kuchařky
štítky
1 602 knih
Culinaria Maďarsko 2006, Aníkó Gergely
Nádherná výpravná kniha s množstvím barevných fotografií nabízí kromě kulinářského zážitku i zážitek kulturní. Velké množství netradičních receptů vám poodhalí jedinečnou maďarskou kuchyni. Kniha vám představí i taje vzn... více
Běhejte rychle, jezte pomalu 2017, Elyse Kopecky
Úspěšná maratonská běžkyně a zkušená šéfkuchařka spojily své síly. Shalane Flanaganová a Elyse Kopecky jsou nejen dlouholetými kamarádkami, ale také autorkami společné kuchařky, která změní váš pohled na sportovní výživu... více
Pekárnománie 2011, Radka Hrevušová
Kuchařka nabízí poprvé publikované originální české a ověřené recepty, připravené pouze z českých surovin a pro české chuťové buňky. Není návodem k používání domácí pekárny, ale inspirací k jejímu využití. V pekárně nemu... více
Iveta a sladká Francie 2010, Iveta Fabešová
Kniha přináší sedmdesát nejlepších receptů francouzských dezertů v podání Ivety Fabešové, Miss sympatie televizní soutěže Na nože. Zapálená cukrářka-amatérka, která se v tvrdé konkurenci profesionálů probojovala mezi nej... více
Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety 2000, Čeněk Zíbrt
Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době tr... více
Krkonošská kuchařka 1991, Jiří Marhold
Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. -- 1. vydání. více
Naše: Kuchařka, která spojuje 2021, Kateřina Kuranova
Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. Foodblogerka, máma a nadšen... více
Regionální kuchařka 2013, Petra Pospěchová
Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se... více
Jezte jako Gilmorky 2018, Kristi Carlson
Neoficiální kuchařka k seriálu Gilmorova děvčata. Fanoušci si mohou vychutnávat lahodné pokrmy, které tolik chutnaly Lorelai a Rory Gilmorovým. Ať už jste fanouškem seriálu nebo jen dobrého jídla, určitě si přijdete ... více
Recepty z farmářského trhu. II. díl, Jaro-léto 2013, Hana Michopulu
Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin. Hanka Michopulu vás provede slunečnou sezónou tak, že už nebudete váhat, co uvařit a upéct z čerstvých produktů koupených na far... více
Zachraň jídlo v kuchyni 2019, Adam Podhola
Až polovina potravinového odpadu v EU vzniká v domácnostech. Nakoupíme toho více než potřebujeme, nevíme, jak správně skladovat potraviny, nebo nám chybí inspirace. Proto vznikla kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni, která v... více
Vegan kuchařka 2016, Lea Sage Bílá
Většina lidí považuje vegany za tiché blázny a má pocit, že hazardují se zdravím. Pochopitelně veganství nemusí každý dobře snášet, ale ve většině případů se naopak vegani cítí zdravěji, plni energie a nebojují s nadváho... více
Kuchařka? Já vím... 1998, Lenka Kořínková
Unikátní kuchařka Lenky Kořínkové podle zásad stravovacího systému S.P.L.K. volně doplňuje její předchozí knihy Dieta? Já vím a další. V barevné příloze se můžete nechat inspirovat estetickým zážitkem ze zdravých jídel, ... více
Mezinárodní kuchařka 1984, Juliana A. Fialová
Účelem Mezinárodní kuchařky je rozšířit sortiment u nás připravovaných jídel o další pokrmy, které se osvědčily v jiných zemích, a zpestřit náš jídelníček. Všechny uvedené pokrmy z kuchyní různých národů odpovídají zásad... více
Švédská kuchařka - kulinářské tradice Severu 2017, Dominika Wittenberg Gašparová
Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou, jako je ta středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo... více
Francouzská venkovská kuchyně 2017, Mimi Thorisson
Poutavá cesta do ráje vína na francouzský venkov – z jednoduchých a lahodných receptů, doplněných 150 fotografiemi a příběhy inspirovanými životem obyčejných Francouzů. Autorka se se svou rodinou přestěhovala na francou... více
Dita P. Dětem 2019, Dita Pecháčková
Vařit pro děti je pro Ditu P. „nejvíc na světě.“ Taky si to užila. Kuchařka Dětem se rodila tři roky. Všechny čtyři roční období. Všechny svátky přírody. Za hromů a blesků, ranní rosy a nočních běsů. A teď je tady pro vá... více
Ottova kuchařka naší vesnice 2007, kolektiv autorů
Tato kniha obsahuje více než 2000 receptů teplé i studené kuchyně, tradiční i moderní receptury na polévky, omáčky, pokrmy z obilovin, zeleniny, drůbeže, zvěřiny, masa a ryb. Přináší základní informace o používaných suro... více
Zelená kuchyně 1988, Seergej Michajlovič Skorňakov
Kniha je rozdělena do několika oddílů: 1) Původem jsme vegetariáni, 2) Zelený zdroj života, 3) Živá chemická továrna, 4) Z přírody do zahrad a polí, 5) Plodiny moderního člověka, 6) Zjevné kvality a skryté vady, 7) Dopra... více
Domácí řecká kuchyně 2017, Veronika Hájková
S nadsázkou se někdy říká, že naše civilizace má své počátky u řeckého stolu. Řecká kuchyně je založená na principu kvalitních, jednoduchých surovin a lahodných kombinací chutí. Kuchařka Veroniky Hájkové a George Agathon... více