako puberťák abych na další straně měla v očích slzy. Její odvahy použít v knize dvojsmysly, které byly opravdu vtipné a nevyznělo to trapně, ale pobavilo, obdivuji.

Už začátek knihy je emotivní a pak se po celou dobu střídá humor s emocemi. Riley i Jacka jsem si oblíbila. Ano, bolelo mě, co Riley udělala, asi jako všechny čtenářky, ale dovedla jsem to pochopit. Moc se mi líbilo, jak kniha pokračovala, chtělo to čas pro oba všechno vstřebat. Každý děláme chyby a napravit je může jen čas a odpuštění.

Jack končí svou kariéru ragby hráče ze zdravotních důvodů a Riley má mladšího bráchu, který je nezodpovědný fracek. Oba tak mají problémů až až. Kór když se do příběhu zapojí bulvár, který když slavnou osobu kousne, tak ji hned tak z huby nepustí.

A ukázka sounáležitosti hráčů v týmu, že jsou jako jedna velká milující rodina je také skvělé.

Kniha si zaslouží plný počet hvězdiček a já už se moc těším až se začtu do třetího dílu.

JanaDor
16.10.2023 4 z 5

Můžu vám říci, že Jack se jako postava povedl skvěle. Je to správný chlap, který to má v hlavě srovnané i přes nepříjemné období. Riley je vykreslena protichůdně. Čtenář její chování asi měl pochopit. Já jsem viděla úplně jiné řešení jejího chování a to mě prostě štvalo.
Jako celek to byla opět čtivá, lehce erotická romantika s rozporuplným chováním jedné z hlavních postav. Někomu se to bude líbit, někomu ne a o tom jsou příběhy. Mají vyvolat emoce. Můžou pobavit, pohladit či zahřát na srdci nebo i naštvat. To vše tato kniha zvládla. Doporučuji. Těším se na třetí díl.

Leona333
15.10.2023 5 z 5

Tak tenhle příběh z prostředí ragby se mi líbil nejvíc. Tady bych chování hlavních postav a okolí, klidně přirovnala i k některým terminologiím tohoto sportu. Myslím, že SKLÁDKA se sem absolutně hodí, když vezmu v potaz, jak Riley složila "zcela úmyslně..." Jacka na samé dno... A takový ROJ, by se klidně dal přirovnat k neúnavným novinářům - bulváru, který neustále tlačí a šťourá na dané téma tak dlouho, dokud nedosáhne svého... No a MLÝN...?! Ten kdo knihu četl a zná herní pravidla..., tak ví.
Každopádně nám zde autorka nabídla tak trochu jinou romanci, která nemusí být vždy růžová a brzy předvídatelná. Naopak, může být od počátku - v samém základu velice drsná a neočekávaná, jako je život sám.
Celou tuhle knižní sérii, mohu pouze doporučit.

Senza Jenka
23.09.2023 2 z 5

Styl psaní je podobně neumělý, jako v prvním díle. Motivy a chování hlavních hrdinů byly pro mě dost těžko pochopitelné a uvěřitelné.
Neurazí to, ale žádné nadšení.

mmmisulka.r
22.09.2023 5 z 5

5/5
Druhý díl série Hřiště lásky nás tentokrát zavede do soukromí Jacka Parata, kterého už můžeme znát z předchozího dílu jako spoluhráče a nejlepšího přítele Alexe.
Jeho příběh bude malinko jiný, blíže se nám představí jeho osobnost, kterou jsem si oblíbila už v Hace za lilii, projdeme s ním i těžkým obdobím jeho kariéry. Kdo četl první díl, tak jistě tuší...
Jack se seznamuje s Riley v oblíbeném baru. Očekávála jsem přesně jasný záměr a taky jak tohle potkání skončí, ale okolnosti jim nepřály. Přesto se k sobě dost přiblížili a celkově je to k sobě dost táhlo. Jejich seznámení a následné randění bylo fakt fajn a místy i vtipné.
Riley je sebevědomá ženská, která momentálně řeší dost choulostivé problémy, které nadělal její bratr. A ačkoli si myslela, že Jack bude jen rozptýlení, stal se postupem času něčím mnohem víc. Ale zoufalé situace si vyžadují mnohdy opravdu zoufalé činy... a z toho zvratu jsem si totálně sedla na p*del!
Druhý díl mě absolutně nezklamal. Ocenila jsem i setkávání s hrdiny předchozího dílu. Bylo to milé, nemusela jsem se s nimi rozloučit a mohla sledovat jejich vztah i nadále. Jacka jsem si oblíbila už v prvním díle a moc ráda jsem ho poznala ještě víc. A víte vy co? Oblíbila jsem si ho ještě mnohem víc.
M.K. Hardy se povedlo mě totálně ohromit a to doslova. Oba díly jsou velmi krásné a procítěné lidské příběhy. U této série je krásně vidět, že není třeba přehršle jiskření či sexu, bohatě stačí dobře uchopený životní příběh.
Autorce moc děkuji, děkuji jí za příběh Jacka i Alexe. Oba byly čtivé a krásně lidsky uchopené. Možná i právě proto mi to tak sedlo. Na nic si to nehrálo a přesto to fungovalo. Strašně se těším na následující díl a už teď vím, že určitě zklamaná nebudu, M.K. Hardy psát rozhodně umí. Ten "exotický" svět novozélandských ragbistů mě dostal a opět říkám, ne pro jejich fyzické přednosti, ale pro jejich charakter a srdce. DOPORUČUJI!

Littlemonday
18.09.2023 4 z 5

Na pokračování série Hřiště lásky jsem se moc těšila. A musím říct, že bylo na co.

Hlavními hrdiny jsou tentokrát Jack a Riley.

Jack má zdravotní problémy, hrozí mu, že s rugby bude muset skončit, což je pro něj naprosto nepředstavitelné. Když potká Riley, do života mu opět vstoupí světlo.

Riley má však hodně starostí, protože má velmi povedeného bratříčka. Neřeší ale věci úplně šťastně, a tak mě velkou část knihy štvala a poslala bych jí až tam, kde už slunce nesvítí.

Jejich vztah utrpí velkou ránu a rozhodně to na žili šťastně až do smrti nevypadá. A když už by mohli jít každý svou cestou, všechno se ještě víc zkomplikuje

Za mě byla Haka za Lilii určitě lepší, ale i u tohoto dílu jsem byla dojatá, zasmála jsem se a moc se mi líbilo rozdělení knihy do kapitol z pohledu Riley i z pohledu Jacka.

Doporučuji!

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Štítky knihy

romantika ragby

Autorovy další knížky

M. K. Hardy
česká, 1993
2022  90%Haka za lilii
2021  81%Knihomolka
2023  83%Tanec za odpuštění
2021  83%Hacker
2023  87%Tetování za trest

Kniha Tanec za odpuštění je v

Právě čtených7x
Přečtených395x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených10x
Knihotéce215x
Chystám se číst106x
Chci si koupit26x
dalších seznamech9x