Carrie zajímavosti

Carrie https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193885/bmid_carrie-qOV-193885.jpg 4 4161 547

Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička - silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste. (oficiálny text vydavateľstva)... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Carrie , 1974


více info...

Zajímavosti (7)

Samotný King se vyjádřil, že Carrie nikdy moc rád neměl. Přirovnal ji spíše k Ericu Harrisovi a Dylanu Kleboldovi, zabijákům z Columbínské střední. Bylo mu jí líto, ale litoval i její spolužáky. (HematomMyokardu)


Stephen King, jakožto špatně placený učitel angličtiny, neměl před vydáním knihy ani telefonní účty.
Vydavatel mu musel o jeho rozhodnutí poslat telegram. (HematomMyokardu)


Stephen King po napsání prvních tří stránek Carrie vyhodil do koše. Druhý den je při vynášení smetí objevila jeho žena Tabitha a po jejich přečtení manžela donutila, aby knihu dopsal. A zbytek už znáte... (Obuvník)


Na motivy knihy byly natočeny 2 stejnojmenné filmy, starší je z roku 1976 a novější z roku 2002. Třetí film půjde do kin v roce 2013. (Gerret)


Jeden z učitelů v Carriině škole se jmenuje Edwin King, není to náhoda, jelikož Kingovo celé jméno zní Stephen Edwin King. (smetyl)


Jedná se o první publikované dílo Stephena Kinga z roku 1974. V pořadí napsaných děl byla Carrie ale až čtvrtá. (paulhunter)


Carrie je jednou z nejzakazovanějších knih na amerických školách. (paulhunter)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Co se stane, jestli existují ještě další jedinci jako ona? Co se stane se světem? (Carrie)