Harry Potter a relikvie smrti zajímavosti

Harry Potter a relikvie smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372414/bmid_harry-potter-a-relikvie-smrti-UuD-372414.jpg 5 12323 834

Harry Potter série

< 7. díl >

Věrní kamarádi Harry, Ron a Hermiona do posledního ročníku bradavické školy nenastoupí. Musí splnit nelehký úkol, který moudrý ředitel školy Albus Brumbál již nemůže dokončit. Společně se vydávají hledat tajemné viteály, do kterých Pán zla roztříštil svou duši. Zničení viteálů je tak jedinou šancí, jak nad ním zvítězit. Na trojici kamarádů číhají na cestě nebezpečné nástrahy, ale ani v těch nejtemnějších úkrytech neztrácejí podporu svých přátel.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Deathly Hallows , 2007


více info...

Zajímavosti (7)

Film o mladém Voldemortovi
Zajímalo vás někdy, jak to bylo s Voldemortem? Kdy se vydal na špatnou cestu zla a co ho k tomu vedlo? Možná se to dozvíte, protože se právě natáčí film o osudu mladého Voldemorta. Film s názvem Voldemort Origins of the Heir, je jedinečným počinem, který natáčí skupinka nadšenců s podporou fanoušků. Studio Warner Bros jim umožnilo film veřejně promítat, pokud nebudou vyžadovat nárok na honorář. Není to ovšem žádný amatérský počin. Film vypadá podle zveřejněných trailerů lákavě a po vizuální stránce dokonale. Nezbývá, než doufat, že vše dobře dopadne a příběh o největším černokněžnickém záporákovi všech dob si brzy vychutnáme. (blackhorse)


„Na Rowlingovou a její tým se obrátilo se žádostí o knižní vydání textu hry velké množství fanoušků, kteří nemohou přijet na hru do Londýna a kteří by si nový příběh rádi přečetli v knižní podobě. A tak jsme opravdu nadšeni, že jsme s to jim to umožnit,“ sdělil vydavatel nové knihy David Shelley.
(viz: http://kultura.zpravy.idnes.cz/hra-o-harrym-potterovi-vyjde-knizne-dbx-/literatura.aspx?c=A160212_103907_literatura_ob) (milamarus)


Kniha zlomila rekord v počtu prodaných výtisků v první den po vydání – během prvních 24 hodin po uvedení si ji koupilo 11 milionů čtenářů. (AnetW94)


PRODEJNOST:
Harry Potter a relikvie smrti

-Pevná vazba: 11 milionů (během prvních 24 hodin) (CraWer)


Relikvie smrti byla sice poslední knihou v sérii Harry Potter ale zároveň první knihou, kterou J.K. nenapsala doma ale v hotelu. Během psaní této knihy J.K. chodívala do Balmoral Hotelu ve Skotsku protože doma neměla dostatečný klid na psaní. (Patw)


JK Rowlingová uviedla, že mala tri názvy pre knihu: v anglickom origináli Harry Potter and the Deathly Hallows, Harry Potter and the Elder Wand a Harry Potter and the Peverell Quest. Nakoniec sa však rozhodla pre the Deathly Hallows (Dary Smrti). (rusalka1)


Na motivy knihy byl natočen stejnojmenný film, rozdělený na 2 části, první z roku 2010 a druhá o rok později, režii měl na starosti David Yates. (Gerret)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (4)

Radujme se, veselme se, Potřík jim dal nářez! Starouš Voldy už má utrum, tuhej jako pařez.


Když někdo zemře měl by zůstat mezi mrtvými.


Někdy člověk musí myslet na víc než na svoje vlastní bezpečí, někdy prostě musí myslet na větší dobro.


Více citátů z knihy najdete u autora.