Címa Címa komentáře u knih

☰ menu

Jizvy plné beznaděje Jizvy plné beznaděje Stefan Ahnhem

Překvapilo mě docela nízké hodnocení, ale přesto jsem knize dala šanci a jsem rada. Je fakt, že se sérií s Fabianem Riskem to nemá už nic společného, ale i tak to byl dobrý pribeh a dějová linka s novými lidmi. Není to na 90%, ale postavy jsou dobré, klasicky každý jiný a někdo spolu vychází, někdo ne, děje se začnou prolínat, nakonec se to rozsekne, dejte tomu určitě šanci.

15.04.2024 4 z 5


Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Za mě propracovaný napínavý dej, pořad se něco děje, výborný thriller stejně jako jednička.

14.04.2024 5 z 5


Hra na schovávanou Hra na schovávanou Jan-Erik Fjell

Opět neskutečně propracovaný příběh, prolíná se několik dějů a vše se vším souvisí, do poslední chvíle není jasno. Anton je prostě borec.

10.04.2024 5 z 5


V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

Hodně dobrý, Zoe a Tatum jsou vyborna dvojka, už se těším na další dil.

27.03.2024 5 z 5


Labyrint tajností Labyrint tajností Linda Castillo

Opět super dil, promyšlený pribeh, pořad se něco děje a když už myslíte, ze je případ vyřešen, ještě se vždycky něco objeví. Teď už jen ta jejich svatba, na kterou čekám.

12.03.2024 5 z 5


Temná cesta Temná cesta Linda Castillo

Opět neskutečně silný a propracovaný příběh. Velmi smutný osud jedné rodiny. Jedna kniha lepší než druhá. Těším se na další díly.

10.03.2024 5 z 5


V moci zla V moci zla Linda Castillo

Opět super díl, čtu teď celou řadu od prvního dilu a co dil, tak napínavý propracovaný pribeh, čte se to úplně samo. Baví mě jak Katino oddělení a život s Tommasetim, tak život Amišů.

09.03.2024 5 z 5


Botanik Botanik M.W. Craven

Opět pecka, super čtení. Děj se prolíná z případu vraždy otce Estelle Doyle a Botanika a něco se pořad děje od první do poslední strany. Roman je neuvěřitelně čtivě napsaný.

24.02.2024 5 z 5


Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Velmi silné téma, je to strašné, když si člověk představí, že se toto opravdu před desítkami let dělo. Vyborne napsané, čte se to samo.

12.02.2024 5 z 5


Mlčení Mlčení Diane Chamberlain

Velmi silný příběh, za mě asi jedna z nejlepších knih, které jsem od autorky četla.

04.02.2024 5 z 5


Zapomenuté vzpomínky Zapomenuté vzpomínky Diane Chamberlain

Zajímavý příběh, dobrý námět a velmi překvapivý konec, ale už jsem od autorky četla mnohem lepší knihy. Navíc mi už Randy chvílemi lezl na nervy, Claire se chovala chvílemi taky jak nějaká naivni blbka. Čekala jsem, že se z Randyho vyklube hajzlik, který ji využívá.
Spoiler! Nevím no, Claire s Jonem se strašně miluji, ale při první příležitosti se Claire sbali a odejde za Randym. Spát s nim nechce, je pro ni bratr, ale pak s nim spát stejně bude a nakonec Jonovi furt tvrdí, jak to není o sexu a ze s nim nespala chvílemi mě štvala i Claire. Dějová linka Vanessy a Briana byla dobra. Pak i to jejich propojení.

30.01.2024 3 z 5


Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Opět propracované a zajímavé téma, jen osobně bych uvítala ke konci ještě tak 30 stránek, kde by se to víc do detailu dořešilo. Bylo to na mě takový šup šup a konec. Ale opět velmi dobra kniha, velmi čtivá.

21.01.2024 5 z 5


Ve stínu cypřišů Ve stínu cypřišů Diane Chamberlain

Přes počáteční skepsi, že bude kniha zaměřena na léčitelství víc než by mě zajimalo a bude to takový to až moc ezo, mě děj nakonec mile překvapil, líbilo se mi propojení současnosti a minulosti a ten závěr byl vůbec skvěle vymyšlený. Každému doporučuji.

19.01.2024 4 z 5


Milenci a cizinci Milenci a cizinci Diane Chamberlain

Nevím, zda to bylo tím prostředím, kde se kniha odehrává - tedy výzkumné centrum, prales, opice - ale asi mě tato kniha bavila zatím ze všech, co jsem od autorky četla, nejméně a to už mam prectenych asi 7 knih. Chvílemi mě štvala i některá z postav. Ten spí s tou, ta zase s tím, ale jinak dobrý. Některé části knihy, kde se tolik neřeší postavy, jsou dobre, viz popis cesty do džungle, více info o Peru ale jinak bych ji nikomu asi ani nedoporucila.

15.11.2023 3 z 5


Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Od teto autorky stojí každá kniha za to a zatim se pribeh vždy vyvinul úplně jinak než se zpočátku zdálo. Jako klobouk dolu za vykreslení jednotlivých postav, jejich příběhy od dětství po dospělost, pohnutky, co zažili.. čtení je chytlave a kniha se nedá odložit, dokud ji neprectete do konce.

09.11.2023 5 z 5


Před bouří Před bouří Diane Chamberlain

Autorka opět nezklamala. Je to moje asi pata kniha, kterou od ni čtu, každá má dej z úplně jiného prostředí, řeší se tam úplně jiné věci, ale vždycky mě ta kniha dostane. Opět překvapivý závěr, všechno bylo úplně jinak než se zpočátku zdálo. Baví mě vykreslenost jednotlivých postav a jejich osudy.

07.11.2023 5 z 5


Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Bavilo mě propojení dvou příběhů, každý z jiné doby. Dobre čtivě napsané. Byla to první kniha od této autorky a hned jsem si objednala asi sedm starších knih.

15.09.2023 5 z 5


Osudové dny Osudové dny Marie Lacrosse

Jako mě v prvním díle moc nebavily do detailu popsané scény z válečného období, tak už mě v tomhle dile docela stvala Irena s těmi jejími socialistickymi boji, jak byla pořad v opozici a Franz v politice. Chápu, že svým způsobem byla odvážná, bojovala za prava žen a utiskovanych, ale chvílemi mi už lezla na nervy. Vlastně je to taková pohádka, vždy se vše vyřeší, nic se nestane, veškeré prusery vyžehleny.

07.09.2023 4 z 5


Nový začátek Nový začátek Marie Lacrosse

Člověk si při čtení tohoto dilu uvědomí, jak dobře se máme. Ireny složitá a tezka fáze života po útěku, kdy bojuje pomalu o holé přežití, náročné pracovní podmínky, úrazy, jak nemají dělnici ani na jídlo, základní potřeby, to je síla. Těžce se to čte, ještě hůř si to představujeme. Pak následně šťastné shledani, happy end těším se na poslední dil.

07.09.2023 5 z 5


V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

Pohodové čtení, pro mě velmi zajímavý vhled do života v té době. Moc mě už pak nebavily ty válečné scény, za me zbytečně zdlouhavý popis, ale život služebnictva, jednotlivé vztahy v rodině, jak Irena přišla ze sirotčince super. Těším se na další dil.

07.09.2023 4 z 5