Smutek poručíka Borůvky zajímavosti

Smutek poručíka Borůvky https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64436/bmid_smutek-porucika-boruvky-YJM-64436.jpeg 4 229 52

Poručík Borůvka série

1. díl >

Kriminální povídky spojené postavou hlavního hrdiny, sympatického staršího vyšetřovatele. Splňuje všechny nároky na logický základ zápletky. Jednou z předností knihy je příjemný nadhled a smysl pro dobromyslný humor.

Zajímavosti (4)

Fotografie z události "Čtení v metru" - https://www.prahamestoliteratury.cz/cz/fotogalerie/f16-cteni-v-metru/ (milamarus)


Od října 1967 do července 1968 byly odvysílány další čtyři povídky (Horizontální vražda, Vražda mezi muzikanty, Nadpřirozené schopnosti poručíka Borůvky a Logická dedukce), v televizním archivu se však nedochovaly. (Litocha)


Tři z povídek (Zločin v dívčí škole, smrt na Jehle a Vědecká metoda) byly zfilmovány a uvedeny pod jménem Zločin v dívčí škole. Poručíka Borůvku hrál Oldřich Lipský. Povídku Zločin v dívčí škole natočil Jiří Menzel a v mnohém se liší od textu knihy. (Litocha)


Jako první vznikla povídka ten. sax. solo - bylo to pro ročenku Taneční hudba a jazz a původní detektiv se jmenoval Arnošt Ponykl. (Litocha)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.