Temné ozvěny

Temné ozvěny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495896/bmid_temne-ozveny-zWn-495896.jpg 5 219 61

Temné vábení série

< 2. díl

Když policistka Rebeka Northová opustila své rodné venkovské městečko, slíbila si, že už se nikdy nevrátí. To však změnila zdánlivá sebevražda jejího otce. Podle oficiální zprávy se policista ve výslužbě Noah North zastřelil, po tom, co převrhl lampu a zapálil svůj odlehlý srub. Ale Rebeka odmítá uvěřit, že si na život sáhl sám. Aby dokázala opak, potřebuje pomoc Ashe Haugena, muže, kterého kdysi opustila. Rebeku a Ashe však spojuje víc než jen zlomená srdce. Je mezi nimi něco temnějšího, co se během vyšetřování znovu probouzí k životu. Stopy je zavedou do domu Olivie Westové a její dvanáctileté dcery Tori, která má velké problémy. Dívka ví o vraždě víc, než si kdo dokáže představit, ale je příliš vyděšená, než aby řekla jediné slovo. A když se z minulosti vynoří chladnokrevný vrah, Rebeka a Ash se začnou obávat, že přežít svá vlastní tajemství bude možná ještě těžší.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Dark Bones , 2019


více info...

Přidat komentář

wlado
dnes 4 z 5

Na rozdiel od iných autorov, v tomto pokračovaní série predstavuje autorka nové postavy a hlavní predstavitelia 1. dielu sú v ústraní. Kniha sa dá čítať aj bez znalosti prvej časti série.

Címa
14.04.2024 5 z 5

Za mě propracovaný napínavý dej, pořad se něco děje, výborný thriller stejně jako jednička.


moudivlacek
17.03.2024 5 z 5

Tenhle díl ze začátku je takový průměr, ale vydržte jako já a budete odměněni velice podařenou detektivkou. Ale opravdu doporučuji číst sérii popořadě, protože pochopíte více a rychleji chování hrdinů z prvního dílů, kteří zde zasáhnou do děje.
Prvotní čin, krádež kořalky dvěma mladistvými se zvrtne, když se stanou svědky něčeho, co zprvu moc nechápou. Do města dorazí seržantka Rebeka, která váhala zajet za otcem, opilcem a konspiračním teoretikem. A náhle je pozdě a ona mu přijela zařídit pohřeb. Sebevrah. S touhle myšlenkou se ale nedokáže smířit. A ještě navíc tu potká muže, který jí kdysi zlomil srdce, a navíc byl údajně poslední, který viděl otce živého. A stále jí běží hlavou poslední slova otce, že tento muž Ash lhal a ona tehdy také.
A tak se Beky rozhodne vše prověřit, chce očistit otcovo jméno a pohřbít ho důstojně. Ale Ash a ani nikdo jiný její vyšetřování zrovna nevítá. Navíc Ash jí dává najevo, že nikdy na ni nezapomněl, ví, že tenkrát udělal chybu, ale moc by chtěl vše změnit.
Jenže zlo má jednu zásadní vlastnost, odmítá se jen tak vzdát, a je mu jedno, jestli jsou do toho zataženi děti či dospělí, jestli někomu ublíží, zničí pověst a podobně. Na druhou stranu pravda se také nevzdává, i když se hned neukáže, neznamená to, že si nehledá cestičku na povrch.
Velká zima, samý sníh okolo, odlehlé oblasti, víra, naděje, ale i strach a touha jít přes mrtvoly, to vše tu najdete.
I když bylo z mého úhlu pohledu velké napětí až ke konci příběhu, i tak jej hodnotím vysoko. Moc se mi to líbilo a budu doufat v další díl.

dominika2585
07.03.2024 5 z 5

Stejně jako u prvního dílu jsem měla zezačátku problém se začíst. Ve finále se mi ale druhý díl líbil o něco více než ten první. Kvalitní thriller.

Evaho73
03.03.2024 5 z 5

Kniha Temné ozveny je zručne napísaným a zaujímavým thrillerom, ktorý si ma získal svojou mrazivou atmosférou. Tak ako u prvej časti tejto série, aj tu sa mi páči jazykový štýl autorky a spôsob, ako dokázala vyvážene skombinovať temné a pôsobivé prostredie s tajomnou zápletkou príbehu. Napínavý dej s množstvom zvratov a neočakávaných momentov s dobre vykreslenými postavami ma dokázali udržiavať v napätí až do samotného konca.

Danago
25.02.2024 2 z 5

Moc mě to mrzí, ale mě kniha moc nebavila. První díl byl skvělý,ale tady se děj, tak nějak táhl, nevím čím to je ,ale ani konec ve mě nevyvolal zvláštní nadšení . Velká škoda.

Littlemonday
04.02.2024 5 z 5

Druhý díl série Temné vábení je pokračováním stejnojmenného thrilleru. Netušila jsem, jestli bude přímo navazovat, každopádně některé z postav se znovu objeví.

Temnému vábení jsem dala pět hvězd s takovou trochu nejistotou, ale tady už takhle na začátku můžu propálit, že jsem si plným počtem naprosto jistá.

Pokud znáte krimi seriál Odložené případy a při čtení si v hlavě z knihy vytváříte film, tak se vám odeharje jeden z dílů. Střídaní minulosti a přítomnosti, rozplétání dvacet let starého případu a odkrývání tajemství obyvatel malého města mě naprosto uchvátilo.

Byla jsem několikrát velmi překvapená, wow momenty přicházely v pravý čas a všechny otázky byly nakonec zodpovězeny. Hrdiny příběhu jsem si rychle oblíbila a všechno bylo krásně propletené a zahalené tajemnem.

Malinko mě zklamala Olívie z prvního dílu. Tentokrát nebyla ústřední postavou, takže se objevila jen okrajově, ale chovala se vlastně na můj vkus dost hloupě a hlavně úplně jinak než bych čekala.

Nechyběly ani dojemné momenty a romantické zápletky, bez toho by to nebylo ono. Hltala jsem jedním dechem, tuhle knihu jsem si vážně užila.

5/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Allla9
29.12.2023 5 z 5

Pokračování knihy Temné vábení. I další osudy hlavních hrdinů jsou vzrušující a plné nebezpečí. A navíc kouzelná, drsná zimní příroda tomu dodává krásnou atmosféru.

JustWomen
09.12.2023 5 z 5

Pro mě je to nejlepší kniha tohoto roku. Úžasný thriller se vším všudy, mrazivý, temný, drsný, skvělé postavy, úžasné popisy krajiny, pohlcující děj plný emocí, což u tohoto žánru takto vyvážené většinou nebývá.

Zdenas5
17.11.2023 4 z 5

Poté co autorka ubrala na erotice, vznikl vyvážený napínavý příběh se sympatickými postavami. I když je děj zasazen do stejného prostředí a ročního období a objevuje se v něm i několik známých postav, je to zcela jiný příběh a mně se líbil víc než první díl.

Wabinka
10.11.2023 5 z 5

Výborný thriller, odehrávající se opět v zimním období,což dodává příběhu ještě temnější už tak mrazivou atmosféru.Temné ozvěny se mi líbily asi ještě trochu víc než Temné vábení.

jirina3500
30.10.2023 5 z 5

Thriller,jak má být.Za mne úžasné čtení.I když při čtení sedíte v teple,pociťujete zimu,která je krásně vykreslená ,spolu s napínavým dějem,kdy se nemůžete dočkat,jak to asi dopadne,vám samým napětím mrazí.Vřele doporučuji.

mystery103
14.09.2023 5 z 5

Nejdřív jsem si myslela, že už jsem knihu četla. Potom, že jsem asi blázen a až pak mi došlo, že je to "pokračování" knihy Temné vábení:) Super čtení! Těžko se mi kniha odkládala, když už jsem neviděla. Jen to překladatelčino "bysme" a ignorování pravidel dělení slov na konci řádku mi vadilo. Ale za to autorka nemůže.

Pine
27.08.2023 4 z 5

Joo, spokojenost byla, ale předchozí díl si mě získal víc.
Zápletka promyšlená, vyšetřování napínavé, mám ráda nebezpečné pátrání na vlastní pěst, atmosféru autorka vykreslila báječně, líbily se mi kapitoly, které nabízely střípky událostí 20 let staré a hlavní postavy mi byly sympatické. Jestli tahle série bude mít pokračování, ráda si přečtu další díl, ty příběhy z kanadského prostředí mě fakt baví!

dee7
18.08.2023 5 z 5

Super!! Ještě lepší než první díl!! Byla jsem napnutá jak kšandy :-D
To je thriller, jak má být - napětí, mrazení v zádech, strach.. Navíc se příběh odehrává v drsné zimní krajině - v kanadské divočině.. Venkovské městečko, na úpatí hor, kde jsou jen rozlehlé ranče, lesy, a tuny sněhu..

keiko33
28.07.2023 5 z 5

Tak toto bol dokonalý thriller. Malo to všetko. Pochmúrnosť, mrazivosť, napätie a hlavne strach. Určite neodporúčam čítať niekde na samote a v súkromí. Autorka vás neustále drží v napätí. Stále nové odhalenia, kde vám celý čas ide hlavou, že kto je vrah. Každým ďalším podozrením hádate niekoho iného. Môj typ nevyšiel. Dokonale skĺbila prehrešky ľudí a po dvadsiatich rokoch všetko odhalila. A čo sa týka romantiky v thrillery, mne osobne to vôbec nevadilo. Mám rada oboje, tak prečo nie.

TVer
25.07.2023 5 z 5

Po první knize jsem si musela přečíst hned tu druhou. Styl psaní autorky se mi moc líbí a i když se tato kniha odehrává na stejném místě a jsou tam okrajově i stejné postavy, je to úplně jiná kniha než byla ta první.

Příběh se mi moc líbil, také zvraty, i když nebyly tak obrovské jako ty v první knize, i tak mě překvapily. Každopádně ráda bych věděla, jak to nakonec dopadlo s Rickyho mámou, jestli si vybrala jeho a jeho sourozence, nebo ne.

Jediná věc, kterou můžu knize vytknou je, že tam bylo moc postav a jmen a někdy jsem se v tom ztrácela. Jinak ale skvělé čtení.

Pavlina50
08.06.2023 4 z 5

(Pozor možný SPOILER!)
V žánru thrilleru všechno, co má v názvu či anotaci slovo temné, mě spolehlivě naláká.
I toto byl dobře napsaný thriller - měl náboj, promyšlený příběh, mrazivou zimní atmosféru, napětí, navíc i romantickou linku (i když té bych možná přece jenom trochu ubrala), prostě jinak měl všechno, co je u tohoto žánru třeba.
Jediná drobnost, co mě trošku (ale opravdu jen trošku) zklamala, byla osoba pachatele. Možná jsem nečetla dost soustředěně a něco přehlédla, ale chyběly mi v průběhu čtení aspoň nějaká vodítka nebo náznaky pro odhalení jeho totožnosti, které by aspoň trochu naváděly mé soukromé detektivní pátrání. Autorka zřejmě naprosto cíleně vedla úvahy o možných pachatelích úplně jiným směrem, předpokládám, že kvůli žádanému momentu překvapení. Zvraty a šoky u point thrillerů mám velmi ráda, ale tady to pro mě prostě byl zvrat až moc násilný.
Jen proto o tu jednu hvězdičku méně.
Tato kniha mě ale dost nalákala i na přečtení prvního dílu o postavě Olivie Westové, jejíž příběh z minulosti byl v této knize zmíněn. Tak jsem zvědavá.
Jinak velice slušně otevřená série. Snad v ní bude autorka pokračovat.

Pavlína2019
06.06.2023 5 z 5

Skvělé!
Tato paní autorka píše úžasně.
V knize je úplně všechno, co tam má být - napětí, výborná zápletka, překvapení, láska k přírodě a zvířatům, citlivost...
Dala jsem se na její přečtení ihned po Temném vábení a obě knihy vřele doporučuji, zbytečné psát cokoli dál. Jděte na to!

PetraDD
06.05.2023 5 z 5

Miluju! Stejne skvele jako prvni dil. Skvele napsane, napinave, zadna hlucha mista, skvele bylo jak to navazovalo a prolinalo s prvni dilem. a ty krasny obalky! Doufam, ze bude dalsi dil.

Autorovy další knížky

Loreth Anne White
jihoafrická
2021  88%Temné vábení
2022  93%Temné ozvěny
2023  92%Pod Ďáblovým mostem

Kniha Temné ozvěny je v

Právě čtených9x
Přečtených276x
Čtenářské výzvě36x
Doporučených16x
Knihotéce233x
Chystám se číst169x
Chci si koupit49x
dalších seznamech6x