Etiketa pro elegantní ženu

Etiketa pro elegantní ženu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499367/bmid_etiketa-pro-elegantni-zenu-bXQ-499367.jpeg 3 28 28

Nahlédněte do světa etikety s expertkou na eleganci! Tato kniha je nezbytným návodem pro každou ženu, která se zajímá o téma etikety a chce se v očích svých společníků stát nezapomenutelnou dámou. Veškeré znalosti nabyté přečtením knihy vám otevřou nejedny dveře, a to jak v profesním, tak i v soukromém životě. Již vás nepřekvapí žádná zkratka na pozvánce a při pohledu do skříně budete přesně vědět, jaký outfit pro danou příležitost zvolit.... celý text

Přidat komentář

VevodkyneLinda
30.08.2023 1 z 5

Nezajímavá kniha. Nemyslím si, že by mi kniha v něčem výrazněji pomohla nebo že by přispěla k mým hlubším znalostem.

hodna.postacka
29.03.2023 2 z 5

Škoda, že autorka nejde více do podrobností. Takto je z toho podprůměrná a vcelku nezajímavá kniha.


marie.kolarova
04.03.2023 1 z 5

Tak tato kniha mě svým stylem psaní a poučování vůbec neoslovila. Dle předchozích komentářů je autorka evidentně z řady instagramové a tiktokové generace. V knize "radí", jak v životě lépe jíst těstoviny, lépe používat ubrousek, lépe pokládat kabelku, lépe se obléct na divadelní představení, atp.

kajakouda
17.01.2023 1 z 5

Upřímně moc nevím, co si o knize myslet. Autorka z naprosto banálních témat dělá obrovskou vědu, snad aby etiketa vypadala jako složitý vědní obor. Jedním z příkladů může být autorčin popis toho, na jaké straně talíře jsou umístěny vidličky a na jaké nože. Bezpochyby se nepletu, když řeknu, že už dítě v první třídě základní školy ví, že vidličky jsou od talíře nalevo, zatímco nože napravo. Autorka velmi složitě vysvětluje, že vám k tomuto zapamatování pomohou základní znalosti anglického jazyka. Vidlička zní anglicky "fork", toto slovo má čtyři písmena. Levá strana zní anglicky "left" a toto slovo má také čtyři písmena. Oproti tomu nůž se anglicky řekne "knife". Toto slovo má pět písmen, stejně jako pravá strana v angličtině "right" obsahuje rovněž pět písmen. Načež autorka dodává, že když náhodou zapomenete, z jaké strany máte naservírovat vidličky, tento tahák vám pomůže. Mě by tedy tento tahák rozhodně nepomohl. A jsem si jistá, že takovou věc, jako že se vidličky dávají vlevo, rozhodně nezapomenu.

AndreaTH
24.10.2022 2 z 5

Kniha poskytuje základní informace o etiketě. Knihu bych shrnula slovy „Od všeho trochu, ale nic pořádně”. Domnívám se, že pokud by autorka zvolila méně témat, vynechala všeobecně známá témata a naopak více do hloubky rozpracovala témata méně známá, zároveň k těmto tématům přidala více názorných fotografií či ilustrací, hodně by tím pozvedla kvalitu své knihy. Např. kapitola věnovaná návštěvě kina mi přijde naprosto zbytečná a asi každý, kdo má aspoň trochu slušné vychování, nepotřebuje tyto informace číst v knize.

"Návštěva kina je bezesporu méně formální než návštěva divadla či koncertu. Avšak to neznamená, že se zde nedodržují žádná pravidla etikety a slušného chování.
I při návštěvě kina je potřeba zvolit vhodný oděv. Dress code do kina není příliš přísný. Není vhodné si obléct dlouhou večerní róbu, avšak ani tepláky nejsou v pořádku. Nejvhodnějším dress code u této příležitosti je smart casual či jednoduchý casual. Nedopustíte se prohřešku, pokud do kina přijdete v džínách, tričku a saku.
Snažte se dorazit včas a nerušit ostatní diváky.
Stejně jako při návštěvě divadla platí zásadní pravidlo, že byste měli vypnout zvonění mobilu. Dalším nepříjemných momentem pro ostatní diváky může být situace, kdy se někdo z diváků během projekce filmu dívá do mobilu.
Jak již víte, do řady vstupuje jako první muž, vždycky čelem k divákům. Nezapomeňte se sedícím divákům omluvit a zdvořile poděkovat.
...
V průběhu promítání filmu není vhodné nijakým způsobem komentovat jeho děj. V kině byste se měli chovat tiše. Pokud se ocitnete v situaci, kdy jeden z diváků podstatně vyrušuje ostatní návštěvníky kina, můžete ho napomenout... "

Katka.zavodska
18.10.2022 1 z 5

Na knize je znat, ze se jedna o autorcinu prvotinu. Na knihu jsou zde v komentarich rozporuplne nazory. Ja se priklanim k tomu hodnoceni, ze kniha se na prvni pohled zda obsahla, ve skutecnosti je ale povrchni. Jednotlivym kapitolam chybi detailnejsi rozpracovani a vetsi pece pri zpracovani tematu.

alena4339
13.10.2022 5 z 5

Paní Julii sleduji již 2 roky na Instagramu. Po přečtení některých recenzí jsem se rozhodla založit profil a napsat svoje dojmy o knize.

Začala bych tím, že kniha je krásně a pečlivě propracovaná, obálka, papír, grafika, písmo a v neposledně řadě skvostné fotografie.

Nehledě na to, že paní Julii sleduji na jejím profilu, který je naprosto úžasný a velmi přínosný, tato kniha mi pomohla ponořit se do světa elegance ještě více.

V knize je spousta konkrétních návodů pro ženy : společenský posed, jak na konzumaci vybraných pokrmů, etiketa vína, jak kombinovat šperky, jak být dobrým hostem či hostitelem, gestikulace atd.

Pro mě osobně bylo absolutní novinkou to, že existují 3 typy Business Dress code. Z jiných knih o etiketě jsem měla pocit, že máme pouze jeden a to je Business Attire. Přesně proto nesouhlasím s komentáři jiných čtenářů, že v knize není nic, co by slušný člověk nevěděl.

Velmi oceňuji to, že paní Julie, která do Čech přijela před 8 lety šíři tuto osvětu. Děkuji za užasnou práci a přeji knize hodně úspěchů.

Alena Miculková.

juraj238
05.10.2022 2 z 5

Knihu som kúpil priateľke k nášmu výročiu. Ako nezaujatému pozorovateľovi a "nečitateľovi" sa mi páčil vzhľad knihy. Priateľku však nezaujal vlastný obsah knihy. Kniha vraj obsahuje veľké množstvo tém, avšak témy sú spracované všeobecne a poskytujú iba základné a známe informácie.

lenkabose
02.10.2022 1 z 5

Autorku jsem poprvé zaznamenala na instagramu, kdy se mi náhodou zobrazily některé její poučné příspěvky k tématu etikety. Tyto příspěvky se mi líbily a knihu jsem si proto koupila s tím, že se v ní dozvím další podrobnější informace. Detailních informací k jednotlivým tématům etikety je v knize ale velmi poskrovnu. Je to spíše takový všeobecný základní přehled o problematice etikety, o kterém už bylo, např. panem Špačkem, napsáno poměrně hodně.
Raději než nákup drahé knihy doporučuji podívat se zdarma na autorčiny sociální sítě. Dozvíte se na nich mnohem více zajímavých informací, než je popsáno v této knize.

Flamingo
30.09.2022 4 z 5

Na tuto knihu jsem se velmi těšila. Autorku Julii jsem objevila díky sociálním sítím a její tvorba se mi okamžitě zalíbila. Proto jsem s koupí knihy neváhala. Kniha je velmi čtivá a vhodná pro každou ženu. Je to krásný souhrn pravidel, doporučení a tipů téměř za každých situací, se kterými se žena může setkat a které říkají jak se v takové situaci zachovat. Jediným “nedostatkem” je hloubka některých témat a obrazové přílohy. Kniha je shrnutím toho nejzákladnějšího, co by každá žena mela znát. Bohužel některá témata jsem čekala podrobnější, už jen z toho důvodu, že jsou diskutována podrobněji právě i na sociálních sítích, a naopak někdy mi čtení “rušilo” až velké množství textu k úvodu do tématu, než vlastních informací. Kniha obsahuje také obrazovou přílohu, která je pro mne z knihy ale asi největším zklamáním, neboť je, dle mého názoru v nekterých případech nedostatečná a myslím, že více fotografií by knihu potvrdilo ještě na vyšší úroveň, zejména když jsou tak povedené a kvalitní. Například při zmiňovaní různých typů dress code bych očekávala větší množství fotografií pro inspiraci, stejně tak u kapitoly stolování bych uvítala podrobnější popis nádobí a příborů doplněné o nějaké fotografie. Ale jako základ slušného chování se zaměřením na eleganci žen je tato kniha více než vhodná.

uzivatel9635
29.09.2022 5 z 5

Tato kniha je dokonalým shrnutím základních povědomostí, které by měla znát žena, jež si přeje být označena za elegantní. Sama autorka je ztělesněním elegantní ženy, o tom svědčí nejen titulní strana, ale i nádherné fotografie, za kterými stojí talentovaná Elen Tokareva. Kniha obsahuje mnoho užitečných a praktických informací a rad a doporučuji ji každému, kdo chce načerpat nebo si jen osvěžit své znalosti. Jedná se o první knihu Julie Balobanové a velmi se těším na nadcházející tituly, které jistě přijdou.

Janulica
28.09.2022 1 z 5

Knihu jsem dostala a když jsem ji uviděla, tak jsem se velmi těšila, že si ji přečtu. Vzhledově je kniha moc pěkná, obsah mě ale neuspokojil.
V knize je nakousnuto mnoho témat z oblasti etikety, témata jsou ale zpracována velmi povrchně a v řadě případů je k dané problematice napsán jen jeden krátký odstavec. Pokud člověk nějak přiměřeně ve svém běžném životě vnímá pravidla slušného chování a oblékání, tak v knize není nic moc nového, co by neznal.

Markéta595
28.09.2022 5 z 5

Kniha je úžasná, velmi se dobře čte. První kniha o etiketě na českém trhu, která je věnována ženám. Kniha obsahuje spoustu zajimavých a přínosných informací.
Nádherné fotografie, úžasný desigh, ctivě zpracovaná kniha.

Nikde nic zbytečného, je skvostným manuálem pro každou ženu, jak se stát dámou.

Štítky knihy

ženy pro ženy etiketa společenské chování úvod do ...

Autorovy knížky

Julie Balobanova
ruská, 1996
2022  69%Etiketa pro elegantní ženu