Na věky věků zajímavosti

Na věky věků https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467430/bmid_na-veky-veku-YlA-467430.jpg 5 961 201

Také ve druhém rozsáhlém příběhu s historickým námětem nás Ken Follett zavádí do středověkého anglického městečka Kingsbridge, avšak o zrhuba sto padesát let později než v románu Pilíře země. Do spletitých osudů obyvatel Kingsbrigde 14. století, jejichž život je nerozlučně spjat s chodem dvou místních klášterů a obchodními úspěchy vlnařského cechu, tentokrát podstatným způsobem zasáhne největší pohroma seslaná na lidský rod: epidemie nemoci známé jako velká či černá smrt, moru, který vyhladí skoro polovinu tehdejší evropské populace.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

World Without End , 2007


více info...

Zajímavosti (2)

https://literarni-kavarna.knizniklub.cz/clanek/63259-zjistit-se-da-vsechno-jenom-je-potreba-chtit-mini-ken-follett (Naďa2411)


V návaznosti na knižní úspěch Pilířů Země napsal Ken Follett v roce 2007 druhý díl s názvem World Without End (Na věky věků) , který byl, stejně jako předchozí díl, převeden do seriálové podoby. (ddkk)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

„Když nebudeš mít co jíst, nebudeš Boha uctívat dlouho.“


Takhle vypadá muž, pomyslela si, který dělá to, k čemu byl zrozen. Byl ve stavu připomínajícím štěstí, ale hlubším. Naplňoval svůj lidský osud.


„Nechápu, jak otec mohl zplodit někoho s tak chatrným rozumem.“