Zapomenuté vzpomínky

Zapomenuté vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61542/bmid_zapomenute-vzpominky-7YW-61542.jpg 4 104 20

Claire Harte- Mathiasová sdílí se svým manželem Jonem nejen osobní, ale také pracovní život a sama sebe by určitě označila za velmi šťastnou ženu. Ovšem jen do té doby než... Než se stala náhodným svědkem tragédie, jíž nedokázala zabránit. Od tohoto okamžiku ji pronásledují vidiny, které si neumí vysvětlit, ale přesto cítí, že jí cosi připomínají. Zatímco jedna část její osobnosti chce vědět, co jí vidiny mohou odhalit, druhá část se podvědomě snaží před nimi zavírat oči. Claire začíná tušit, že se přihodilo něco v její minulosti. A určitě to bylo něco děsivého. Zmatená a vylekaná marně hledá pomoc u svého manžela, a tak není divu, že propadne kouzlu muže, jenž jí nabízí upřímné přátelství. Společně s ním se vydává po stopách svých vzpomínek.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Brass ring , 1994


více info...

Přidat komentář

Címa
30.01.2024 3 z 5

Zajímavý příběh, dobrý námět a velmi překvapivý konec, ale už jsem od autorky četla mnohem lepší knihy. Navíc mi už Randy chvílemi lezl na nervy, Claire se chovala chvílemi taky jak nějaká naivni blbka. Čekala jsem, že se z Randyho vyklube hajzlik, který ji využívá.
Spoiler! Nevím no, Claire s Jonem se strašně miluji, ale při první příležitosti se Claire sbali a odejde za Randym. Spát s nim nechce, je pro ni bratr, ale pak s nim spát stejně bude a nakonec Jonovi furt tvrdí, jak to není o sexu a ze s nim nespala chvílemi mě štvala i Claire. Dějová linka Vanessy a Briana byla dobra. Pak i to jejich propojení.

Youn@n
26.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Příběh se mi líbil, ale myslela jsem si, že Claire zůstane s Randym.. to mě zklamalo...


Amifa
28.10.2021 5 z 5

Příběh napínavý až do konce, ale to je u knih této autorky vlastně pokaždé. Diane Chamberlain opět nezklamala ...

bezzink
18.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Moje oblibena spisovatelka a dalsi kniha starsiho vydani ukoristena v antikvariatu. Pribeh to byl pekny a za me vysoce uveritelny. Muzu potvrdit z vlastni zkusenosti, ze potlaceni negativnich vzpominek z detstvi neni nemozne.
Kazdopadne jsem nepochopila (jako i ostatni komentujici) Clairin vztah k Randymu. Bere ho jako bratra a spi s nim? Trochu mimo. Nejak se v tom placala a to me fakt nebavilo. Proto jen 3 hvezdy. Diane to umi o moc lip.

xena2711
23.11.2020 5 z 5

Knížky Diane Chamberlain mám moc ráda. Je to výborná autorka, která Vás během chvilky vtáhne do děje a knížku prostě nedáte z ruky. Velmi zajímavý příběh sester, které byly od sebe násilně odtrženy a každá si žila svůj život. Až do té doby než se jim začaly vracet zapomenuté vzpomínky...Moc pěkná knížka, kterou doporučuji přečíst.

jeny-v
22.08.2020 5 z 5

Tajemný příběh Claire, která se stane svědkem sebevražedného činu mladé ženy. Událost na ni značně zapůsobí a tak začne pátrat po životě Margot St. Pierrové. Seznámí se s jejím bratrem Randallem. Ten jí připomíná dědečka svými vousy, dýmkou, hřejivou náručí a porozuměním. Jejich přátelství pomáhá Claire vybavit si události, které se jí zjevují a váží se k jejímu dětství. Tento vztah neunese její manžel Jon. Pomalu si vzpomíná na bouřlivý rozchod rodičů Mellie a Lena, na násilné odloučení se sestrou Vanessou, které bylo tímto ublíženo snad nejvíc, a která štěstí a pochopení našla až u Briana. Obě mají v sobě hluboko skrytou bolest, potlačované tajemství a mrazivou minulost, kterou nakonec odkryjí.
Opět kniha od D. Ch., která nezklamala. Román jsem přečetla za čtyři dny, ale je pravda, že mi dlouho trvalo, než jsem našla tu pravou chvíli se do něj pustit.

tabaluga
20.12.2019 4 z 5

Tuto spisovatelku mám opravdu ráda...příběh byl velice zajímavý, a bylo to napínavé až do konce...velmi mne zajímal život Claire a události její minulosti, které zapříčinily její život v odloučení od sestry i otce. Jen škoda, že svou minulost musela objevovat s někým jiným než se svým manželem...

Liduka
05.11.2019 4 z 5

Kniha se pěkně četla a stále jsem si říkala, co asi Claire zapomněla. Dost mi ale vadilo, že nevěděla co chce. SPOILER: Podle mě akorát Randyho využila a podvedla svého manžela. Jasně, neuměl jí naslouchat, tak jak ona potřebovala, ale když ho tolik milovala, tak ho podle mě neměla podvést. Konec jsem nečekala, ale zároveň jsem si myslela, že to bude něco jiného - třeba že někdo zabil Claiřinu babičku a ona toho byla svědkem (jak se autorka zmi'novala o tom, že babička ze sebe chrlila krev, tak to tomu dost nasvědčovalo), ale i tak jsem nakonec s knihou spokojená.

Květi62
18.02.2019 5 z 5

Knížka, od které nelze jen tak odejít, protože chcete vědět, jaké vzpomínky hlavní hrdinka zapomněla. Doporučuji nejen tuto knížky, ale hlavně spisovatelku Diane Chamberlain, protože každá její knížka je výborná.

Pampelda
20.07.2018 3 z 5

Pěkná ,zajímavá kniha i když jsem čekala trochu dynamičtější příběh.

Toňula
24.01.2017 4 z 5

Další kniha, díky níž se Diane Chamberlainová se zařadila mezi mé oblíbené autorky. Opět silný příběh řešící traumata z minulosti, sílu partnerského vztahu, v nemž jeden z nich je upoután na invalidní vozík, sílu odpuštění a hodnotu přátelství.

Danago
20.11.2016 5 z 5

Velmi zajímavá kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Zajímavě popsáno, jak se nám mohou vrátit vzpomínky, které jsme potlačily. Je to velice překvapivé , ale uvěřitelné.
Spisovatelku mám ráda a ani tentokrát mě nezklamala .

perpe2a
22.08.2016 3 z 5

za mě trochu zklamání, četla jsem Krutou volbu a ta mě nadchla, ale tato je slabší, pomalý rozjezd, aspoň ta druhá půlka to zachránila na 3 hvězdy

Leniiis
01.02.2016 4 z 5

Knížky od této autorky mám strašně ráda, nicméně tahle mi přišla trošku slabší, ale jen trošku, proto dávám i tak čtyři hvězdičky. Musím se teda přiznat, že Claire mě tak strašně rozčilovala, že to ani nebylo možný, možná i ona svým chováním ubrala jednu hvězdičku. Chvilkama mi přišlo, že ani neví co chce. A Jon..ten byl moje slabá stránka. Fandila jsem mu a držela palce.

amysa
15.02.2015 4 z 5

Je příjemné si zase po čase přečíst knížku od mé oblíbené autorky. Její styl už přeci jen trošku znám, tak se mi to ani moc přehnané nezdálo. Je to prostě typická americká Diane a tak jsem k tomu i přistupovala. A líbilo se mi to, dá-li se to v rámci možností vůbec napsat, to téma je přeci jen bolavé, tragické, neodpustitelné. A co se týče toho "potlačení" negativních vzpomínek z dětství, myslím si, že to možné je, lidská psychika může být nevyzpytatelná. Zrovna nedávno jsem četla knížku, kde přibližně podobným způsobem prožil své dětství mužský hrdina a vůbec si na to nepamatoval. Až když v dospělosti pátral po své minulosti, tak na to přišel, ale tam to tedy bylo ovlivněno i tím, že prodělal úraz hlavy... No, ale to už je úplně jiný příběh a záměrně neuvádím který, abych čtenářům nic neprozradila. Někdy je docela těžké napsat hodnocení tak, abych neprozradila vůbec nic:-)

Babo
17.08.2014 3 z 5

Je to první kniha od D.Chamberlainové,kterou jsem na doporučení kamarádky četla.Možná proto , že jsem měla příliš velká očekávání , byla jsem trošku zklamaná. Nejsem psychiatr , ani psycholog, abych doázala posoudit do jaké míry je celý příběh možný, ale tak časté slzy v očích hlavních hrdinů mi přece jen nepřesvědčily . Žena , která celý svůj dospělý život žije s člověkem upoutaným na vozíku , jak neustále opakuje, že ho miluje a přesto hledá pomoc a pochopení u naprosto cizího člověka , to mě nepřesvědčilo .
Myslím,že ženy jsou mnohem silnější , než se některé spisovatelky snaží své čtenáře přesvědčit. Proto je asi zase čtou (většinou)
zase ženy.:-)
Ode mě jsou to tři hvězdičky a uvidíme příště.

Vanýsek
28.01.2014 3 z 5

Po přečtení její knihy Útěk, jsem od toho čekala mnohem víc. Ani 14 denní odstup od této knihy si ode mně nemůže zasloužit víc jak 3 hvězdičky.

hošanda
11.08.2013 5 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Zajímavě popsáno, jak se nám mohou vrátit vzpomínky, které jsme potlačily.

hojchna
05.03.2013 5 z 5

Velmi zajímavá kniha. Nikdy bych neřekla, že je člověk schopen takto vytěsnit svoje negativní zážitky, které se po čase zase vynoří..

Verymach
05.10.2012 5 z 5

Od této autorky jsem četla všechny knihy a jsem nadšená.Nemohla jsem se od děje odtrhnout,přečteno za 2 dny:)

Štítky knihy

potlačované vzpomínky

Autorovy další knížky

Diane Chamberlain
americká, 1950
2019  92%Nutné lži
2017  88%Utajená sestra
2007  92%Krutá volba
2002  91%Mlčení
2009  88%Před bouří