V moci zla

V moci zla https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424882/bmid_v-moci-zla-K6r-424882.jpg 5 410 119

Policejní náčelnici Kate Burkholderovou požádá o pomoc šerif z newyorského venkova, aby místním pomohla vyřešit záležitost týkající se samotářské amišské osady a úmrtí mladé dívky. Jelikož šerif není schopen překonat zeď mlčení, která stojí mezi amiši a zbytkem místních, požádá o pomoc Kate, která má v přestrojení proniknout do místní komunity. Katin partner, státní agent John Tomasetti, je zásadně proti tomu, aby přijala tak neobvyklý úkol, protože dobře ví, že mezi amiši bude mít Kate velmi omezené možnosti spojení s vnějším světem – a ještě menší možnost přivolat si pomoc. Ale Kate už nemůže couvnout, obzvlášť když v okolí osady kolují znepokojivé zvěsti o ohrožených dětech...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Among the Wicked , 2016


více info...

Přidat komentář

Toňula
20.04.2024 5 z 5

Začínám být závislá na příbězích Kate Burholderové - tento se obzvlášť podařil, pátrání v přestrojení, postupné odkrývání skrytého zla, napětí od začátku do konce a v centru všeho sympatická hrdinka! Parádní čtení!

katka.oo
10.04.2024 5 z 5

S k v ě l é čtení, napínavé, čtivé, děj rychle ubíhá, víc není co dodat, vřele doporučím a těším se na další díly s Kate, ještě mi jich zbývá přečíst hodně :-).


Címa
09.03.2024 5 z 5

Opět super díl, čtu teď celou řadu od prvního dilu a co dil, tak napínavý propracovaný pribeh, čte se to úplně samo. Baví mě jak Katino oddělení a život s Tommasetim, tak život Amišů.

m_martina
01.02.2024 5 z 5

Kate Burkholderová je sympatická mladá policistka, která vyrůstala v amišské komunitě, ale rozhodla se odtamtud odejít. V této knize se tam vrací, aby vyšetřila další případ. Nemám co dodat, kniha se mi líbila a dobře se četla. Ostatně jako obvykle.

Terka1975
27.12.2023 5 z 5

V tomto díle musela Kate oprášit svou amišskou minulost a zapadnout do osady Amišů v utajení, aby odhalila úmrtí mladičké dívky. Tento díl odhalil zase mnohem víc z amišské kultury a víry a Kate mêla v sobě zase náboj nesmrtelnosti jak je jejím zvykem. Spokojenost.

Čmeláček
10.12.2023 5 z 5

Kate zase válí a tentokrát se vydává do amišské komunity vyšetřit případ úmrtí jedné mladé dívky z jejich středu. Samozřejmě se na to musí přestrojit, ale to pro ni není problém, když od nich kdysi dávno odešla, že jo? :) Nebudu se tady nějak víc rozepisovat, kniha to byla zase vynikající, takže nemám co kritizovat a dávám zasloužených pět stars :).

zelda7
08.12.2023 5 z 5

Tentokrát díl z mrazivého prostředí, které bylo opravdu věrně vykresleno, to mne na celé knize nejvíce zaujalo, jak dokážou popisy vtáhnout čtenáře do děje. Náčelnice se tentokrát vydává v přestrojení do amisske komunity v jiném městě. Jak už někdo v recenzích psal, souhlasím s tím, že na knihách od Lindy Castillo se mi líbí jakási jednoduchost, ale zároveň zajímavost příběhu. Zkrátka se dá číst jako oddechovější čtení pro náročnějším pracovním dni. ;-)

zofie3000
24.11.2023 3 z 5

Do 2/3 mi to přišlo hodně dobrý, ať už kvůli postupnému odhalování záhady nebo náhledu do amišské kultury, která pro našince může vypadat poněkud exoticky. Ale rozuzlení a záver mě zklamal. Kdyby se to drželo víc přo zemi a v komunitě tak by to bylo úplně dostačující. Je to škoda

Micandy
14.11.2023 5 z 5

Po delší době jsem se vrátila k téhle sérii a došla jsem k závěru, že mě neskutečně baví, dokonce víc než Cravenovky. Tenhle díl měl všechno, co očekávám od detektivky, gradujicí napětí, čtivost, dokonce nám autorka hezky vykresluje temné zasněžené lesy. Úplně na mě dýchla mrazivá zima. Vše hno jsem s Kate prožívala. Konec je šokující a pro mě nečekaný.
Tahle série Je pro mě top a divím se že nemá zas tak moc čtenářů.

85098211
05.10.2023 5 z 5

Víte, co se mi na knihách z této série líbí asi nejvíc? Že jsou doslova krásně přehledné, pokud jde o jednotlivé postavy i děj. Ve všem se totiž hodně rychle zorientujete, není tam postav jak na orloji ;-) a máte tak vždycky jasno. Kromě toho je Kate Burkholderová sympatická policejní náčelnice, která se konkrétně v tomto případu přestrojí a v rámci vyšetřování se vydává za amišskou vdovu z Ohia. A to proto, aby se dostala do uzavřené komunity Amišů, kde došlo k podezřelému úmrtí jedné mladé dívky. Jak to všechno dopadne a zda bude mít Kate úspěch, už (samozřejmě) neprozradím ;-). Za sebe jsem byla ve finále fakt hodně překvapená, kam až se vyšetřování dostalo a jaké bylo jeho rozuzlení. To jsem opravdu nečekala...
Hodnotím tedy i tentokrát plným počtem, autorka si drží také u tohoto osmého dílu stále svoji vysokou laťku, a já se na další setkání s Kate a jejím přítelem Johnem Tomasettim budu zase brzy těšit ;-).

danica6371
02.08.2023 3 z 5

Čím dál lepší... a jak to bylo téměř, díky zasazení příběhu mimo domov, oprostěné o myšlenkové pochody Kate a Tomasettiho a jejich věčné dohady, za které by se nemusela stydět ani latinská telenovela, je to příjemná a napínavá oddechovka. :-)

Evule *
17.07.2023 5 z 5

Napínavé, čtivé a doslova mrazivé. Ten zvrat ke konci jsem nečekala, moc jsem si knihu užila a těším se na další příběh.

Pája699
15.03.2023 4 z 5

Příběh určitě nebyl špatný. Akční, napínavý, zajímavý, drsný. Opět krásně vykreslený svět amišů. Člověk by řekl, jak to nejsou milý lidi a oni se vraždí hlava nehlava :-D Pro někoho nejlepší díl, pro mě trošičku slabší. Mě tam prostě chyběla celá ta super vyšetřovací parta. Gurčák, Mona, Glock, Skid a určitě i Tomaseti. Kate si v tomto díle jede sólo od svého městečka. Opravdu se těším na další díl, který se bude doufám zase konat v mém oblíbením městečku Painters Mill.

Nelly
25.02.2023 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů - hodně napínavý a mrazivý.

minirock
20.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Tentokrát za čtyři hvězdičky. Pořád výborné čtení, napínavé, drsné, zajímavé. Jen si myslím že autorka příliš silně tlačila na pilu a z Kate udělala takového ženského Ramba. Vymáchat se v mínus 10 stupních v rybníku, vylézt z něj, doběhnout pár set metrů domů a ještě přitom střelit chlapa, to už je výkon i pro Stalloneho. Méně je někdy více. Stejně tak bylo pro mě stěží uvěřitelné jak se jí podařilo během pár dnů jako cizinka mezi amiše proniknout a celý případ vyřešit. To ovšem neznamená že si s chutí nepřečtu další díl.

bábuška
05.02.2023 4 z 5

V americkém Ohiu řádí zima, vše je zasypáno sněhem a ten stále padá a padá. Nečte se mi to t.č. .příliš dobře, protože za okny mám totéž. Taky padá a padá. Mladá policistka Kate je požádána o pomoc, aby v utajení v osadé amišů pomohla s objasněním podivného úmrtí mladé dívky. Mimo napínavého děje jsem se dozvěděla podrobnosti o jednoduchém životě rodin, zvláštnostech v oblékání, bez elektřiny, rádia, televize. a hlavně o mlčenlivosti co se týče života v osadě. Konec byl hodně překvapivý.

veronika4001
02.02.2023 5 z 5

Líbí se mi, že v této sérii můžete sáhnout po jakékoliv knize, která není na řadě. Dostat se do amišské komunity, proniknout k jejím členům, k jejich zvykům a odhalit vraha není jednoduché. Záleží na Kate, která je vlivem svého původu odhodlaná s nimi splynout a účinně odhalit pachatele. Ačkoliv amišská kultura má pevný základ, oblast od oblasti se liší a dává zabrat i samotné Kate, která jako vždy musí zapojit bedlivé pozorování, vlastní intuici a detektivní schopnosti za předpokladu, že neodkryje svoji identitu. Podaří se jí to? Knihy této série se ne zcela soustředí na rozuzlení zápletky, protože k tomu vždy dochází už asi v 3/4 knihy. Zápletka tady je jednoduchá, vrah je snadno odhalen, o něco tíže pak dopaden. Domnívám se, že autorka může čtenáře déle napínat a vraha nechat odhalit až na posledních stranách. To, co je na detektivkách této série pro mě zajímavější, je znalost amitské komunity. Kdyby se vyjmulo detektivní jádro a paní autorka přidala amitské učení, historii jazyka amitů, více zvyků, tradic a vyjasnila rozdíly mezi amity a mennonity, mohla by to být kniha o amišské kultuře. Ale to autorka zřejmě nechtěla a zamýšlela naopak kulturu amitů zobecnit a nadsadit ji o beletristický žánr. Za seznámení s amitskou kulturou dávám pět hvězd.

ivoiro
05.01.2023 5 z 5

Ojoj, výborná kniha. Skvělý děj drží v napětí až do konce.

Bedřich63
19.12.2022 4 z 5

Opět další díl ze série o Amiších. Autorka skvěle popisuje prostředí, podmínky života a práce této komunity, jejich zvyky, tradice a soužití s ostatními lidmi. Co se mi zdá, že trochu drhne, je ta část detektivní. Z Kate už je "Superwoman", která dostane v každém dílu naloženo tolik, že už těch kostí a svalů v těle, které ještě nedostaly zásah, moc nemá.

Jak jsem psal už v komentáři ke čtvrtému dílu: "Při čtení tohoto dílu jsem pomalu začal mít strach, že v dalších dílech už nebude o kom psát, protože těch mrtvých amišů v prvních 4 dílech je hodně. Po nahlédnutí do Wikipedie jsem ale zjistil, že v USA jich v roce 2010 žilo 249 tisíc a jejich počet se od roku 1992 zdvojnásobil."

Tento díl vybočuje z řady, neodvíjí se v okolí městečka Painters Mill, nevystupují tam kolegové náčelnice Kate a vlastně jen okrajově agent Tomasetti. Je to velká sólo akce, Kate pracuje v utajení, daleko od domova a nebezpečí číhá v každé sněhové závěji. Ale tato silná žena si poradí se vším a přežije, abychom si mohli přečíst další díly této série a počítat další zlomené kosti a pohmožděné svaly. :-)
Zůstávám sérii věrný, jen to chce chvíli oddychu. Číst několik dílů po sobě bych nezvládnul.

hana4834
01.10.2022 5 z 5

Naprosto super

Štítky knihy

amišové

Autorovy další knížky

Linda Castillo
americká, 1960
2014  90%Slib mlčení
2015  89%Modlitba za mlčení
2017  90%Ztracené děti
2016  90%Střípky ticha
2018  91%Do posledního dechu

Kniha V moci zla je v

Přečtených516x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených32x
Knihotéce255x
Chystám se číst133x
Chci si koupit37x
dalších seznamech4x