Život plný příšer

recenze

Hellbound (2023) / Kikina182
Hellbound

Rebeka byla spolu se svou matkou vzata do ochrany svědků a tak musí s novou identitou a na novém místě začít úplně od nuly. Přestože je z ní teď Maya a veškeré vazby s jejím předchozím životem byly zpřetrhány, události, které tehdy zažila, ji pronásledují v podobě nočních můr. Maye nezbývá nic jiného, než zajít se svými problémy k psychiatrovi. Jenže může jí vůbec pomoct, když mu nesmí říct pravdu o tom, co jí tíží?

Na to, že má kniha skoro 600 stran, uběhla neskutečně rychle! V knize je hodně kladen důraz na emoce, ale samozřejmě nechybí i jiné popisy nebo trochu akčnější části. Celý text je doplněný sms zprávami.

Jednou z nejvýraznějších linek příběhu je, jak si Maya zvyká na svůj nový život, snaží se zapadnout a zároveň to, jak se vypořádává s následky, který v ní zanechal ten starý. Bylo zajímavé to sledovat a to především díky tomu, jak si autorka hrála s jednotlivými emocemi a zdůraznila rozpolcenost hlavní hrdinky.

Povedená byla i milostná linka. Asi se nedá mluvit úplně o tom, že by mezi hlavními aktéry byla od začátku chemie, ale rozhodně mezi nimi bylo skvělé sexuální napětí, které autorka využila do puntíku. Navíc to položila do souvislosti s jedním ostrým kontrastem, díky čemuž vztah působil neotřele.

Konec knihy pro mě bohužel nebyl tak překvapivý, jelikož mi během jedné scény došlo, kam bude příběh směřovat. Ale i přesto mi autorka vyrazila dech tím, jak konec knihy pojala.

Nejlépe popsanou postavou je samozřejmě Maya, která svůj příběh vypráví a její emoce a myšlenky tak máme přímo na talíři. I další postavy jsou skvěle popsané, ale jakoby skrz Mayino vidění, takže o nikom z nich není známo úplně všechno. Jsou popsané tak, že si o nich lze udělat obrázek, ale zároveň je v příběhu prostor pro překvapivá odhalení.

Hellbound je úžasná kniha, kterou určitě doporučuji. U mě od Theresy Black sice pořád vítězí její první vydaná kniha Vesmír rozhodl jinak, ale tahle je těsně za ní.

Za poskytnutí e-knihy k recenzi děkuji autorce Therese Black.


Hellbound Hellbound Theresa Black

Rebeka, teď už Maya, musí začít znova. A to se vším všudy. S novou identitou přichází i nový život na novém místě, s novými lidmi a na okamžik se zdá, že ji už s otcem nebude nikdy nic spojovat. Krutá realita na sebe ovšem nenechá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář