krajové, regionální recepty

štítky

75 knih


Krkonošská kuchařkaKrkonošská kuchařka1991, Jiří Marhold

Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. -- 1. vydání. více


Regionální kuchařkaRegionální kuchařka2013, Petra Pospěchová

Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté... více


Krkonošská kuchařkaKrkonošská kuchařka2021, Danka Šárková

Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně če... více




Vaříme s toskánským sluncem. Recepty z naší italské kuchyněVaříme s toskánským sluncem. Recepty z naší italské kuchyně2013, Frances Mayes

Autorka bestselleru Pod toskánským sluncem a dalších knih inspirovaných pobyty v milovaném Toskánsku se po dvaceti letech od chvíle, kdy se ujala opuštěné usedlosti nedaleko Cortony, rozhodla pozvat čtenáře na návštěvu s... více


Recepty ze šumavské vesniceRecepty ze šumavské vesnice2017, Lucie Kohoutová

Kuchařka plná tradičních šumavských receptů, předávaných po dlouhá léta z generace na generaci, ale i receptů současné kuchyně. Autorka je řadí podle ročních období od jara do zimy, vzhledem k dostupnosti surovin, nevyne... více


Alkohol jako lékAlkohol jako lék1998, Filip Jenč

Vlastnosti alkoholu, jeho účinky a možnosti použití ve farmacii, kosmetice a léčitelství, receptář na výrobu piva, vína a různých druhů domácích lihovin. více


Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesniceTradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice2017, Lucie Kohoutová

Nová publikace inspirovaná Šumavou je volným pokračováním úspěšné kuchařky Recepty ze šumavské vesnice. Autorka se tentokrát věnuje připomenutí svátků a tradic, spojených s touto malebnou krajinou. Události jsou citlivě ... více


Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chlébKrkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb2015, Miloš Gerstner

Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte s... více


Krajové speciality: Valašská kuchyněKrajové speciality: Valašská kuchyně2012, Jaroslav Vašák

Beskydy, Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm se skanzenem. Nabízíme vám další krajové speciality. Charakteristickou složku výživy na Valašsku představovaly produkty salašnictví. Na horských salaších se pásla stáda ovcí a koz a ... více


Pražská kuchyně běžná i svátečníPražská kuchyně běžná i sváteční2018, Pavel Růt

Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V ... více


Z kuchyne starého PrešporkaZ kuchyne starého Prešporka2006, Peter Ševčovič

Tretie, čiastočne prepracované vydanie knižného bestselleru, ovenčeného cenou Gourmand World Cookbooks Award 2004 v kategórii "Best Culinary History Book", vás opäť pozve na exotický ročný pobyt v dávnom Prešpo... více


Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a SlezskuPutování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku2014, Jaroslav Vašák

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodn... více


Babiččiny regionální recepty za pár kačekBabiččiny regionální recepty za pár kaček2017, Dalibor Marounek

Víte, co jsou to beleše, jak se připravuje dumlikačka nebo co je podstatou kočičí svatby? Za originálními a pro mnohé cizorodými názvy se skrývá šest desítek receptů na krajové speciality, které jednak prověřil čas, jedn... více


Hanácká kuchařkaHanácká kuchařka2012, Miloslava Hošková

Tato hanácká publikace dává nezapomenout umu našich předků v kulinářské oblasti, nahlédnout pod pokličku starých, mnohdy zapomenutých jídel, receptů a zvyklostí, které by měly být zachovány pro další generace. Posláním t... více


Vaříme s ChodyVaříme s Chody2014, Vladimír Strnad

Jedná se o netradiční kuchařku, historicky a humorně laděnou s barevnými ilustracemi. více


1