Haka za lilii

Haka za lilii https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500116/bmid_haka-za-lilii-WwR-500116.jpg 4 511 140

Hřiště lásky série

1. díl >

Žhavý román nejen o ragby, následné fyzioterapii a osudové lásce od české autorky. Lily: Věnuju se fyzioterapii dost dlouho na to, abych poznala člověka, který skutečně potřebuje moji pomoc. A někdo takový je právě tenhle nabručený rugbista, který tu leží pod mýma rukama, a místo aby spolupracoval, si dovoluje zpochybňovat moje schopnosti! Ale já mu ukážu! A nebude mu k ničemu, že je tak zatraceně charismatický! Jo, tak tohle platilo před týdnem. Teď už ho nemůžu dostat z hlavy. Jenže on žije na druhém konci světa… Alexander: Kdo by řekl, že mým největším zážitkem z mistrovství světa nebude hra o titul, ale holka, co mi hraje na nervy. A tohle myslím doslova. Její fyzioterapie je smrtící. Byl jsem trochu na pochybách, jestli taková drobotina zvládne skoro dvě desítky chlapů, jenže jsem se dost spletl. Srovnala si nás do latě a stala se součástí týmu neuvěřitelnou rychlostí. Ačkoliv jsem ji okukoval už před tím, než jsem zjistil její tajemství, teď jsem jí přímo obdivoval. Jenže ona má přítele a já se mám za pár týdnu vrátit domů. A to je dost daleko odtud…... celý text

Přidat komentář

maryska09
24.04.2024 5 z 5

Tahle kniha velmi mile překvapila, byla čtivá, se skvělým příběhem a ačkoli jde o klasickou slaďárnu, je kniha moc dobře napsaná. Velmi doporučuju pro pohodové čtení

KamilaTo
02.04.2024 5 z 5

Tak jsem prave asi obevila novou blibenou autorku.


Tess_BooksNerd
31.03.2024 5 z 5

Kniha mě opravdu příjemně překvapila. České autory moc nečtu. Párkrát jsem to zkusila, a ve většině případů to bylo.. No ne dobré. Ale tento příběh je prostě skvělý. Spisovatelka příběh pojala opravdu bravurně. Spousta dialogů, romantiky, chvilkový milostný trojúhelník, napětí. I když mi občas Liliana lezla na nervy. Příběh z prostředí Rugbyového týmu, fyzioterapie a mezinárodní soutěže. Alex je ze Zélandu, Lili z Anglie. Ona trpí barvoslepostí a krátkozrakostí. On se v určitých ohledech nedokáže správně vyjádřit. Ben je Liliin přítel. I když se poslední půl rok chová jako naprostý blbec. To si Lili uvědomí až s Alexem, který jí ukazuje, že ne všichni muži jsou sebestřední hulváti. I když se do sebe zamilují, takový vztah přeci nemá šanci. On odjede hned, jakmile skončí rugbyové zápasy. Lili by mohla odjet s ním. Nebo by on mohl zůstat v Anglii..

ardeas
15.03.2024 5 z 5

Uz je to pekne dlho, co som sa dostala k takej vyvazenej a fajnovej knihe s romantickou tematikou.
Perfektna práca s textom a dejom. Od autorky som citala predtym Hackera ale toto... dej plynul tak skvelo. Výborne vystavane charaktery postáv, postupne odkryvanie, gradácia deja.. humor i vážne témy. Aj keď Alex bol miestami občas trochu veľmi dokonalý gentleman, čo sa málokedy vidí v dnešnej dobe, viem to odpustit.

Proste páni! Neverím, ze túto knihu v dohľadnej dobe nejaká u mna prekoná. Pripomenulo mi to knihu Návrh od E. Kennedy a aj z tej som bola pekne paf a dodnes sa k nej rada vraciam. S touto to bude určite rovnaké :))

virgo_books
25.02.2024 4 z 5

tajemstvím, že miluju romantiky ze sportovního prostředí. Rugby jsem ale ještě nečetla, což byla velká chyba.

Hned na začátku jsem si oblíbila hlavní hrdinku Lily, která pracuje jako fyzioterapeutka. Pod ruce se jí dostanou slavní hráči rugby a ona to zprvu vůbec neví.

Alexe a Jacka (což jsou právě ti sexy hráči rugby) jsem si taky okamžitě zamilovala. Když měli nějaký problém, tak se sice chovali jako idioti, ale Lily si je dokázala krásně srovnat.

Romantická linka byla úplně skvělá a jiskření mezi hlavním párem bylo doslova hmatatelné.

Nebylo to ale všechno růžové a řešilo se tam i pár vážných věcí.

Celkově to ale byla skvělá oddechovka, kterou jsem přečetla během pár hodin, a rozhodně vám ji doporučuju.

Závěr nebyl úplně vysvětlený, takže se těším na pokračování. Navíc tam bude hlavní roli hrát právě Jack.

4,5/5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelskému domu Grada.

Ála1968
19.02.2024 5 z 5

Nádherný romantický příběh,i když ten konec mohl být trochu víc rozvinutý.Těším se na další díly a doufám, že se tam setkám mimo jiné i s Lili a Alexem.Taky se těším na Jacka

JaAnička
08.02.2024 5 z 5

Romantická česká pohádka o profesionálním sportovci a jedné fyzioterapeutce...

Tak a já musím konstatovat, že to bylo opravdu krásné, melodramatické a neskutečně přitažlivé...

Jak se říká, když někdo umí, tak umí a tohle se opravdu povedlo, protože...děj je skvělý, prostředí sportu je tentokrát OPRAVDU přítomné, protože se hodněkrat stává, že máme hrdinu sportovce, ale nic víc (viz Zapata), a postavy jsou prostě dobré, jakože fakt zajímavé, prokreslené a realistické a chvilkami jsem měla i slzu na krajíčku...a ta obálka a ty kresby uvnitř? Ó můj bóže to je tak skvělé (zvlášť když člověk knihu dočte, ocení to ještě víc).

Je skvělé, že si autorka vybrala rugby, což není (minimálně u nás) běžný sport a spousta z nás mu ani nerozumí...ale tak...sexy opálená a vysportováná těla psychopatů, co se honí za míčem a skáčou na sebe...to jako zakladní popis tohoto sportu stačí.

Pro příště bych prosila víc společných chvilek, víc lásky, víc interakce...no prostě víc všeho, protože to prostě můžu.

Jedině ten konec mě naštval, protože proč to muselo skončit v tom nejlepším? teď prostě musím čekat, až se dostanu k druhému dílu a už teď mně z toho srdce vynechává...

kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Ja túto knihu zbožňujem. Naozaj som z nej strašne nadšená. Toto si musíte prečítať.

Aby som začala od začiatku, ani neviem ako som sa k tejto knihe dostala,  ale naozaj neľutujem. Keďže čítam len fantasy, rozhodla som sa občas siahnúť aj po nejakej tej romantickej „oddychovke“ Úprimne som do toho išla s pochybnosťami lebo ako už viete, ja českých a slovenských autorov nečítam, ale toto ma dostalo a vážne som rada, že som dala tomu šancu. Vlastne, ak by som si nečítala o tej knihe, tak ani neviem, že to je česká autorka.

Toto dielo je dokonalosť. Proste rugby, dosť drsný šport inak, namakaní chlapi, humor, erotika. To proste chceš. Alexa, novozélandského rugbistu si určite každý zamiluje, no ja som si obľúbila aj Jacka. Kecám. Celý ich tím. Páči sa mi ich humor, ako spolu držia a podporujú sa. Pohľady hrdinov sa striedajú a aj keď som tŕpla, kedy sa konečne Lili spamätá a Benovi jednu flákne, pretože ten chalanko mi akosi nesedel od začiatku, užívala som si každú stranu.

A ich Haka? Myslím, že už ste sa s tým stretli. Tak ako to popísala autorka bolo neskutočné. Vážne som mala zimomriavky. Dokonca som povedala, že asi začnem tento špor sledovať. A samozrejme idem na pokračovanie, ktoré je práve o Jackovi. Teším sa.  

Kačí137
19.01.2024 5 z 5

Krásný. Víc takových šikovných spisovatelek. Tenhle příběh tak krásně plynul. Přečteno během jednoho upršeného dne :-). Lily je kouzelná, šikovná i se svým omezením. A Alexandr je prostě zlatíčko. A slušně vychovaný. To se už moc nevidí.
Přitom je tam spousta vtipných míst. Jen jsem nepochopila to vracení do minulosti, když se jednalo o Bena. I když možná to bylo proto, aby jsme pochopili, proč s ním Lily tak dlouho zůstala. Jinak to byla úplně zbytečná linka.

sidonka
12.01.2024 5 z 5

Wau, wau, wau, to bylo prostě luxusní, neuvěřitelně čtivé, postavy, které si zamilujete, tedy až na Bena, a najednou zjistíte, že jste na konci a nechce se vám ta parta opustit

0197
08.01.2024 4 z 5

Předchozí autorčiny knihy jsem si oblíbila. A to hlavně díky milému a čtivému stylu. A ne jinak tomu bylo i tady.

Lily byla velmi šikovná a dokázala chlapy pěkně srovnat. Měla jednu specifickou zdravotní vadu a detailně se tu nahlédne do jejího bohužel ne vůbec lehkého každodenního fungování.

Alexander se u prvního setkání jevil jako pěkný bručoun, ale po tom, co ho po zápase jedna blondýnka napravila už vůbec žádný protiva nebyl. Byl velmi hodný, nápomocný a gentleman.

Nemám ráda, když jedna z hlavních postav chodí velkou část knihy s někým jiným a já jen netrpělivě čekám, kdy už to skončí. Tady to trvalo dlouho. Alex i Lily byli spolu rozkošní a měli plno krásných kamarádských chvil, ale pořád tu byl Ben. A když už konečně nebyl, tak kniha pomalu končila a neužila
jsem si je dostatečně jako pár. Konec byl pak rychlý a kdybych hned nezačala druhým dílem, kde se plno věcí dovysvětlí a dostanou tu hodně prostoru, byla bych více naštvaná.

Co musím vyzdvihnout bylo pěkné sesterské pouto, samotné fyzioterapie a ragbyový tým (jo s Jackem byla sranda).

- sportovní prostředí (novozélandský rugbista)
- oba pohledy
- londýnské prostředí
- od přátelství k lásce a dá se říci slow burn romantická linka ( i když, jak se to vezme, mistrovství trvalo jen 2 měsíce )

blanka5960
30.12.2023 5 z 5

Jakému sportu fandíte a jaký naopak nesnášíte? Já nesnáším jakékoliv bojové sporty, to mlácení do hlavy apod. to nedávám a fotbal taky nemám ráda, ale z jiného důvodu. Mezi mé oblíbené sporty patří hokej a rugby, akční sporty kde se hráči nesloží jen tak z ničeho nic, jsou to tvrďáci.
____________________________________________
Miluji sérii z hokejového prostředí od Elle Kennedy a stejně tak od teď miluji knižní sérii z rugbyového prostředí od české autorky M.K.Hardy.
____________________________________________
Haka za lilii je právě z prostředí rugby a to ne jen tak ledajakého. Je o národním týmu Nového Zélandu, o týmu All blacks známého nejen svým hráčským umem ale i bojovým tancem Haka, který předvádí před každým zápasem.
*Hlavní hrdina Alexander je klíčovým hráčem All blacks a právě se účastní mistrovství světa v Anglii. Při tréninku se zraní, fyzioterapeut týmu bohužel onemocněl, kde teď narychlo sehnat náhradu?
*Lilly společně se svou sestrou vedou masérský salon, jednoho dne dostanou nabídku která se neodmítá. A tak náhoda svede Alexandra a Lilly dohromady. Ovšem nabručený rugbysta má problém, zpochyňuje kvality Lilly, je to přece žena, vždy měli jen maséry. Lilly se nenechá rozhodit jeho chováním odvede skvělou práci, ukáže Alexadrovi, že jeho předsudky jsou směšné a neopodstatněné.
Mistrovství se blíží a týmový terapeut je stále nemocný. All blacks potřebují náhradu, zvládne si Lilly poradit s dvaceti hráči All blacks? A co Alexander ovládne své city, když za pár dní letí zpět?
____________________________________________
Jo tohle mělo vše, bylo to čtivé od začátku až do konce. Byl tam humor, chemie mezi hrdiny fungovala, hráči byli sympaťáci, střídání kapitol z pohledu obou hrdinů zajistilo svižné tempo.
Co dodat jen, že se těším na další díl.
Ps: Autorku jsem měla možnost potkat osobně na Světě knihy a je to velká sympaťanda, jo a příští rok jí vyjdou další dvě knížky, máme se na co těšit.
Já jdu shánět druhý díl.

LenkaNovotna32
23.12.2023 3 z 5

Knihu som si uzila,je to oddychové čítanie. Boze moj ale takeho Alexa by som chcela aspon stretnúť(nie to mat domaa!!) ,bol nieco ako Jason Momoa len vecsi, kedy to bolo viac rozpísané, viac popísaných situácii,miest aby sa clovek vedel vcítiť do pribehu bolo by to dokonale. To tam chybalo, rozvynut to trochu,zmenit neake miesta... Inak Lili mi bolo veľmi ľúto (a to som dost nad vecou) neviem si predstaviť taky život, klobuk dole pred ňou, mala guráž, odvahu. Noo a najviac sa mi pacil pribeh o mauroch, o hake. Bolo to velmi zaujimave, len ten koniec!!! To vazne?

jana1874
22.11.2023 5 z 5

„Jasně jasně.“ Bylo vidět, že jí to šrotuje. „Kolik že vás po tom hřišti běhá?“ zeptala se najednou. Mělo by mi být jasný, že o naší hře nemá vůbec páru, ale stejně bylo vtipný, jak se zeptala. Jako kdybychom byli parta volů, co se honí za míčem. Měl jsem tendence se smát.
.
.
.
Od autorky je to má první kniha a byla jsem na ní moc zvědavá.                                                                
Nejdřív chci zmínit tu obálku, protože ta je nádherná. A líbí se mi ještě víc i kvůli tomu, že odpovídá ději, což se nedá říct o všech obálkách.

Do knihy jsem se začetla po pár stránkách a až do konce mě nepustila. Přerušit čtení a jít spát, když jsem si chtěla číst, co bude dál, mě stálo nějaké to přemlouvání sebe samé.

Střídají se tu pohledy, jak Lily, tak Alexe, což mám ráda, když to tak je.

Ben byl blb, to jeho chování. Musím říct, že to Lily vydržela dlouho, ale chápala jsem její pocity. Byli spolu už nějakou dobu, zezačátku ho omlouvala, že změnil práci, a tak nemá moc čas, jenže pak změnil i chování k ní a celkově, ale ona doufala, že to je jen přechodné období a pak se její Ben, do kterého se zamilovala, zase vrátí. Upřímně jsem čekala, co ten chlap udělá, že díky tomu její pohár trpělivosti a tolerance s ním přeteče

Do děje je tu zasazen i jeden zdravotní problém, který mě upřímně přiměl se nad ním víc zamyslet, jaké to musí být, jelikož nad tím člověk jinak asi nepřemýšlí, bereme to jako něco samozřejmého. Ale tohle trochu přiměje se nad tím zamyslet a být vděčný.

Sesterský vztah Mary a Lily byl úžasný. Bylo z obou vidět, jak tu druhou mají rády. A to, co Mary udělala s pokojem své sestry? Nádherný nápad.

Celý tým jsem si oblíbila, od hráčů až po trenéra. Moc hezky se chovali k Lily, jako ke členovi týmu. Některé to jejich dovádění, pošťuchování – živě jsem si to uměla představit.

Co se týče hlavních postav, tak Alexe i Lily jsem si oblíbila. Často mě jeden z nich něčím překvapil, pobavil - kniha se mi moc líbila a můžu ji doporučit

Michelleee
04.11.2023 5 z 5

Tak tenhle román o ragby mě bavil od začátku až do konce. Lili fyzioterapeutka to nemá v životě rozhodně jednoduché. Díky své šikovnosti má možnost na čas pracovat pro All Blacks ragbisty. Alexander novozélandský ragbista je obří, ale se zlatým srdcem jako všichni ostatní z týmu. Příběh se odehrává v Anglii, ačkoli je hlavní hrdinka z Čech. Kniha je velmi čtivá a ta je jejich Haka byla úžasná.

miloslava3256
02.11.2023 5 z 5

Tato kniha mně velice velice překvapila v dobrém smyslu. Jak začal začátek s obrovskou dávkou humoru, tak se nese po celu dobu děje, a sedí to, není to násilný humor. Myšlenkové pochody při masážích byly excelentní.
Bylo super potkávat české přísloví, které cizincům nic neříká. Dále jsem byla zvědavá, jak autorka zpracuje pomyslný trojlístek, kdy je hlavní postava ve vztahu a dle žánru víme, že se dopracuje k druhému muži. Potěšilo mně, že jednali "na férovku".
Čeho jsem se lekla, tak když byla kniha cca v 80% děje a teprve proběhla první pusa a děsila jsem se, jak to na tak krátkém prostoru vyřeší. Za mně mi chyběl delší prostor na rozjasnění konce, sice v epilogu jsme pochopily jak to dopadlo, ale přišlo mi to moc skokové. A ještě mi úplně nesedělo, že by v luxusním hotelu měly zabezpečení dveří na řetízky.

(PS: v druhém díle je to trošku dovyprávěno, takže super :D )

Áňa 998
29.10.2023 5 z 5

Nerada čtu knihy, kolem kterých panuje aura nadšení. Pak jsou velká očekávání a často přichází zklamání. A přesně tak jsem to měla před čtením Haka za lilii. Přesně si pamatuji jak jsem listovala @bookport_cz a hledala něco proti dlouhé chvíli. A pak jsem si řekla, no tak jo, podíváme se, co na téhle knize je.
.
Je to první díl série Hřiště lásky a to je další problémek. Já moc nečtu knihy z sportovního prostředí. Takže jsem se bála, co to bude.
.
Byla jsem fakt překvapená, jak rychle jsem do toho spadla. Spadla je asi to nejvíce sedící slovo. Četla jsem a četla a najednou jsem byla v půjček knihy, zamilovaná do postav Lily a Alexe, jejich chemie a příběhu.
.
Lily je milá postava, která to nemá jednoduché, ale i tak funguje. A Alex? Hromotluk s citlivou duší, který je srdcařem pro svůj tým...
.
Kniha je neskutečně čtivá. Kromě romantiky je tu i dost překvapení, hlavně jednoho stěžejního pro celý příběh, které nechci prozradit. A pak, popsání prostředí, které je neskutečně chytlavé.
.
Naprosto chápu ten boom okolo knih autorky. V současné době už mám přečtenou i druhou knihu ze série - Tanec za odpuštění a chystám se na Tetování za trest, která už na mě čeká na poličce!
.
Vůbec bych se nezlobila, kdyby v této sérii vyšlo tolik dílů, jako je hráčů v Alexově týmu. Protože tohle čtení je tak milé... Jen zachumlat se do deky!

JanaDor
10.10.2023 5 z 5

U knihy pro mě vede její čtivost. Opravdu se to četlo samo. Charaktery postav jsou výstižně vykresleny a k tomu jsou sympatické. Oblíbila jsem si je a fandila jim. Přestože rugby mi nic neříká, prostředí tohoto sportu bylo výborně popsáno, že bych se klidně stala jejich fanynkou. Ale jelikož tomu nerozumím, nevím jak moc to bylo reálné, ale působilo to věrohodně.
Lily zdravotní postižení bylo taky velmi zajímavě popsáno. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, jak moc je těžké s tímto normálně fungovat. Závěr knihy byl na mě zrychlený, více bych rozepsala pohled Lily. Tím pádem se těším na další díl, kde věřím, že se k tomu autorka vrátí. Takže hurá na druhý díl, který volně navazuje.

Toledo
03.10.2023 4 z 5

Vzala jsem to trochu na přeskáčku a nejdříve četla druhý díl, který jsem hodnotila vlažně. Dala jsem však šanci i prvnímu, když jsem ho objevila v knihovně a jsem za to ráda. Líbí se mi o mnoho víc a přečetla jsem to na jeden "zátah" :)

Jája92
25.09.2023 5 z 5

Má první kniha od autorky a rozhodně není poslední.
Přečetla jsem ji jedním dechem. Bavila mě, dokázala mě rozesmát, krásně jsem si u ní odpočinula.
Líbilo se mi prostředí rugby a fyzioterapie. Navíc má autorka bod navíc za Lily, Češku bydlící v Anglii a za její zdravotní vadu, kterou nebudu prozrazovat.
Samozřejmě je to romantická kniha, i zde se najdou mnohá klišé. Situace, které by se ve skutečnosti s největší pravděpodobností nikdy neodehrály.
Přesto jsem si postavy oblíbila. Těším se na další díl.

Štítky knihy

sport pro ženy erotika pro dívky romantika ragby

Autorovy další knížky

M. K. Hardy
česká, 1993
2022  89%Haka za lilii
2021  81%Knihomolka
2023  83%Tanec za odpuštění
2021  83%Hacker
2023  87%Tetování za trest

Kniha Haka za lilii je v

Právě čtených5x
Přečtených614x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených35x
Knihotéce252x
Chystám se číst178x
Chci si koupit47x
dalších seznamech10x