Krutá volba

Krutá volba https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15285/bmid_kruta-volba-AOO-15285.jpg 5 297 91

Eve Elliottová je nejen úspěšná terapeutka, která pomáhá studentům v těžkých životních situacích, ale také milující manželka a matka. Veškeré její štěstí je však založeno na lži. Jediné rozhodnutí, volba, kterou učinila v období, kdy byla mladá, osamělá a zranitelná, zásadně změnilo její život. A nyní je nucena učinit další takovou krutou volbu: buď svým nejbližším sdělí, že není tím, za koho ji považují, nebo zničí člověka, který je souzen za zločin, jehož se nedopustil. Kdyby Eveino rozhodnutí mělo ovlivnit pouze její život, všechno by bylo jednoduché. Jenže Eve má rodinu, kterou nechce ohrozit. Pokud se rozhodne, že nebude jednat a nepředstoupí před veřejnost jako CeeCee Wilkesová, kterou kdysi bývala, odsoudí nevinného člověka k doživotnímu vězení, nebo dokonce smrti. Zároveň však ochrání manžela, děti i sebe před následky chyb, kterých se v minulosti dopustila...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Secret Life of CeeCee Wilkes , 2006


více info...

Přidat komentář

bigben
11.02.2024 3 z 5

Naivita mladé holky dávala tušit, co se zhruba děje a kam se knížka bude dostávat. Jen jsem čekala, kdy to praskne a jak. Způsob mě trochu překvapil, na druhou stranu žít tak dlouho ve lži, je dost náročné.

Ivulka432
02.12.2023 5 z 5

Silný a srdcervoucí příběh! Jak bychom se zachovali my (já) v 16 letech - stejně jako Eve či jinak? Má Eve právo na to, abychom její jednání pochopili či ji odsoudili? Přečtete si v knížce - doporučuji - opravdu hluboký příběh - 10*.


Címa
09.11.2023 5 z 5

Od teto autorky stojí každá kniha za to a zatim se pribeh vždy vyvinul úplně jinak než se zpočátku zdálo. Jako klobouk dolu za vykreslení jednotlivých postav, jejich příběhy od dětství po dospělost, pohnutky, co zažili.. čtení je chytlave a kniha se nedá odložit, dokud ji neprectete do konce.

hanzmb
14.09.2023 5 z 5

Vynikající nápad a perfektně prokombinovaná zápletka. K tom špičkové literární zpracování. Tohle se četlo samo a ani okamžik jsem se nenudil. I když závěrečná zápletka je od počátku díky anotaci dost jasná.
Spoiler:
Pokud bych něco změnil, tak ten typicky americký happy end. Co by se stalo, kdyby Cory byla Tima a tudíž nesedělo DNA s guvernérem??

veronika9761
14.09.2023 5 z 5

To byla naprosto nejsilnejsi knizka autorky, kterou jsem cetla.

Nunynka
16.05.2023 5 z 5

Tak knížku jsem hltala od začátku do konce. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je to moje druhá knížka od autorky a musím říct,že si určitě přečtu další. A pokud budou stejně dobré a napínavé jako tato knížka,tak se mám na co těšit.

uzivatel6305
30.04.2023 4 z 5

Právě dočteno a jsem toho plná! Na jednu stranu mi začátek připadal trochu přitažený za vlasy, rozjezd sám byl pomalejší, ale pak se to pořádně rozjelo. Je to příběh, který působí na city, je zde napětí, spousta lásky, ale i nenávisti a nespravedlnosti, ale je to opravdu lidské. Málem i slza ukápla. Má druhá kniha od Diane a opět nadšení, její příběhy mají hloubku a jsou originální a těžko odložitelné. Prostě a jasně - doporučuji.

broskev28
20.09.2022 5 z 5

Tento příběh mě velmi zaujal, málokdy jsem četla knihu, jejíž zvraty a zákruty bych tak špatně odhadla. Tady se děj ubíral vždy téměř na opačnou stranu, než jsem se domnívala já, ale o to pro mě bylo čtení zajímavější a já jsem se nemohla odtrhnout. Sympatické postavy – Naomi, Forrest, Marian, ale i Genevieve. Manžel i dcera Dru jako rezonanční dvojka, opora nejisté a provinilé Eve. Právě sebejistá a obdivuhodně vyrovnaná Dru jako první pochopí úmysl své matky a bezvýhradně s ním souhlasí (na rozdíl od Jacka); tohle pro mě byla skvělá scéna.
Mám za sebou už mnohé knihy této autorky, ale tahle pro mne určitě bude patřit k těm nejpovedenějším. A děkuju především za komentář RomanaH, měla jsem to úplně stejně: učíst aspoň kousek, kdykoli to bylo možné . . .

„Jednou ráno jsem se probudila a náhle mi to došlo. Uvědomila jsem si, že v pasti je pouze mé tělo. Duše je stále volná. To byl tak neuvěřitelný pocit! Klidně jsem mohla cestovat do Evropy, zlézat hory nebo s tebou jet na výlet do Wildwoodu. V duchu jsem mohla cokoliv. Je klišé tvrdit, že nemoc je dar. Někdy je to však pravda.“

Youn@n
30.08.2022 5 z 5

Spisovatelku jsem si zamilovala. Opravdu vřele doporučuji. Zatím jsem se nesetkala s knihou, která by se mi od ní nelíbila.
Tato kniha má mnoho zvratů a na konci jsem i zaplakala.
Krásné.. nemám co dodat.

Zlatinka.Emilly
23.08.2022 5 z 5

Moc se mi to líbilo, ať reálné či fiktivní, prostě je to kniha pro "pobavení" a já si jí nechávám, ač po přečtení měla opustit stěny mé knihovny.

Mayaotzin
02.08.2022 2 z 5

Tohle bylo ujeté. Celý příběh byl padlý na hlavu. Sympatie se tam nedají vytvořit asi k nikomu vyjma paní, která se o ně postarala. CeeCee se chovala celou knihu jak blázen. Tohle se fakt nepovedlo, hodně se to táhlo a byla to fakt nuda.

SumýšIrena
01.08.2022 3 z 5

Je to takový průměr, Diane umí mnohem lepší. Začátek se docela vlekl, pak přišla akce, to děj odsýpal, ale ve střední části se to hodně táhlo. Konec byl zase svižný.

kulatina
14.07.2022 5 z 5

Tak to bylo zajímavé téma! Příběh ženy a jejich dětí založený na známém rčení, že MINULOST TĚ VŽDY DOŽENE. A také o tom, že dětem se prostě vzdycky musí říci pravda, i když to stojí něčí život (a tady o život opravdu jde). Na příběhu je opět dobře vidět, jak dítě potřebuje znát kořeny svého života, a nemá smysl neco zatajovat, až vyroste, zasáhne osud, a pravda vyjde najevo ....

Markéta948
23.04.2022 5 z 5

Napínavý čtivý příběh. Plný zápletek. Velice mě kniha bavila číst. Žádné nudné pasáže. Doporučuji.

Terka1975
14.04.2022 5 z 5

Co v mládí uděláš, ve stáří jako když najdeš... Ale co když Eve udělá rozhodnutí, které jí pronásleduje celý život? Kniha je napsaná tak, že s Eve i Cory člověk soucítí, i přes nelehký úděl se snaží žít dobrý život. Když se měla Eve rozhodnout, zda pravda je lepší než způsobená bolest, tak nevíte, jak jí poradit. Je to těžké téma, ale čte se s lehkostí, a to je na knihách paní Chamberlainové obdivuhodné, náročným tématem se lehce prokouše a ve čtenáři zanechá stopy.

Jana-Marie
20.01.2022 4 z 5

Hezká kniha, která se četla moc dobře, ale nezaujala mě tolik, jako ostatní knihy, které jsem od autorky četla (např. Mlčení, Utajená sestra, Před bouří) a proto dávám o hvězdičku méně.

MedvidekS
12.12.2021 5 z 5

Tak to bylo emoční jízda… Výborný příběh s velice propracovanými postavami.

i.stefany
11.12.2021 5 z 5

Složitý psychologický příběh, ve kterém se opět potvrdí, že minulost vás vždycky dožene. Autorka otvírá morální téma, kdy jedno chybné rozhodnutí převrátí váš život naruby, i když uděláte vše pro to, aby nikdy nevyplulo na povrch. Příběh je neskutečně čtivý, hltala jsem každou stránku. Když se oprostím od toho, že u nás by asi něco takového nebylo možné, Amerika je země neomezených možností a odlišných zákonů...

martisko3
06.12.2021 5 z 5

Výborné, čtivé, napínavé, postavy i děj velmi reálně vykreslené. Nemá chybu.

ivana7717
28.11.2021 5 z 5

Výborné čítanie, napínavý príbeh. Spisovateľka opäť nesklamala.